Ondernemersnieuws

Theo Boons: totaalpartner voor HVAC en sanitair

Gepubliceerd: 31 augustus 2021  |  Onderox editie: 211

Arendonk – Wie het gebouw van Theo Boons aan de Hoge Mauw in Arendonk binnenstapt, voelt meteen het professionele karakter van de firma. Alles ziet er erg strak en modern uit, met oog voor detail. Dat is zeker de verdienste van oprichter Theo Boons maar ongetwijfeld ook van zijn drie zonen die ondertussen de zaak stap voor stap overnemen. De groep richt zich op particulieren, zelfbouwers maar vooral op prestigieuze projecten zoals de Antwerp Tower aan de Keyserlei in Antwerpen.

Ik heb het even moeten opzoeken maar HVAC staat dus voor Heating, Ventilation en Airconditioning. Samen met sanitair zijn dit de elementen waarin Theo Boons al meer dan twintig jaar zijn kennis en ervaring opbouwt. Hij had bij aanvang waarschijnlijk nooit durven dromen om zoveel jaren later een dergelijke groep te kunnen en mogen leiden. “Lange tijd werkte Theo met een tien à vijftiental werknemers”, vertelt Mathias Boons, de oudste zoon die pas eerder dit jaar tot de groep toetrad en de financiële leiding voor zijn rekening neemt. “Toen zes jaar geleden de tweede zoon, Ruben, toetrad tot de firma zag hij meteen heel wat nieuwe kansen en mogelijkheden. Ook Theo voelde meteen de nieuwe dynamiek. De firma groeide de afgelopen jaren dan ook in sneltreinvaart.”

PRESTIGIEUZE PROJECTEN
Daar waar de particuliere markt meer en meer wordt toevertrouwd aan dochteronderneming Willemsen, richtte Theo Boons zich meer op projecten met vaak complexe technieken. Zo werd recent nog de Antwerp Tower aan de Keyserlei in Antwerpen deels opgeleverd. “Dit was, al zeggen wij het zelf, echt wel een huzarenstukje”, gaat Mathias verder. “Het contract werd in april dit jaar pas getekend maar de onderste verdieping, waar Media Markt zich zou vestigen, moest einde juli volledig klaar zijn en opgeleverd worden. We zijn dan ook erg trots op deze realisatie. Momenteel werken we de tweede fase af. Met zesentwintig verdiepingen is dit het hoogste residentiële gebouw van Antwerpen. Het volume van die circulatiepompen zien we hier niet vaak passeren, om een voorbeeld te geven.” Hoewel de roots van de familie Boons in Arendonk liggen, werd recent de grens overgestoken met TMN Installaties. “Hiermee proberen we het succes van Theo Boons in Nederland nog eens over te doen. Dat is voor ons weer een hele nieuwe markt en zeker ook een andere manier van werken. Een hele uitdaging waar we erg naar uitkijken”, aldus Mathias.

FAMILIALE OPVOLGING
De grote sterkte van de onderneming is ongetwijfeld het sterk familiale karakter. Zowel vader Theo als de drie zonen zijn heel erg aanwezig in de firma en steeds aanspreekbaar. “Zo vinden we het belangrijk om ’s morgens al aanwezig te zijn als onze gasten naar de werf vertrekken. Die connectie willen we blijven voelen. Verder hebben we niets aan succes op de korte termijn, we willen langdurig en structureel groeien. Daarvoor is een uitstekende service, in alles wat je doet, erg belangrijk.” Theo Boons zelf heeft de dagdagelijkse leiding nog in handen maar wordt hierin meer en meer gesteund door Ruben, die hoofdzakelijk instaat voor het commerciële luik. Daarnaast is Laurens, ondertussen een viertal jaar actief, de stuwende kracht bij de uitvoering van de projecten en de contacten met de projectleiders, terwijl de oudste zoon Mathias het financieel en administratief gedeelte voor zijn rekening neemt. Hiermee is de opvolging voor vele jaren verzekerd.

De Theo Boons Groep bestaat naast Theo Boons zelf (totaalprojecten) uit RB Zelfbouw (particuliere zelfbouwpakketten), Willemsen (particuliere installateur), HB Geo (geothermische grondboringen) en TMN Instalaties (HVAC Nederland). Heb je interesse om voor één van deze bedrijven te werken. Bekijk dan zeker de vacatures op de website. Theo Boons is hoofdzakelijk op zoek naar projectleiders, projectvoorbereiders, installateurs en koeltechniekers.

Theo Boons
Hoge Mauw 1400 - 2370 Arendonk
www.theoboons.be
info@theoboons.be
Tel. +32 (0)14 67 79 84

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.