Helemaal op smaak

Kurt & Co: Spaanse tapas vol smaken en kleuren

Gepubliceerd: 14 december 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 237

ARENDONK — Arendonkenaar Kurt Van Peer steekt zijn liefde voor Spaanse lekkernijen niet onder stoelen of banken. Met zijn Kurt & Co leert hij de Kempen de smaken van de authentieke Spaanse tapas kennen. “Ideaal voor de feestdagen, je krijgt alles thuis geleverd en blijft niet met de afwas zitten.”

Ik zoek Kurt op in zijn atelier in Arendonk, waar hij in alle rust elke dag aan het werk gaat. Vandaag staat hij ajuin te snijden en tomaten te pellen. “Voor onze verse tomatensaus”, legt Kurt enthousiast uit. “Die gebruiken we onder meer voor onze ‘albondigas’ (Spaanse gehaktballen, nvdr.) en ook op onze mini-pizza’s. Daarbij kiezen we voor brood in plaats van deeg.” Het geeft meteen de essentie weer van wat Kurt hier doet: met verse ingrediënten tapas maken en die vervolgens bij de mensen aan huis leveren.

PURE SMAKEN
“Als je onze tapas vergelijkt met de producten die je kent uit de supermarkt, dat is een wereld van verschil. Wij zweren bij de écht Spaanse producten, waar de Spanjaard zelf terecht heel erg trots op is, en mikken zo op pure smaken en veel kleur.” Zowat alle producten komen van plaatselijke leveranciers die Kurt zelf ter plaatse uitkoos. “Onze scampi’s worden daar nog wild gevangen. En hier maken we zoveel mogelijk zelf, vanaf nul. Zoals onze tomatensaus dus. Daar krijgen we regelmatig complimenten over. Ook onze ‘patatas bravas’ maken we helemaal vers. We hebben er speciaal aardappelen voor gezocht die krokant blijven in de oven. We voegen olijfolie en lookolie toe en onze eigen mengeling van kruiden. De mensen zijn er gek op.”

VERSCHILLENDE BOXEN
Kurt&Co biedt meerdere tapasboxen aan: ‘Meat’, ‘Cabo de Peñas’ (vis), ’Deluxe’, Apéro en zelfs glutenvrij. Daarnaast voorziet Kurt nog een lunchbox voor mensen die graag ’s middags thuis (of op kantoor) genieten van de Spaanse specialiteiten. Alle boxen worden gratis aan huis (of op kantoor) geleverd, binnen een straal van 25 kilometer van Arendonk. Daarbuiten vraagt Kurt een kleine vergoeding. Heel handig: de tapasbox kan je op tafel zetten waarna je meteen kan beginnen eten. “Er zijn ecologisch verantwoorde kartonnen potjes en houten vorkjes toegevoegd. Je hebt dus geen afwas.”

SPAANS BIERTJE
De tapasboxen kan je zelf, via de site, nog aanvullen met warme tapas. Denk naast de albondigas, mini-pizza’s en patatas bravas ook nog aan pincho’s, tostada Española, costillas of sweet smoked alitas de pollo. Die plaats je even in de oven en kan je vervolgens mee serveren, heel makkelijk. “We hebben ook het bekende Spaans bier San Miguel sinds kort in ons assortiment opgenomen. Dat biertje in Spanje samen met de familie drinken is een vast vakantieritueel voor veel mensen. We horen vaak dat ze mede daardoor in gedachten echt naar hun vakantie in Spanje worden teruggekatapulteerd.” Ook Spaanse wijnen en cava kan je mee bestellen. Gloednieuw is de geschenktas ‘El Original’, die Kurt & Co voortaan aanbiedt. Een tas vol smaakvolle Spaanse specialiteiten die je iemand cadeau kan doen. Er bestaat ook een extra grote variant: ‘El Grande’.

EINDEJAAR
“Onze doelstellingen zijn: lekker eten brengen en mensen laten genieten”, benadrukt Kurt. “Hen iets laten meemaken wat je anders nooit meemaakt. De eindejaarsfeesten zijn daar een mooie gelegenheid voor. Tapas serveren wordt elk jaar populairder. Een extra pluspunt: wij presenteren alles mooi en feestelijk, met veel kleuren, want je eet ook met je ogen”, klinkt het. “We kiezen er bewust voor om de boxen betaalbaar te houden en we voorzien altijd ruime porties, want net als je zo’n maaltijd op tafel zet, komt er altijd wel iemand binnen die wel zin heeft om mee te proeven, toch? Eigenlijk tellen we daarom altijd voor één persoon extra. Je gaat dus zeker voldoende hebben, daar hoef je niet aan te twijfelen.”

MENU VAN DE MAAND
Onderox-apero-box
Olijven, zongedroogde tomaten, pepers, jalapeno’s, ansjovis, blikje mosselen, tapenade, aioli, manchego en ibericokaas, seranoham, chorizo, Lomo, fuet, Salchichon Iberico, eigen gemaakte nacho’s, pan con tomat, bruchetta’s…

  • Prijs: 27 euro per box. (Ruim voldoende om te aperitieven met twee personen, een stevige maaltijd voor één persoon)
  • Enkel voor wie vooraf bestelt met de vermelding ‘Onderox-box’. Actie geldig van woensdag 13 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024. Bestellen kan ook via WhatsApp. De box wordt gratis aan huis geleverd binnen een straal van 25 km rond Arendonk. Daarbuiten wordt een kleine vergoeding geteld.

Kurt & Co
De Lusthoven 78, Arendonk
Tel. +32 (0)475 23 39 33
kurtenco@telenet.be
www.kurtenco.be
www.tapasbestellen.be

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.