Helemaal op smaak

Corsendonks Hof: ontbijten in drie gangen

Gepubliceerd: 26 augustus 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 211

OUD-TURNHOUT — Een brasserie die een ontbijt serveert, is zeker geen uitzondering. Maar de manier waarop het Corsendonks Hof zijn ontbijtgasten ontvangt, is toch wel erg opvallend. In drie gangen word je er door je ontbijtvoormiddag gegidst.

Het hoeft niet altijd een standaard ontbijtbuffet te zijn. Kan ook lekker zijn, dat zeker. Maar het Corsendonks Hof heeft intussen al ver buiten de Oud-Turnhoutse grenzen naam gemaakt met hun eigen ontbijtformule. Bij de ontvangst worden er bubbels of vers appelsiensap ingeschonken, als een welkome ochtendlijke aperitief, en krijg je een amuse gepresenteerd. Als tweede gang volgt de ruime hoofdmaaltijd. Op tafel verschijnen een feest van broodjes, granola, beleg, gerookte zalm, fruit, brie,… En voor je weer huiswaarts trekt, zorgt de chef nog voor een passend dessert. Inchecken kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur, na reservatie. Bij mooi weer staan de ontbijttafels van de terrastuin gedekt. Werken de weergoden iets minder mee? Dan kan je rustig binnen ontbijten. Sinds de coronaperiode kom je trouwens best via de gewone ingang naar binnen, ook als je graag op het terras plaatsneemt, één van de medewerkers van de zaak brengt je naar je tafeltje. De uitgang ligt voortaan aan de andere kant van de zaak, een overblijfsel van het afgelopen coronajaar.

THUIS ONTBIJTEN
Wie liever de deur niet uit gaat, kan ook een ontbijt aan huis laten leveren. Een actie die, u raadt het al, gestart is tijdens de coronaperiode. “Dat bleek al snel een groot succes te zijn”, vertellen zaakvoerders Erwin Blockx en Marc Willems. Het ontbijt is netjes verpakt in een mooie box. Je hoeft zelfs niks terug te brengen. Het ontbijt-aan-huis kost 23,50 euro p.p., kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro en krijgen hun ontbijt in een leuke kinderbox. Leveren kan elke dag, behalve donderdag en vrijdag, tussen 8 en 10 uur. Bestellen doe je het makkelijkst rechtstreeks via de website, daar kan je ook extraatjes selecteren zoals cava, smoothies of pannenkoeken. Voor speciale gelegenheden, zoals onlangs nog voor moederdag, voorzien Erwin en Marc een thematisch ontbijt.

FEESTEN PLANNEN
Intussen wordt er in het Corsendonks Hof al naar het najaar gekeken. “We werken aan ons wildmenu, het sinterklaasontbijt en onze eindejaarsbrochure is net klaar, vers van de pers”, klinkt het tevreden. Ook de feesten komen stilaan terug op gang. “Het afgelopen jaar was een ramp door corona. Maar intussen hebben we voor de meeste geplande feesten van vorig jaar al een nieuwe datum gevonden. Het najaar is zo al vrij druk, maar er zijn zeker nog plaatjes over”, stellen Erwin en Marc. Vanaf 1 oktober gaat de bovenbar van de zaak ook terug open.

PICKNICKBOX
Voor wie liever wat langer in bed blijft, stelt het Corsendonks Hof ook picknickboxen ter beschikking. Ideaal voor wie dit najaar nog wat vakantie voor de boeg heeft, of voor wie gewoon een fiets- of wandeltocht wil ondernemen zonder daarvoor thuis aan het inpakken en smeren te moeten gaan. In de box zit een ruime maaltijd met verschillende soorten brood, beleg, salades, quiche, groenten en fruit, limonade, water, een mini-dessert,… En zelfs een dekentje, bekers, servetten en (biologisch afbreekbaar) bestek. Voor 26,50 euro p.p. trek je zo zorgeloos op picknicktocht. Bestellen kan via de website of telefonisch. Een fiets- of wandelkaart kan je, indien gewenst, gratis meekrijgen.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Onthaal met bubbels of vers sinaasappelsap en een ochtendamuse
  • Assortiment luxebroodjes, boerenbrood, mini-koffiekoek, croissants, kaas jong en oud, mortadelle, ham, ambachtelijke confituur, choco- en speculoospasta, stukje brie, pepersalami, gerookte zalm, krabsalade, ham-preisalade, keuze uit het ‘ei-menu’, granola met yoghurt, salade van vers fruit, twee kopjes koffie of thee
  • Mini-dessert van de chef

Prijs: 22,50 euro p.p. (i.p.v. 25 euro p.p.)
Actieprijs enkel geldig op dinsdagen, voor wie vooraf reserveert met de vermelding Onderox-ontbijt. Geldig van dinsdag 31 augustus t.e.m. dinsdag 26 oktober 2021.

Corsendonks Hof
Corsendonk 2 - 2360 Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 45 07 51
www.corsendonks-hof.be
info@corsendonks-hof.be
Open: Ma, di, vr, za: vanaf 12 uur, zo: vanaf 11 uur
Wo, do gesloten
Ontbijten op di en zo vanaf 9.30 uur

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.