Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Tom Rely, chef-kok van restaurant La Cuenta in Mol.
30 min. 4 personen
INGREDIËNTEN
BEREIDING
Asperges:
Gepocheerd ei:
Mousseline:
Afwerking:
Waar komt het recept vandaan?
Tom: “Zelf verzonnen. Al is het natuurlijk een echte klassieker die geregeld op onze kaart verschijnt en het altijd goed doet. Nu is het momenteel één van onze lunchgerechten. Ik heb voor het recept echt de klassieke bereiding gekozen. Zo hebben de mensen ze ook het allerliefst.”
Is het een feestelijk gerecht? Of eerder alledaags?
Tom: “Alledaags. Zeker deze periode kan je het regelmatig klaarmaken. Rustig bij je thuis. Het duurt niet te lang, het is makkelijk om te maken en heel erg lekker.”
Welke asperges gebruik ik?
Tom: “De witte uit volle grond, de AA-asperges. Dat zijn de mooiste en ze zijn heel smaakvol.”
Is het nu de ideale periode van het jaar om dit te maken?
Tom: “Uiteraard. De aspergetijd is aangebroken. Daar moeten we van profiteren.”
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.