Helemaal op smaak

De Nieuwe Erven serveert een brede waaier aan feestmenu's

Gepubliceerd: 14 december 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 237

REUSEL — Het einde van het 35ste jubileumjaar zit er voor De Nieuwe Erven in Reusel bijna op. Al wacht voor het gastkoppel Toon en Annemiek eerst nog een drukke eindejaarsperiode. Met o.a. meerdere eindejaarsmenu’s die tijdens heel wat verschillende momenten geserveerd worden.

Het 20-proevertjesweekend ligt voor De Nieuwe Erven nog maar net achter de rug en het eindejaar dient zich al aan. “Voor ons is het de afsluiter van een druk najaar. Brug 5 is gelukkig terug open en dat voelen we meteen”, vertelt chef-kok Toon Kokx die samen met zijn vrouw Annemiek de zaak leidt. “We bestaan intussen 35 jaar en hebben zo’n 80% Belgische gasten. Zij hechten net als wij heel veel belang aan gezelligheid en samenhorigheid. Daarom is de kerstperiode die nu volgt ook zo fijn. De sfeer is aangenaam en de mensen zijn goedgeluimd. Families komen gezellig bij elkaar. De hele corona-periode heeft ons geleerd hoe belangrijk dat is.”

ERVARING AAN DE KOOKPOTTEN
Onlangs werd Toon nog geïnterviewd door een Nederlands bedrijvenmagazine omdat hij in april 70 jaar wordt en nog steeds met veel enthousiasme zijn keuken runt. “Er verdwijnt zoveel kennis en er zijn weinig nieuwe krachten die echt met hun handen aan de slag willen gaan. Ik vond het prachtig om zo aan bod te komen samen met anderen die ook al iets ouder zijn en nog steeds hun ambacht uitoefenen, in de verpleging bijvoorbeeld. Daar heb ik veel respect voor.”

MEERDERE FEESTMENU’S
Tijdens de kerstdagen kan je in het restaurant kiezen voor een vijf- of zesgangen kerstmenu of -diner. Op tweede kerstdag (26 december) krijg je zelfs de optie uit vier verschillende menu’s: het kerstmenu, De Nieuwe Erven-menu, het jubileum-menu en het wildmenu. Als een mooie culinaire samenvatting van het afgelopen feestjaar. Op oudejaarsavond ontvangen Toon en Annemiek hun gasten om half acht met een huisaperitief met amuse. Daarna serveren ze een vijfgangenmenu. “We rond af omstreeks half twaalf om elkaar met champagne een gelukkig nieuwjaar te wensen in ons grand café en onze rozentuin. Daar kunnen we samen naar het vuurwerk kijken. Daarna, tot omstreeks 2 uur, komt een muzikant live echte Belgische meezingers brengen.” Ook op nieuwjaarsdag wordt het ‘oudejaarsavondmenu’ nog geserveerd, maar dan vanaf 17 uur. Reserveren kan telkens via de website.

NIEUW CULINAIR JAAR
Vanaf 2 januari zijn Toon en Annemiek even met vakantie, vanaf zaterdag 13 januari zijn ze terug op post, onder meer met een gloednieuw De Nieuwe Erven-menu, dat het hele jaar 2024 besteld kan worden. Dat Nieuwe Erven-menu bundelt vijf gangen, met telkens twee keuzes per gang. Een toegankelijke manier om de zaak en de culinaire kunsten van Toon te leren kennen, ook wanneer hij hier in 2024 al 36 jaar in zijn kookplunje actief zal zijn.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Kerstlunch of kerstdiner

  • Combinatie van zeetong, gerookte zalm en scampi met een quenelle van avocado, cocktailsaus en diverse salades
  • Ossenstaartsoepje met julienne van kalfstong met stokzwammetjes, peterselie, selderij, meergranen brood en roomboter
  • Gebakken zeebaars met dillesaus en stamppotje van doperwten (°)
  • Onderbreking met Lychee sorbet en witte port
  • Langzaam gegaarde malse hertensucade met ganzenlever, Pedro Ximinez saus, gegratineerde aardappel met dragon, haricots verts, Brussels lof en cipolline.
    OF
    Ierse biefstuk van de runderhaas, Pedro Ximinez saus, gegratineerde aardappel met dragon, haricots verts, Brussels lof en cipolline
  • Parade van huisgemaakte snoeperijen, mousse van grand cru chocolade, pistache ijs en geslagen room

Kerstlunch (zonder °): 58,50euro p.p.
Kerstdiner: 68,50 euro p.p.

Voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Het kerstdiner wordt geserveerd op 25 en 26 december, het kerstmenu op 24, 25 en 26 december.

De Nieuwe Erven
Mierdseweg 69 5541 EP Reusel
Tel. +31 620 30 02 27
info@nieuwe-erven.nl
www.nieuwe-erven.nl
Open: vr, za: vanaf 16 uur
Zo: vanaf 12 uur
Ma tot do: enkel voor groepen

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.