Ondernemersnieuws

Trappen Lauwers Eric: droomtrappen, helemaal op maat

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Kasterlee — Trappen Lauwers helpt je om jouw droomtrap te ontwerpen, te maken en te plaatsen. Kwalitatief maatwerk uit het eigen atelier, met veel oog voor details. Volledig op maat van de klant en in alle denkbare stijlen en materialen. In de nieuwe showroom toont het familiebedrijf haar veelzijdigheid en haar visie op de toekomst.

Bij trappen Lauwers worden jaarlijks zo’n 350 trappen gemaakt, stuk voor stuk meesterwerken. Het familiebedrijf neemt daarbij het volledige proces in handen. Van het ontwerp, tot de realisatie helemaal tot de plaatsing bij jou thuis. Het team telt 11 mensen, 3 bedienden en 8 arbeiders. Allemaal met de nodige ervaring en een passie voor hun job. In 2010 nam Trappen Lauwers hun volledige productieproces onder handen. Zo kon de trappenmakerij de stap zetten van ambachtelijk naar gemoderniseerd. “Het heeft onze mogelijkheden enorm vergroot op het vlak van bijzondere constructies maken”, legt zaakvoerder Eric Lauwers uit. “Voor elke klant wordt immers een uniek model uitgewerkt. Daarbij maken we ook een gedetailleerd 3D-ontwerp op zodat je meteen een zicht krijgt van hoe de nieuwe trap er in je interieur kan gaan uitzien.”

INSPIRERENDE SHOWROOM
Vernieuwing blijft een kernwoord. Zo werd de showroom het afgelopen anderhalve jaar volledig vernieuwd. Je kan er de vele mogelijkheden van de zaak ontdekken met trappen in alle mogelijke vormen, stijlen en materialen. De showroom kreeg bovendien een aparte belevingsruimte die helemaal gemaakt werd met materialen waarmee de zaak alle dagen aan de slag gaat. Met zicht op het atelier beneden.

MAATWERK UIT EIGEN ATELIER
Daar, in het atelier, worden alle trappen op maat gemaakt. Dat maatwerk is hier de standaard geworden, om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen die het team voor ogen heeft. Het betekent dat je als klant enorm veel vrijheid hebt om jouw droomtrap te realiseren. Daarbij kan je rekenen op het advies en de vakkennis van het team van Trappen Lauwers. Zij houden voortdurend de nieuwe tendenzen en materialen in de gaten. “Eik blijft het leeuwendeel uitmaken van onze productie omdat het als grote voordeel heeft dat het past in elke soort woning en binnen elke stijl”, legt Eric uit. “Daarnaast zijn betonnen trappen met een modern uitzicht zoals Z-treden en L-treden erg in trek. En werken we steeds vaker met nieuwe technieken en materialen die bij het grote publiek nog minder bekend zijn, zoals mortex en leder.” Zaakvoerder Eric bezoekt daarom zelf alle houtzagerijen om de juiste bomen te vinden waaruit jouw droomtrap kan vervaardigd worden. Hij zette om die reden een samenwerking op met enkele Europese topleveranciers.

DUURZAAM EN ECOLOGISCH
Ook op het vlak van ecologie wil Trappen Lauwers een voortrekkersrol spelen. Voortdurend wordt er gezocht naar nieuwe, duurzame materialen om trappen uit te vervaardigen. En voor elke trap die gebouwd wordt, plant Trappen Lauwers een nieuwe boom. Daarvoor werkt het samen met het Jane Goodall Institute Belgium. De zaak investeerde ook in zonnepanelen, die op het dak van de toonzaal werden geplaatst en het bedrijf van energie voorzien. En sinds kort rijdt er zelfs een volledig elektrisch aangedreven vorktruck rond in het magazijn.

NIEUWBOUW EN RENOVATIE
Vaak werkt Trappen Lauwers voor nieuwbouwers, maar ook bij een renovatie kan je hen inschakelen. “Om op één dag een volledige trappenhal aan te pakken bijvoorbeeld”, weet Eric. “Zo kunnen we de overlast tot een minimum beperken.” Nog belangrijk om weten voor toekomstige klanten: de grote stockvoorraad zorgt ervoor dat Trappen Lauwers beter dan veel concurrenten kan opboksen tegen prijsschommelingen. Intussen wordt nog verder naar de toekomst gekeken. Zo loopt er sinds vorig jaar een samenwerking met een school uit de buurt om duaal leren mogelijk te maken. Daarbij kunnen studenten drie dagen leren op de werkvloer combineren met twee dagen op de schoolbanken. “Gemotiveerde jongeren kunnen hier bijleren en zich bewijzen. En wij helpen hen bij hun opleiding. Een verrijking voor alle betrokken partijen”, stelt Eric tevreden. De eerste leerlingen zijn intussen al actief in de zaak.

Ben je benieuwd naar enkele gerealiseerde projecten? Kijk eens op de website en laat je inspireren! 

Trappen Lauwers Eric
Biezenveld 8, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 84 84 87
info@trappennlauwers.be
www.trappenlauwers.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.