Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Manuel Wouters van bistrobar Mill Hill in Kasterlee.
2 min. 1 persoon per cocktail
INGREDIËNTEN
Summerthyme:
English Garden:
BEREIDING
Summerthyme:
English Garden:
Waar komt het recept vandaan?
Manuel: “Het is een eigen creatie die we in de zomer ook in de zaak serveren. De Summerthyme is een heel lichte en toegankelijke cocktail met weinig alcohol in. De English Garden is een mocktail. Je kan dus van beide gerust een tweede drinken.”
Wanneer drink ik ze het best?
Manuel: “Deze zijn ideaal vóór de maaltijd. Zeker de Summerthyme wekt de eetlust op omdat hij bitterfris is. De tijm werkt ook heel aromatisch. Zo krijg je zomerse toetsen en geuren bij het drinken. Ook rustig naast het zwembad is een optie.”
Is de zomer het ultieme cocktailseizoen?
Manuel: “Je kan het hele jaar door cocktails drinken, al passen we elk seizoen de ingrediënten aan. In de winter werk je bijvoorbeeld meer met warmere alcohol zoals whisky en donkere rum, in de zomer moet het lichter en frisser zijn met bijvoorbeeld gin en witte rum.”
Welke fouten maken onervaren cocktailmakers?
Manuel: “De meeste mensen gebruiken te weinig ijs, omdat ze denken dat de cocktail dan verwatert. Maar het tegendeel is waar. Als je meer ijs gebruikt, blijft alles langer koud en ga je minder smeltwater hebben. Twee of drie ijsblokjes smelten meteen weg. Ook belangrijk: gebruik kwaliteitsspirits en het juiste glas, en werk zoveel mogelijk met verse ingrediënten zoals versgeperste sappen.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.