Helemaal op smaak

La Cuenta start hun volgende hoofdstuk als restaurant

Gepubliceerd: 24 juni 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 210

MOL — La Cuenta in Mol-Millegem opende, net als vele andere horeca zaken, op 9 juni opnieuw de deuren. Voor de zaak betekende het de start van een volgend hoofstuk: dat van volwaardig restaurant. Wij stapten al even binnen en ontdekten de nieuwigheden. “Voor ons was het eigenlijk een logische stap. Eentje die vele klanten al wel langer zagen aankomen.”

La Cuenta serveert een typisch Franse keuken met buitenlandse invloeden. “Zo ligt de Aziatische keuken me na aan het hart”, vertelt Tom Rely, chef-kok en zaakvoerder. Je kan langskomen voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu of à la carte je keuze maken. Enkele echte klassiekers uit het verleden zullen ook in de toekomst nog op de kaart verschijnen of in de menu’s opduiken. “Traaggegaarde varkensschouder bijvoorbeeld”, klinkt het. “Een heel puur gerecht en echte smaakbom.” Het menu wijzigt iedere 6 tot 8 weken, via de website en de sociale media van de zaak kan je vooraf al even een kijkje nemen.

APERITIEVEN EN WIJNEN
Kirsten, de vriendin van Tom, neemt de rol van gastvrouw op zich. Zij gaan samen steeds op zoek naar de meest gepaste keuze aan aperitieven, wijnen en unieke gins. Met hun jong en dynamisch team geven ze telkens het beste van zichzelf, om jou en jouw gezelschap een geslaagde ervaring te bezorgen. Tijdens de verplichte sluiting zat het koppel niet stil. Zo breidden ze hun wijnkaart uit en gingen samenwerkingen aan met lokale ambachtsmannen voor verse kwaliteitsproducten. Ze haalden bovendien zelf de groene vingers boven en kweekten een selectie aan verse kruiden en eetbare bloemen uit eigen tuin. “Ik vind de productkeuze en kwaliteit van groot belang”, legt Tom uit. “Door zorgvuldig uit te kiezen en zelf te kweken heb ik meer mogelijkheden om te variëren met onze gerechten.” Bij de keuze van nieuwe gerechten, wordt alles meermaals bereid in verschillende variaties en uitgebreid geproefd voor ze op het menu van La Cuenta verschijnen. “Het moet helemaal op punt staan”, benadrukt de chef-kok. “Zo zijn we nu al bezig met enkele nieuwe gerechten uit te werken voor dit najaar.” Wie graag in de zomerzon komt genieten van de keuken van Tom, kan ook plaatsnemen op het terras achter de zaak. “Vaak kiest men ervoor om buiten te aperitieven en binnen te eten, maar dat is allemaal afhankelijk van het weer natuurlijk.”

NIEUW INTERIEUR
Het interieur van de zaak werd volledig vernieuwd. Het valt daarbij meteen op dat de tafels vrij ver uit elkaar staan. “Een overblijfsel uit de corona-periode”, glimlacht Tom. “We merkten dat die indeling bij onze gasten voor extra rust zorgt. En door iets minder gasten te plaatsen, kunnen wij ons nog meer toeleggen op onze service. De verdere groei naar een restaurant zorgt ervoor dat de zaak voorlopig enkel ’s avonds is geopend, vanaf 18 uur. Enkel op zondagmiddag kan je hier ook komen lunchen. “Op termijn willen we meer lunchmomenten voorzien. Maar laat ons nu maar eerst rustig terug opstarten.”

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Amuse
  • Varkensschouder traaggegaard crème van knolselder | beukenzwam | jus van gevogelte
  • Kabeljauw prei | beurre blanc | verveine | puree
    OF
    Parelhoen bloemkool | jus van chorizo | Pommes Anna
  • Crème brulée met verse vruchten

Prijs: 39 euro p.p.
Voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 23 juni tot en met zondag 5 september 2021. 

La Cuenta Restaurant
Milostraat 3 - 2400 Mol
Tel. +32 (0)471 77 95 76
www.lacuenta.be
Open: Wo tot za: 18 tot 23 uur
Zo: 12 tot 14 uur en 18 tot 23 uur
Ma en di gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.