Helemaal tot rust

Met de Diodelaser de strijd aan tegen ongewenste haargroei

Gepubliceerd: 23 maart 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 229

TURNHOUT/MALLE – Geef het maar toe, u hebt afgeteld naar de lente. Wel, ik ook! Of ik er al helemaal klaar voor ben, dat is nog iets anders. Want zodra de lente in het land is, zijn de blote benen dat meestal ook. Wie nog niet investeerde in permanente ontharing weet dat er toch best wat van je kostbare tijd en/of geld naar ontharen gaat. Ik klop daarom deze maand aan bij Schoonheidsspecialiste Els. Sinds enkele maanden beschikt Els over een gloednieuwe Diodelaser, hét paradepaardje voor permanente ontharing.

Je kan Schoonheidsspecialiste Els terugvinden in Malle en in Turnhout. Ik breng vandaag een bezoek aan het Turnhoutse salon waar Els Mertens, de zaakvoerster, mij hartelijk ontvangt. De gezelligheid en vooral de huiselijke sfeer in de zaak vallen me meteen op. De inrichting is kleurrijk, maar het appelblauwzeegroen heeft wel de overhand. Els lacht als ik haar erover aanspreek: “Ik hou echt van turquoise. Dat doet mij instant aan vakantie denken”, glimlacht Els. Ik sta ook even stil bij enkele schilderijen die er hangen, die blijken van de hand van de zaakvoerster te zijn. Ik voel me hier meteen op mijn gemak en Els is daar zichtbaar over opgetogen. “Ik denk dat dat persoonlijke en huiselijk één van onze troeven is. We werken bijvoorbeeld al lange tijd met een vast team. Ik wil dat de klanten zich hier thuis voelen. Gezien het werk dat we doen is dat voor mij ontzettend belangrijk.”

INVESTERING
Je kan in de zaak terecht voor nagenoeg alle mogelijke schoonheidsbehandelingen, op de beide locaties, maar ik kom vandaag langs om de permanente ontharing met de Diodelaser uit te testen. Voor altijd verlost zijn van ongewenste haargroei, wie wil dat niet? Het is een investering in jezelf. Els beaamt dit: “Waar veel salons op het gebied van permanente ontharing kiezen voor IPL als techniek, besloot ik om te kiezen voor de Diode laser, het meest kwalitatieve toestel op de markt. De investering voor dit type toestel is veel groter, maar de doeltreffendheid is dat ook. Ook voor de klanten is het een investering en die moet het waard zijn.”

ELASTIEKJES
Els geeft me wat toelichting bij de werking en samen vullen we een korte vragenlijst in. Ik besluit om een proefbehandeling voor mijn oksels te laten doen. Ik leg me neer op de tafel, Els scheert de haartjes nog even op de juiste lengte en brengt een koude gel aan. Ze stelt het toestel in op de gekozen zone en ook de sterkte van de laser kan ze zelf bedienen. De behandeling is niet pijnlijk, maar ik ervaar het ook niet als helemaal pijnloos. Het voelt een beetje zoals een elastiekje tegen je huid. Ik merk ook een verbrandde geur op. Volgens Els een goed teken, dat betekent dat de laser zijn werk doet. “De unieke golfl engte van het licht en de concentratie van de energie gaan door verhitting het haarzakje vernietigen, maar de omliggende huidstructuren en de opperhuid worden ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de energie.” Na de behandeling lijkt het alsof mijn huid nog wat gevoelig is, maar ik merk niets van irritatie of roodheden op. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Volgens Els heb je per zone ongeveer acht sessies nodig en dat heeft vooral te maken met de verschillende fasen waarin het haar zich kan bevinden. Enkel haartjes die in de groeifase zijn kunnen behandeld worden. “De ervaring leert ons dat je je investering maximaliseert door de behandelingen te spreiden over een periode van een jaar. De tijd tussen de behandelingen is in het begin 6 weken, daarna schakelen we over op 12 weken. Zo komen uiteindelijk alle haartjes aan bod.”

ALLE ZONES, ALLE HUIDTYPES
“En komt echt iedereen in aanmerking voor de behandeling?”, vraag ik me af. Els licht toe: “Bij de vroegere generaties of andere type toestellen is het sterk afhankelijk van de kleur van je huid en de haartjes, maar dat is bij dit toestel toch veel minder het geval. Tijdens het infogesprek tracht ik telkens een realistische inschatting te geven. Nog goed om weten: we kunnen alle zones behandelen, denk bijvoorbeeld aan het gezicht, maar ook de bikinilijn en bilnaad. Voor de behandeling van de volledige bikini hebben we een werkwijze die toelaat om alle haartjes nog beter te kunnen behandelen. En je kan hierbij je slip gewoon aan laten.”

ONDEROX-ACTIE
Maak snel je afspraak voor een infosessie en gratis proefbehandeling. Wie tijdens de maand april een abonnement (8 beurten) aanschaft kan afhankelijk van de gekozen zone genieten van kortingen tot wel 25%. Geldig tem 30 april en enkel met vermelding van Onderox Magazine. 

Schoonheidsspecialiste Els
Turnhout: Kongostraat 2
Tel. +32 (0)14 42 24 20
Malle: Antwerpsesteenweg 164
Tel. +32 (0)3 314 32 00
www.schoonheidsspecialiste-els.be
Enkel na afspraak (online of telefonisch)

Meer lezen van Iris Geenen
Meer lezen over
goed in je vel

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.