Helemaal tot rust

Persoonlijk advies voor een stralende huid

Gepubliceerd: 25 mei 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 231

ARENDONK — Onze huid – en zeker het gelaat – krijgt heel wat te verduren. Niet alleen suikerrijke voeding, maar ook allerlei invloeden van buitenaf. Ook dit jaar speelden vooral de koude en droge lucht van afgelopen winter me parten. Hoog tijd om mijn huid wat te verwennen én nieuwe gewoontes en routines aan te leren. Reden genoeg voor een bezoekje aan een specialiste ter zake. Ik ga langs bij Ellen, de zaakvoerster van Nails & Beauty Maëlle in Arendonk die gepassioneerd met huidverbetering bezig is.

Ik voel me meteen thuis in de gezellige en mooi ingerichte zaak. Bij binnenkomst valt de nageltafel en de visagiestoel me op. Ik vraag naar het aanbod. “De meeste van mijn klanten komen langs voor huidverbetering, in trajectvorm en in combinatie met productadvies voor thuisgebruik. Maar daarnaast gaat het hier ook vaak om ontspanning en me-time. Dat kan op verschillende manieren en het is ook wat ik zo leuk vind, die variatie. Je kan hier naast diverse gelaatsverzorgende behandelingen terecht voor manicure, gellak, make-up en massages. De massages vind ik heel fijn om te doen, daar kom ik zelf ook helemaal van tot rust.”

TREKKERIG GEVOEL
Ellen vraagt me wat ik aan mijn huid zou willen veranderen. De beginnende rimpeltjes, daar stoor ik me minder aan, maar het droge, trekkerige gevoel en de roodheid zou ik wel graag aanpakken. Ze licht haar werkwijze toe: “Meestal start ik met een huidanalyse en een eerste kennismakingsbehandeling met een maskertje aangepast aan de huid. Zo kan ik observeren hoe de huid reageert en de juiste producten en behandelingen voorstellen.” Ze werkt met de producten en behandelingen van het toonaangevende merk Exuviance. En die beslissing viel niet zomaar. Ellen licht toe: “Ik heb gezocht naar producten waar ik helemaal op kan vertrouwen. Goede resultaten, onderzoek en innovatie, kwalitatieve opleidingen en een fijne samenwerking zijn erg belangrijk.” Ik mag plaats nemen en Ellen start met een milde reiniging. Het wordt haar al snel duidelijk dat ik best een gevoelige huid heb en ze houdt hiermee rekening in de productkeuze. Ze stelt voor om met een retinol-peeling de huid te gaan hernieuwen, steviger te maken en de teint op te helderen. “Als je een stralende huid wil is retinol een uitstekend ingrediënt en uit ervaring weet ik dat deze peeling voor de meeste huidtypes geschikt is.”, legt Ellen uit.

TINTELENDE SENSATIE
Ze reinigt mijn gelaat en hals en bereidt mijn huid voor op de peeling. Heel ontspannend, maar dan waarschuwt ze me voor een indringende geur. Vooral wanneer ze met haar borsteltje de zone onder mijn neus insmeert ruik ik even een onaangename geur. Gelukkig is deze snel weer weg. Ellen verspreidt het product gelijkmatig over mijn gelaat en observeert enkele minuten de reactie van mijn huid. Dat lijkt goed te gaan. Even geeft het een tintelende sensatie, maar mijn huid voelt al snel weer gewoon aan. “Deze peeling bevat verzachtende bisabolol, deze kalmeert de huid.” Ellen brengt tot slot nog een UV bescherming aan. Wanneer ik in de spiegel kijk, merk ik er tot mijn verbazing niets van. Ik kan zo naar mijn volgende afspraak vertrekken. Acht uur later reinig ik mijn gezicht. Ik krijg een overzichtsboekje mee met wat ik verder de komende week thuis moet doen. De producten die ik hiervoor nodig heb, zijn eveneens inbegrepen. Ellen hamerde er heel erg op dat ik in de komende week zonlicht zoveel mogelijk moet vermijden én iedere dag UV bescherming moet gebruiken. Mijn huid is nu extra kwetsbaar. “Een dergelijke peeling kan in principe in alle seizoenen, als je maar goed de voorschriften volgt en rekening houdt met de kans op vervellen. Net voor een vakantie of een feest zal ik het nooit aanbrengen.”

EEN NIEUWE HUID
Op dag één merk ik weinig. Na 24 uur begint het vervellen dan toch. Daar had Ellen me wel op voorbereid. “Het is bij iedereen verschillend. Sommigen merken er bijna niets van behalve wat huidschilfertjes, bij anderen vervelt de huid gedurende meerdere dagen.” Ik behoor duidelijk tot de laatste groep. Op de ochtend van dag vijf zijn de onregelmatige vlekken als gevolg van het vervellen allemaal verdwenen. Mijn huid straalt en heeft een egale volle teint. Vier weken na de peeling ga ik opnieuw langs voor de opvolgbehandeling. Die bestaat uit een hydraterend masker en Ellen maakt gebruikt van ultrasone golven om de producten nog dieper in de huid te kunnen sluizen. Vervolgens neemt ze nog even de tijd om mijn wenkbrauwen bij te werken. Dit ietwat pijnlijk momentje brengt me heel even uit mijn relaxte modus, maar daarna voel ik me weer helemaal ontspannen en herboren. En ook mijn huid voelt zich zo, dat zie je. 

ONDEROX-ACTIE
Neem voor 30 juni contact op om een afspraak in te plannen en krijg als Onderox-lezer een korting van 10% op een behandeling naar keuze. Enkel geldig met vermelding van ‘Onderox Magazine’ en voor reservaties tot en met 30 juni 2023. Uiterste datum voor de behandeling zelf is 31 oktober 2023.

Nails & Beauty Maëlle
Kloosterbaan 158, Arendonk
Tel. +32 (0) 484 95 60 89
Dagelijks geopend, enkel op afspraak

Meer lezen van Iris Geenen
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.