Helemaal tot rust

À l'Etage Skincare: een verwenmoment voor lichaam en ziel

Gepubliceerd: 25 april 2024  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 241

TURNHOUT – De winterperiode is lang geweest, zo heb ik ’t idee. Ik merk het aan mijn huid, die droog en extra gevoelig is. Maar evengoed aan mijn gemoed. Ik snak naar de lente. Lenteweer welteverstaan. Maar dat weer hebben we jammer genoeg niet in de hand. Een verwenmoment voor het gelaat én voor de vermoeide ziel daarentegen, dat valt te regelen. Ik klop aan bij À l'Etage Skincare in Turnhout, waar Kristine Verstraete me niet laat vertrekken alvorens ik helemaal ontspannen en opgeladen ben, met als bonus een mooi verzorgde en gemaquilleerde huid.

Ik stap binnen in een charmant pand in hartje Turnhout. Alvorens ik me op haar behandelstoel leg, ontvangt Kristine me met een warme glimlach, een babbeltje en een lekker tasje koffie. We praten wat in het stijlvol ingericht winkelen workshopgedeelte van haar instituut. Haar zachte, rustige stem en de authenticiteit die ze uitstraalt stellen me meteen op mijn gemak. Na de kennismaking begeleidt ze me naar de gezellige en huiselijke behandelruimte, op het tussenverdiep en met zicht op het kasteeltje van Turnhout.

VERWENMOMENT
Ik leg me neer op de verwarmde behandelstoel en voel me meteen al rustiger en meer ontspannen. Op deze grijze ochtend in april is dit verwenmoment welgekomen. Kristine start met een dubbele reiniging van mijn huid. Ik voel de tintelingen, maar ook een verfrissend gevoel. Niet alleen zijn alle onzuiverheden verdwenen, ze kan ook goed observeren hoe mijn huid reageert om vervolgens het verdere verloop van de behandeling hierop af te stemmen. Ze licht toe: “De combinaties van technieken, gebruikte producten, serums en toestellen zijn talrijk. In overleg met de klant kunnen we daaruit een behandeling op maat samenstellen. Een peeling, soft-needling, LED-therapie… Om er maar enkele te noemen. Elke huid is anders en ook de verwachtingen of noden kunnen variëren. Mijn klanten zijn op zoek naar huidverbetering of anti-aging, maar ook wie bijvoorbeeld kampt met pigment, acné of rosacea vindt de weg.”

FRISSE BLIK
Alvorens Kristine de verzorging verderzet, neemt ze de tijd om mijn wenkbrauwen op te frissen. Dat is altijd inbegrepen bij een gelaatsverzorging. Ze verwijdert eerst wat haartjes met filmhars en werkt daarna manueel bij met een pincet. Het epileren voelt even een beetje ongemakkelijk, maar het resultaat – zo zal achteraf blijken – is een mooie frisse blik. Mijn huid reageerde best fel op de reiniging. Kristine gebruikt om te beginnen een olie om mijn huid te kalmeren en kiest vervolgens voor een acupressuur massage. Die werkt ontspannend op de spieren en door de diverse drukpunten ondersteunt deze het ‘well-aging-proces’. “Ik spreek liever van well-aging dan van anti-aging.”, zegt ze. “We kunnen het verouderingsproces niet stoppen, we kunnen het wel ondersteunen zodat jij en je huid mooi ouder worden.”

HANDMASSAGE
Nu volgt een kalmerend masker. Met een penseeltje brengt Kristine vervolgens nog extra voedende producten aan en past dan de LED-lichttherapie toe. “Het zorgt voor een boost in de aanmaak van collageen en elastine, wat onze huid nodig heeft om te stralen en er gezond uit te zien.” Het toestel komt boven mijn gezicht te hangen. Ik zie enkel wat kleuren opdoemen achter mijn gesloten en afgedekte oogleden. Verder geniet ik van het moment en de heerlijk ontspannende hand- en hoofdmassage die Kristine me geeft terwijl we de producten en het toestel hun werk laten doen. Ze rondt af met een verstrakkend serum rond de ogen en in de neusplooi en brengt nog een hydraterende dagcrème aan. Kristine geeft me ook nog het nodige productadvies om de verzorging thuis verder te zetten.

NATUREL MAKE-UP
Alvorens ik weer terugkeer naar het leven van alledag brengt Kristine nog wat minerale make-up van het merk jane iredale aan. “Ik ben heel fier om met dit merk te mogen werken. Het is het enige minerale make-up merk dat het skincare label heeft en zelfs huidverbeterend werkt”, licht Kristine toe. Behendig brengt ze een primer, foundation en oogschaduw aan. Ze werkt af met mascara, lipgloss en een heel klein beetje blush. Het resultaat is een natuurlijke uitstraling. Ik voel me mooi, verzorgd en ook nog gewoon helemaal mezelf. 

MEER INFO
Naast huidverbeterende behandelingen en make-up (ook in de vorm van workshops) kan je bij Kristine nog terecht voor permanente ontharing en Cryolipolyse, om lokaal vet te bevriezen. Wil je met haar en haar zaak kennismaken? Maak een afspraak of loop gerust eens binnen tijdens één van de winkelmomenten, op woensdag- en zaterdagnamiddag.

ONDEROX-ACTIE
Als Onderox lezer kan je de Onderox behandeling boeken aan 125 euro. Deze omvat een gelaatsverzorging op maat met lichte make-up. Je ontvangt ook een Miglot geurtje 2ml naar keuze en 10% korting op al jouw aankopen in de winkel (in combinatie met de behandeling). Actie geldig t.e.m. 31 mei 2024.

À l'Etage Skincare
Begijnenstraat 19, Turnhout
Tel. +32 (0)473 55 03 68
info@aletageskincare.be
www.aletageskincare.be
Alle behandelingen zijn op afspraak
Winkel geopend op woensdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur

Meer lezen van Iris Geenen
Foto's gemaakt door Frauke Van Gorp
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.