Helemaal op smaak

D'n Ouwe Brandtoren serveert kerstbrunch én feestelijk Onderox-ontbijt

Gepubliceerd: 16 december 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 215

REUSEL — D’n Ouwe Brandtoren baadt naar goede gewoonte in een gezellige eindejaarssfeer. De komende periode, nog tot begin februari, kan je er langskomen voor een extra feestelijk Onderox-ontbijt. Op tweede kerstdag serveert de zaak een grote kerstbrunch. Nog meer heuglijk nieuws: vanaf 1 januari komt ondernemer Ralph Gijbels (28) mee aan boord bij D’n Ouwe Brandtoren in Reusel. Hij zal onder meer zijn passie voor barbecue mee in de zaak integreren.

D’n Ouwe Brandtoren is rustig gelegen, tussen de Reuselse bossen, net over de grens met Mol-Postel. Fietsers en wandelaars komen er samen voor en na hun tochten, bierproevers schuiven er aan tafel om zich door gastheer Guus Gijbels te laten inspireren. Guus heeft samen met zijn vrouw Petra de dagelijkse leiding in handen. Binnenkort stapt ook ondernemer Ralph Gijbels mee in de zaak. Dat Ralph ook Gijbels heet, is puur toeval. Hij is geen directe familie van Guus en Petra. “Het zorgt voor een nieuwe elan in de zaak”, stelt Guus tevreden. “We zijn heel blij dat Ralph ons team komt versterken. Hij kent het klappen van de horecazweep en heeft een passie voor barbecue, wat een leuke meerwaarde kan vormen voor onze zaak.” Regelmatig zullen ook de passie van Ralph, barbecue, en die van Guus, bieren, aan elkaar gekoppeld worden.

NIEUW TERRAS
Als de voorjaarszon weer opduikt, zal ook het terras van de zaak helemaal vernieuwd zijn. Het meubilair wordt volledig vervangen en er komt bijkomende sfeerverlichting. “Dat stond al gepland in 2020, maar toen kwam corona, helaas.” Het nieuwe terras is trouwens vormgegeven door Petra en Ralph.

KERSTBRUNCH
Intussen is de Reuselse zaak gehuld in een fijne eindejaarssfeer, met enkele leuke activiteiten in het verschiet. Op tweede kerstdag staat bijvoorbeeld alles in het teken van de kerstbrunch. Je wordt ontvangen met een glaasje prosecco of verse appelsiensap en krijgt daarna o.a. een pastei met kippenragout geserveerd en een overvloed aan croissants en harde en zachte broodjes met allerlei salades en luxe hartig en zoet beleg. Met koffiekoeken erbij en diverse andere zoetigheden en thee en koffie à volonté. Volwassenen betalen 32 euro p.p., kinderen tot 12 jaar 12,5 euro p.p. Vooraf reserveren is verplicht. Die dag worden er immers alleen brunchgasten ontvangen. Wie liever op een andere dag komt ontbijten, kan elke dag (na reservatie), aanschuiven vanaf 9.30 uur voor een extra feestelijk Onderox-ontbijt. Dat kan nog tot begin februari.

UITGEBREID ETEN OF SNELLE HAP
Later op de dag kan je hier uitgebreid eten — met bijvoorbeeld een varkensschnitzel, spareribs, runderstoofpotje of een verse hamburger van Herefordrundvlees — of langskomen voor een snelle hap. Op de kaart: een tosti (croque), uitsmijter ham/kaas, broodjes en een houthakkertje (stevige snack met o.a. twee ambachtelijke kroketten). Alles wordt geserveerd in stevige porties.

BIJZONDERE BIEREN
Wie z’n (Untappd) collectie van geproefde bieren wil uitbreiden, vindt in mede-zaakvoerder Guus een zielsverwant. In zijn ‘Uit ’t Huukske van ons Guus’ vind je altijd wel bieren die je nog niet ontdekt hebt. Echte speciale edities die Guus in zeer beperkte oplage in huis haalt. Op een krijtbord in de zaak wordt het aantal beschikbare flesjes aangeduid. Bestel je zo’n biertje? Dan streept hij er daar met krijt één af. Daarnaast zijn er altijd zes bieren te vinden op de vaste tap, aangevuld met twee of drie op de wisseltap. Tijdens de zomer komt er daar vaak zelfs nog eentje bij.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Een croissantje
  • Twee harde minibroodjes
  • Twee zachte minibroodjes
  • Kuipje boter, zakje hagelslag, kuipje jam
  • Ham, kaas, roompaté
  • Scrambled eggs met ontbijtspek
  • Huisgemaakte brownie
  • Verse fruitsalade
  • Glaasje jus d’orange
  • Een warm drankje naar keuze

Prijs: 15,95 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Geldig van woensdag 15 december tot en met zondag 6 februari 2022.

D'n Ouwe Brandtoren
Burgemeester Willekenslaan
25541 NA Reusel
Tel. 0031(0)497 62 03 11
info@ouwe-brandtoren.nl
www.ouwe-brandtoren.nl
Open: Elke dag vanaf 9.30 uur
Gesloten op 25/12/2021 en 1/1/2022

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.