Helemaal op smaak

Chapeau lanceert de maand van de streekproducten

Gepubliceerd: 28 april 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 219

MOL — Brasserie Chapeau in Mol zet een maand lang streekproducten extra in de kijker. Het maakt deel uit van hun jubileumjaar waarbij de zaak haar tiende verjaardag viert. Bedoeling is om voortaan elk jaar de maand mei als streekproductenmaand in de kijker te zetten. “Niet alleen voor toeristen, ook bij de Kempenaren vallen streekproducten erg in de smaak.”

“We werkten al wel af en toe met streekproducten”, leggen zaakvoerders Rob Rijmen en Filip De Jongh uit. “Maar we gingen er niet specifiek naar op zoek. Nu doen we dat dus wel en starten we echt vanuit die streekproducten om een leuk menu samen te stellen. Dit is zeker niet specifiek voor toeristen. We merken net dat de streekproducten ook door de Kempenaar zeer gesmaakt wordt.”

VIJFGANGENMENU
“Ons steppegras brengen we al langer naar voren als streekgerecht”, gaat Rob verder. “En de Postel Tripel staat hier al een hele tijd op de kaart. Daar hebben we intussen ook de Molder On Fire aan toegevoegd.” In de maand mei zal het aantal streekproducten hoe dan ook pieken, met een vijfgangenmenu dat speciaal samengesteld werd. “Met zoveel mogelijk lekkers uit de streek”, vertelt Rob. “We bieden in mei ook een bierplankje aan, met Molse kipkap en kaasblokjes uit Postel erbij.” “De maand mei is een goede maand voor het initiatief omdat veel streekproducten dan top zijn, denk maar aan de asperges en de aardbeien. We zijn ook in gesprek met het gemeentebestuur en met andere collega’s om van de maand mei elk jaar weer zo’n streekproductenmaand te maken. Daar lijkt alvast behoorlijk wat interesse in. Ook bij onze klanten zijn de eerste reacties heel positief. We mogen fier zijn op onze streekproducten, die zeker het promoten waard zijn. Bovendien bieden ze heel wat mogelijkheden in de keuken. Bepaalde gerechten die in de smaak vallen, kunnen ook op deze manier hun weg vinden naar onze vaste kaart.”

EIGEN WIJNIMPORT
De streekproductenmaand is één van de initiatieven waarmee Brasserie Chapeau haar tiende verjaardag viert. Dat jubileumjaar wordt ook aangegrepen om te starten met een eigen wijnimport. “Onze liefde voor wijnen is altijd al heel groot geweest”, zegt Rob. “De goesting om zelf te importeren ook, maar door tijdsgebrek kwam het er nooit van. Tot nu dus.” Voortaan gaat Brasserie Chapeau zo een samenwerking aan met een vijftiental wijnhuizen uit Italië, Spanje en Frankrijk. Hun wijnen zullen bij Brasserie Chapeau exclusief verkocht worden. De zaak richtte er zelfs speciaal een wijnshop voor in, achteraan in de brasserie. Dat gedeelte werd vorig jaar, samen met de rest van de zaak, volledig vernieuwd. Er kunnen vanaf nu wijnproeverijen tot 15 personen plaatsvinden. Op andere dagen wordt de ruimte ingericht als winkel waar je tijdens de openingsuren van Chapeau je eigen flessen kan komen kopen. De laatste week van april opent de shop voor het eerst, een eerste wijnopendeur vindt plaats op woensdag 25 mei. Dan kan je langskomen om alle wijnen te proeven voor een beperkt inkombedrag. Op de website van Brasserie Chapeau vind je meer info en de link naar alle verschillende wijnen.

VERNIEUWDE WEBSITE
Die website werd trouwens volledig vernieuwd. Je leest er meer over de zaak zelf, vindt er de menu’s en ook alles wat je moet weten over de bekende verjaardagsactie van de zaak. Want wie zijn verjaardag viert, en ingeschreven is in het klantenbestand, kan hier tijdens zijn verjaardagsmaand gratis varkenshaasje komen eten. Verder worden ook alle speciale evenementen en acties die de komende weken op het programma staan daar vermeld. Denk maar aan de braderij, die eind juni naar Mol komt, en de ontbijtactie waarbij elke tweede persoon op zondag 22 mei mee kan komen ontbijten aan de helft van de prijs.

ONDEROX-MENU

  • Kroket van Postelkaas (*)
  • Aspergesoep met snippers van zalm (*)
  • Sint-Jacobsvrucht met Molse bloedworst, knolselder en shiitake
  • Molse zander met mosterd, zuurkool, witte en groene asperges (*)
  • Soepje van aardbeien met vanille-ijs en munt (*)

Prijs: 48 euro p.p. (vier gangen (*)) of 55 euro p.p. (vijf gangen)
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt een gratis bordje met Molse hapjes en een borreltje Molse Witte geserveerd bij het menu. Geldig van donderdag 28 april tot en met maandag 6 juni 2022.

Chapeau
Voogdijstraat 8, Mol
Tel. +32 (0)14 32 36 99
info@brasseriechapeau.be
www.brasseriechapeau.be
Open: ma, do, zo: 11.30 tot 22 uur vr, za: 11.30 tot 23 uur (keuken open tot 21 uur)
Di en wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.