Ondernemersnieuws

Turnhout RootsNight is weer helemaal terug!

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Turnhout — De roemruchte Turnhout RootsNight is back! De vorige editie dateert intussen van 2019 en toen legde Covid er het blok op. “Het werd dus dringend terug tijd om het leukste rootsfeest van Turnhout en omstreken weer terug van onder het stof te halen”, vertelt Peter Van der Flaes, van organisator Grasshopper Int. vzw, enthousiast. Plaats van afspraak: De Warande op zaterdag 25 november.

Grasshopper Int. vzw, dat ook Turnhout Royale en Rockin’ Around Turnhout organiseert, bestaat 30 jaar. En dat mag tijdens Turnhout RootsNight uitgebreid gevierd worden. “Met maar liefst vier bands uit evenveel landen en uit twee werelddelen”, zegt Peter Van der Flaes. “Top of the bill is een uniek concert van Big Sandy & his Fly-Rite Boys, al 35 jaar en met zo’n 15 albums, de grondleggers en vaandeldragers van de rockabilly-revival in California. In al die tijd hebben ze nog maar één keer in Turnhout opgetreden. Daar moest dringend verandering in komen.”

HOOFDSTAD VAN DE ROCK ’N ROLL
“Ook The Hicksville Bombers, al een kwarteeuw behorend tot de Britse topbands, en Barny & the Rhythm All Stars uit Frankrijk zijn allebei sterk genoeg om elk festival te kunnen headlinen. Met zo’n toppers op de affiche willen we Turnhout nogmaals bevestigen als de rock ’n roll-hoofdstad van België en als een kweekvijver voor talent. Want met Truck Stop Cutie serveren we ook ‘The Best of the Belgians’. Zij bestaan uit groepsleden die hun sporen als verdienden in bands als Crystal & Runnin’ Wild, The Rusty Nails, Belle Starr & the Boot Jacks, The Motel Men, The Hadacol Tremblers en Moonshine Reunion. Met Johnny Trash op drums, ook bekend als stand-up comedian.” Elk gaatje wordt vakkundig dichtgeplamuurd door DJ Rudy die al plaatjes draaide in Spanje, Duitsland en Engeland, bijgestaan door presentator Frantic Franky, de Jan Theys van de rockabilly.

Noteer alvast in je agenda: Turnhout RootsNight op zaterdag 25 november in De Warande in Turnhout. Start: 18 uur. Tickets (vvk): 30 euro via www.warande.be.

MEER INFO
Tel. +32 (0)485 88 32 60
info@grasshopper.be
www.warande.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.