Helemaal op smaak

Koningsbos: een zondags ontbijt boordevol streekproducten

Gepubliceerd: 23 september 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 212

KASTERLEE — Overvloedig en met een ruime keuze aan streekproducten. Zo laat het zondagse ontbijtbuffet van restaurant-taverne Koningsbos in Kasterlee zich omschrijven. Zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck stelt het buffet zelf samen met toppers uit de buurt, zelfgemaakte salades, confituren en patisserie. En met een veelvoud aan cake, gebak en kraakverse broodjes.

De eitjes en het spek worden à la minute gebakken en aan tafel geserveerd, alle andere ontbijttoppers kan je in buffetvorm centraal in de zaak vinden. Daarbij heel wat lekkers dat door Kempenaars werd gemaakt. De bekende vruchtensappen van Roes, honing van de imker om de hoek, allerlei verse zuilvelproducten van Kempense boeren, biobrood van een biobakkerij uit de buurt,… Aangevuld met huisbereide salades, ter plaatse gebakken cake en gebak… Zelfs de meeste confituren worden zelf gemaakt of komen van artisanale confituurmakers in de directe omgeving van de zaak.

ARTISANAAL SPEK
De voorverpakte potjes en stromen verpakkingsafval worden hier al langer gebannen. Het spek legt wellicht de langste afstand af voor het op jouw ontbijttafel wordt geserveerd, het komt van een artisanale beenhouwerij uit Beringen. “Omdat het daar het allerlekkerst is”, vertelt zaakvoerder Bart Van Dyck. “Ik kan het weten, ik heb er heel wat slagers voor vergeleken.” Alle ontbijtgasten worden hier op zondag verwacht tussen 9 uur en 10 uur. Het buffet eindigt omstreeks 11 uur. Kinderen tot 3 jaar schuiven gratis mee aan, kinderen tot 12 jaar betalen 14 euro. Ook glutenvrij ontbijten is mogelijk, vermeld het wel even bij de reservatie vooraf.

A LA CARTE OF MEERGANGEN
Wie liever op andere momenten in de week langskomt, vindt op de kaart een ruime keuze aan voorgerechten, salades, pasta’s, streetfood, hoofdgerechten en desserts. Met ook een opvallend ruim hoofdstuk voor vegetariërs. Bekijk zeker ook de dagsuggesties of kies voor het meergangen maandmenu. Handig om weten: de meeste gerechten kan je ook in kleinere porties bestellen. Zo kost het minder én hou je nog een plaatsje over voor een extra voorgerecht of een leuk dessertje.

TOKTOKBURGER EN KINDERCOCKTAILS
De zaak staat erom bekend dat je ook met grotere groepen à la carte kan komen eten, zonder beperking. Voor de kinderen is er een aparte kaart waarvan volwassenen niet mogen bestellen. Een toktokburger of een cowboysteak bijvoorbeeld, of kabouterdrol als dessertje… Je zit hier tenslotte in Kasterlee. Daarnaast kunnen de jongsten ook cocktails op kindermaat verkrijgen.

FEEST VIEREN
En weet tenslotte dat wie na het afgelopen jaar een feest in te halen heeft, hier een prachtige locatie vindt waar je met maximaal 40 personen kan komen vieren.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

 • Sinaasappelsap, appelsap en appel-kersensap van Roes
 • Koffie, thee en water
 • Diverse broodjes en broden
 • Verscheidenheid aan charcuterie, huisbereide salades en kazen
 • Verse zuivelproducten van lokale landbouwers
 • Granola, honing uit Kasterlee
 • Assortiment huisgemaakte of artisanale confituren en smeerpasta’s
 • Vers fruit, assortiment groenten
 • Cake en gebak uit eigen patisserie
 • Spiegelei, roerei, omelet, spek
 • Glaasje cava

Prijs: 23 euro (i.p.v. 29 euro)
Enkel verkrijgbaar op zondag. Geldig van zondag 26 september tot en met zondag 28 november 2021. Met uitzondering van 7 en 14 november (jaarlijkse verlof). Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Online reserveren kan makkelijk. 

Koningsbos
Koningshof 9 - 2460 Kasterlee
Tel. +32 (0)14 84 84 00
info@koningsbos.be
www.koningsbos.be
Ma, di, wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.