Ondernemersnieuws

Trappen Lauwers Eric: nieuwe showroom toont vakmanschap en veelzijdigheid

Gepubliceerd: 31 augustus 2021  |  Onderox editie: 211

Kasterlee — Trappen Lauwers staat voor kwalitatief maatwerk en oog voor detail. De trappen die hier in eigen atelier vervaardigd worden, zijn stuk voor stuk meesterwerken. Volledig op maat van de klant en in alle denkbare stijlen en materialen. In de nieuwe showroom toont het familiebedrijf haar veelzijdigheid en haar visie op de toekomst.

Trappen Lauwers startte als éénmanszaak in 1999 in Weelde. Na drie jaar verhuisde het bedrijf naar een huurpand in Kasterlee. Nog eens drie jaar later nam het haar intrek op de huidige locatie langs Biezenveld, waar zo’n 1.000 vierkante meter voorzien was. Met een aangebouwd magazijn van nog eens 450 vierkante meter bereikte de zaak zijn huidige grootte. Intussen worden hier, in eigen atelier, zo’n 350 trappen per jaar gemaakt. “Wij werken voornamelijk voor particulieren”, legt zaakvoerder Eric Lauwers uit. “Een goed persoonlijk contact met de klant is essentieel voor ons.”

VAN AMBACHTELIJK NAAR GEMODERNISEERD
Stelselmatig groeide het personeelsbestand van het familiebedrijf verder door. Intussen zijn er 11 mensen actief in de zaak, 3 bedienden en 8 arbeiders. “We kunnen ten volle rekenen op de loyauteit van onze werknemers, waarvan de meeste hier al meer dan tien jaar aanwezig zijn”, zegt Eric trots. In 2010 kwam tekenaar-ontwerper Bart Remijsen aan boord. Hij nam het volledige productieproces mee onder handen. Zo kon de trappenmakerij de stap zetten van ambachtelijk naar gemoderniseerd. “Het heeft onze mogelijkheden enorm vergroot op het vlak van bijzondere constructies maken.” Voor elke klant wordt immers een uniek model uitgewerkt. Bart maakt daarbij een 3D-ontwerp zodat de klant meteen een zicht krijgt van hoe de nieuwe trap er in zijn interieur kan gaan uitzien.

VERNIEUWDE SHOWROOM
Vernieuwing blijft een kernwoord. Daarvoor werken Jordy, de tweede generatie Lauwers, en tekenaar-ontwerper Bart intensief samen. Zij zijn de stuwende krachten achter de trappenmakerij geworden. Samen vernieuwden ze de showroom, waar de vele mogelijkheden van de zaak getoond worden met trappen in alle mogelijke vormen, stijlen en materialen. De showroom kreeg een aparte belevingsruimte die helemaal gemaakt werd met materialen waarmee de zaak alle dagen aan de slag gaat. Met zicht op het atelier beneden.

IN EIGEN ATELIER
Daar, in het atelier, worden alle trappen op maat gemaakt. Daarbij worden voortdurend de nieuwe tendenzen en materialen in de gaten gehouden. “Eik blijft het leeuwendeel uitmaken van onze productie omdat het als grote voordeel heeft dat het past in elke soort woning en binnen elke stijl”, legt Eric uit. “Daarnaast zijn betonnen trappen met een modern uitzicht zoals Z-treden en L-treden erg in trek. En werken we steeds vaker met nieuwe technieken en materialen die bij het grote publiek nog minder bekend zijn, zoals mortex en leder.” Ook op het vlak van ecologie wil Trappen Lauwers een voortrekkersrol spelen. Duurzame materialen zijn hier de standaard en sinds kort rijdt er zelfs een volledig elektrisch aangedreven vorktruck rond in het magazijn.

SNEL EN DESKUNDIG
Vaak werkt Trappen Lauwers voor nieuwbouwers, maar ook bij een renovatie kan je hen inschakelen. “Om op één dag een volledige trappenhal aan te pakken bijvoorbeeld”, weet Eric. “Zo kunnen we de overlast tot een minimum beperken.” Nog belangrijk om weten voor toekomstige klanten: de grote stockvoorraad zorgt ervoor dat Trappen Lauwers beter dan veel concurrenten kan opboksen tegen prijsschommelingen. Intussen wordt nog verder naar de toekomst gekeken. Zo loopt er voortaan een samenwerking met een school uit de buurt om duaal leren mogelijk te maken. Daarbij kunnen studenten drie dagen leren op de werkvloer combineren met twee dagen op de schoolbanken. “Gemotiveerde jongeren kunnen hier bijleren en zich bewijzen. En wij helpen hen bij hun opleiding. Een verrijking voor alle betrokken partijen”, stelt Eric tevreden. “En een aanrader voor collega’s die nog goede werkkrachten zoeken.” De eerste leerling start al in september.

Ben je benieuwd naar enkele gerealiseerde projecten? Kijk eens op de website en laat je inspireren!

Trappen Lauwers
Biezenveld 8, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 84 84 87
info@trappennlauwers.be
www.trappenlauwers.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.