Helemaal tot rust

El Bayo: even tot rust in een privé-wellness

Gepubliceerd: 26 oktober 2023  |  Door: Iris Geenen  |  Onderox editie: 235

RAVELS – Een heerlijke en ietwat onverwachte nazomer gaf ons wat uitstel, maar nu zijn de kortere, koudere en donkere dagen dan toch gearriveerd. Moeten we dat interpreteren als een signaal van de natuur om weer wat te vertragen en meer te ‘cocoonen’? Mijn lichaam en geest kunnen in elk geval wel wat diepe ontspanning gebruiken. Een uitstekend moment dus voor een bezoekje aan de recent vernieuwde wellnessfaciliteiten van El Bayo.

Manlief is niet zo’n liefhebber dus trommel ik mijn zus op om mee te gaan genieten. U raadt het al: ik had niet veel overtuigingskracht nodig. El Bayo is, naast een privé-wellness, ook een uniek logeeradresje. Ellen, die de B&B en wellness runt, staat ons al op te wachten en ontvangt ons met de glimlach. Ze begeleidt ons naar het wellnessgedeelte dat recent een grondige renovatie kreeg. Het is heel ruimtelijk en gezellig ingericht en de cabines en jacuzzi zijn gloednieuw.

PRIVACY
Het ziet er allemaal heel uitnodigend uit en we kunnen niet wachten om ons onder te dompelen in deze luxe. Ellen voorziet ons van een badjas, handdoeken en slippers en geeft verder nog de nodige info. Hoe we de toestellen moeten bedienen, wanneer we best koud of warm ‘nadouchen’ en waar we de drankjes kunnen terugvinden. Als we geen vragen meer hebben, laat ze ons alleen. “Je ziet me enkel wanneer jullie me nodig hebben. Geniet ervan!”, lacht ze ons nog toe. We hebben veel bij te praten dus ook wat dat betreft is de privacy heel welkom.

WARM EN KOUD
Alvorens één van de faciliteiten uit te testen nemen we een uitgebreide douche. Scrub, shampoo en douchegel staan voor ons ter beschikking. We spoelen de gebeurtenissen van onze werkdag weg en besluiten om eerst de ruime Finse sauna uit te testen. Ik leg me languit neer, laat de warmte binnenkomen en voel hoe mijn lichaam zich ontspant. Even zijn de kakelende zusjes dan toch stil. Na enkele minuten voel ik hoe ik begin te zweten en wanneer de zandloper afklokt op vijftien minuten, geven we ons over aan een koude douche. Ik voel mijn bloed stromen en mijn ledematen tintelen. Ik kan me wel iets voorstellen bij een ‘verbeterde doorbloeding’, hetgeen door Ellen vooraf als één van de heilzame effecten werd beschreven.

MASSERENDE JETS
Daarna gaan we het zwembad in. Dat ziet er heerlijk uit, en met z’n 31 graden is het dat ook. Vervolgens dompelen we ons nog even onder in de jacuzzi, die dan weer verwarmd is tot 38 graden. De masserende werking van de jets voelt heerlijk aan op mijn huid en ik voel hoe mijn lichaam nog meer in de ontspanning gaat. Door de warmte, de massage en uiteraard het gezelschap. Ook het delen van onze verhalen en bekommernissen doet me deugd.

PURE ONTSPANNING
We planden om onze pauzeknop gedurende twee uur in te drukken in deze luxueuze en comfortabele setting. Dat blijkt voldoende om verder ook nog het stoombad en de infraroodcabine te kunnen testen en zonder tijdsdruk te kunnen genieten. We nemen ons wel voor om de volgende keer een uurtje extra te voorzien en ons bezoek te combineren met een tapas schotel of één van de andere arrangementen. Voor nu keren we ontspannen, dankbaar én met een zachte huid weer huiswaarts.

ONDEROX-ACTIE
De lezers van Onderox Magazine ontvangen bij hun reservatie van de wellness een gratis fles wijn of cava. Te vermelden bij reservatie: Onderox. Actie geldig tot 31/12/2023.

El Bayo
Koning Albertstraat 146, Weelde
Tel. +32 (0)14 45 45 34
info@elbayo.be
www.elbayo.be

Meer lezen van Iris Geenen
Foto's gemaakt door Romi Vosters
Meer lezen over
goed in je velwellness

Meer Helemaal tot rust

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.