Helemaal tot rust

Pierenloop: 31ste editie met nieuw bestuur en KMO-challenge

Gepubliceerd: 1 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Ravels — De Pierenloop in Ravels is op zaterdag 3 september 2022 aan zijn 31ste editie toe. Die wordt georganiseerd door een gedeeltelijk nieuw bestuur, een mix van nieuwe krachten en oude bekenden, en telt voor het eerst ook een KMO-challenge waarbij bedrijven en ondernemingen uit de buurt uitgedaagd worden. “We zijn vooral blij we terug kunnen organiseren volgens de oude formule, gezellig samen en met veel ambiance.”

De Pierenloop daagt al meer dan dertig jaar de Kempense jogger uit om op de dag voor Ravels Kermis hun loopskills te tonen op een plaatselijk parcours. Daarbij worden drie afstanden aangeboden: 5 en 10 kilometer en 10 miles (zo’n 16 kilometer). Zo’n half uurtje voor de volwassenen de loopschoenen aantrekken, starten de kinderlopen. Plaats van afspraak is de Feesttent van Ravels Kermis, in de Sint-Servaasstraat. “Dat is een nieuwe locatie, maar wel nog in het centrum van Ravels”, legt Luc Pijpers uit. Hij is samen met enkele van zijn vaste loopvrienden mee in de organisatie gestapt. “Het is nu een mooie mix van nieuwe mensen en oude bekenden”, klinkt het. “Allemaal mensen met een hart voor de loopsport.”

KMO-CHALLENGE
Extra nieuwigheid is de KMO-challenge. “Daarbij dagen we bedrijven uit de buurt uit om voor de drie afstanden telkens een andere loper te voorzien. Zo kan je je als bedrijf profileren en er vooral een gezellige teambuilding van maken. Er is een 3D-trofee en zelfs een wisselbeker voor het fitste Ravels bedrijf te winnen. Verder maak je kans op een teambuilding-arrangement voor 8 personen en delen we oorkondes uit. Met die KMO-challenge willen we nog meer beleving creëren langs het parcours. We hopen dat de bedrijven massaal komen supporteren en voor extra sfeer komen zorgen.”

VERTROUWDE RECEPT
Want die sfeer is essentieel voor de Pierenloop. “Daarom zijn we enorm blij dat we terug kunnen grijpen naar het vertrouwde recept na twee jaar corona, met o.a. een grote tent waar mensen kunnen samenkomen en ook de kinderwedstrijd is terug. De voorbije twee jaren hebben we enkel een vrij parcours kunnen uitstippelen dat mensen dan verspreid over een langere periode konden komen lopen.” Het parcours van dit jaar is lichtjes gewijzigd en gidst de lopers voornamelijk over de onverharde wegen van de staatsbossen in Ravels. “Een prachtige omgeving om in te lopen.”

WANDELTOCHT
Ook wandelaars zijn van harte welkom. Zij kunnen kiezen uit een tocht van 7 of 14 kilometers.

MEER INFO EN INSCHRIJVEN
www.pierenloop.be

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.