Ondernemersnieuws

Wellnez Atelier: wellness in zijn puurste vorm

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Ravels – Zes jaar geleden startten Zoë Van Laarhoven en Anke Marynissen met de verhuur van sauna’s. Destijds onder de naam ‘Sauna on Wheels’. Een verhuis en een naamsverandering later is Wellnez Atelier gevestigd aan Kanaaldijk in Ravels. Geen verhuur meer, maar het ontwerpen, bouwen en plaatsen van alle soorten sauna’s, hottubs en buitendouches. Op zaterdag 18 en zondag 19 november zetten ze hun deuren open voor een kijkje achter de schermen, de Wellnez-dagen van Wellnez Atelier.

Zoë en Anke zijn saunaliefhebbers van het eerste uur. Maar er is meer. Ze willen ook de Scandinavische levensstijl promoten. “We zijn allemaal harde werkers”, vertelt Anke. “Maar op tijd en stond is er nood aan ontspanning en rust. Geen stress en volop genieten. Dat hebben ze in het hoge Noorden goed begrepen en dat gevoel willen we met onze producten ook graag overbrengen.” Om die reden ook geen kant-en-klare afhaalsauna’s maar projecten die volledig op maat en naar de noden en wensen van de klant worden gebouwd. “We zijn inderdaad een atelier”, gaat Zoë verder. “We starten elk project van nul. We luisteren naar de klant. Wat zijn de interesses? Welke stijl? Pas daarna gaan we tekenen, ontwerpen en bouwen. En dat doen we allemaal binnen ons eigen atelier. Met de nadruk op duurzaamheid en kwaliteitsvolle producten.”

GESTOOMDE HOUTSOORTEN
Dat duurzaam karakter vind je in eerste instantie terug bij de verwarming van de hottubs. “Elektrisch verwarmen is zeker nog een optie, maar meer en meer schakelen we over naar verwarming met hout. Al blijft hybride, de combinatie tussen beiden, ook altijd mogelijk. Het maakt dat we veel gerichter kunnen verwarmen, en dus duurzamer. Die lijn trachten we ook door te trekken in onze producten. Hardhout heeft zeker haar voordelen maar toch kiezen we vooral voor lokale gestoomde houtsoorten. Op die manier verkleinen we ook onze ecologisch voetafdruk”, aldus Zoë. Ook op het vlak van service wil Wellnez Atelier zich graag onderscheiden. “Mensen moeten bij ons terecht kunnen met hun vragen. Dat is alleszins het uitgangspunt. We proberen duidelijk te zijn in onze communicatie. Klanten krijgen tips naar werking en onderhoud toe. Op dat vlak hou ik ook de vinger aan de pols wat de laatst mogelijke technieken betreft. En tot slot, we gaan niet zomaar vervangen, maar trachten altijd eerst te herstellen. Ook op dat vlak trachten we duurzaam te zijn”, besluit Zoë.

WELLNEZ-DAGEN
Op zaterdag 18 en zondag 19 november zetten Zoë en Anke van 10 tot 17 uur de deuren van Wellnez Atelier open en kan iedereen kennis maken met de verschillende sauna’s en hottubs. “We gaan het atelier uiteraard gezellig aankleden”, weet Anke. “Maar vooral, we hebben verschillende mooie acties tijdens dit weekend. Dus zeker de moeite om even te passeren.”

Bij aankoop hottub

  • Gratis wand- en vloerisolatie, ter waarde van 200 euro.
  • Gratis vorstbescherming, ter waarde van 150 euro.

Bij aankoop sauna

  • Upgrade naar led-verlichting, ter waarde van 300 euro.
  • Twee ergonomische kussens, ter waarde van 100 euro. 

Wellnez Atelier
Kanaaldijk 4B, Ravels
Tel. +32 (0)494 48 99 51
info@wellnezatelier.be
www.wellnezatelier.be
Open op afspraak

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.