Helemaal op smaak

La Cuenta viert eerste verjaardag als restaurant

Gepubliceerd: 30 juni 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 221

MOL — Een jaar geleden heropende La Cuenta in Mol-Millegem de deuren als restaurant, vlak na de lockdowns. Een terechte keuze, zo blijkt, want in hun eerste jaar haalden ze meteen de culinaire gids Gault Millau. “Het is totaal onverwacht, maar wel een enorme motivatie”, zegt zaakvoerder en chef-kok Tom Rely.

La Cuenta in Mol viert haar eerste verjaardag als restaurant. Een jaar waar zaakvoerder en chefkok Tom Rely tevreden op terugkijkt. “Uiteraard is het een hele omscholing geweest, ook voor ons personeel”, klinkt het. “Maar we zijn blij dat alles goed verlopen is. Het zat al veel langer in ons hoofd om dit te doen. Voor de klanten was het geen verrassing toen we deze stap zetten.” Wel een behoorlijke verrassing: La Cuenta haalde meteen de gastronomische gids Gault Millau, met een score van 13 op 20. “We zijn wel ambitieus, maar hadden nooit verwacht dat we er nu al zouden instaan. Het heeft heel wat deuren geopend en ons zeker een extra boost gegeven, zo merken we bijvoorbeeld dat klanten van veel verder naar hier komen nu. Wat ons motiveert om verder te gaan op de ingeslagen weg.”

CHEF’S CHOICE
Het restaurant serveert hun eigen ‘menu La Cuenta’. Een vier-, vijf- of zesgangenmenu dat regelmatig wisselt. Op weekdagen kan je van dat menu ook à la carte bestellen. Tijdens de week wordt daarnaast ook de ‘chef’s choice’ aangeboden. Een driegangen verrassingsmenu waarbij Tom zijn creativiteit kan botvieren. Op vrijdag en zaterdag serveert La Cuenta enkel het meergangenmenu (vijf of zes gangen).

LUNCH
Vanaf september opent de zaak ook twee dagen per week voor de lunch. “Dat is mogelijk omdat mijn vrouw Kirsten (Magits, nvdr.) dan voltijds mee in de zaak stapt”, legt Tom uit. Ook nu al neemt Kirsten de rol van gastvrouw op zich. Het koppel doet zoveel mogelijk zelf, samen met enkele gedreven jobstudenten. De keuken van de zaak is op de bovenverdieping gelegen. Daar heeft chef-kok Tom ook een speciaal terras ingericht boordevol eetbare kruiden. “Nooit gedacht dat ik nog groene vingers zou krijgen”, lacht hij luidop. “Maar ik geniet er wel van. Het is bovendien heel handig want ik kan tijdens mijn bereidingen altijd nog een beetje kruiden bijplukken. Verser kan niet.”

DE JUISTE PRODUCTEN
“Kwaliteit en de juiste productkeuze staan nu eenmaal centraal bij ons”, gaat de chef-kok verder. “Voor een gerecht op één van onze menu’s verschijnt, wordt er eerst uitgebreid uitgetest, gecombineerd en geproefd.” Met de zomer in zicht is ook het terras achteraan de zaak een extra troef. Een ideale plek om voor de maaltijd de amuses en het aperitief geserveerd te krijgen. Binnen overheerst een gevoel van rust en kalmte in het interieur, dat vorig jaar nog vernieuwd werd.

ONDEROX-MENU

  • Amuses
  • Cannelloni - tonijn - granny smith - yuzu
  • Tarbot - Zeeuwse mossel - jonge spinazie - vin jaune
    OF
    Eend uit Challans - zoete aardappel - Luikse siroop
  • Dame blanche

Prijs: 39,90 euro p.p.
(All-in: 55,90 euro p.p., incl. water, wijn bij voor- en hoofdgerecht en koffie/thee)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van donderdag 7 juli tot en met donderdag 25 augustus 2022. Niet geldig op vrijdag en zaterdag.

La Cuenta
Milostraat 3, Mol
Tel. +32 (0)471 77 95 76
restaurantlacuenta@gmail.com
www.lacuenta.be
Open: di tot za: 18.30 tot 20 uur
Zo en ma gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.