Ondernemersnieuws

The Workshop en Merchandise.nl: werkkledij en merchandise op maat van de klant

Gepubliceerd: 28 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Reusel — The Workshop en merchandise.nl zijn twee aparte bedrijven, binnen twee aparte disciplines. Maar wel onder één dak, in het Nederlandse Reusel, net over de grens met ons land. Elk dag gaan ze aan de slag om werkkledij en merchandise op maat aan te bieden. Voor een klantenbestand dat varieert van de bakker om de hoek tot een Formule 1-team en festivals als Pinkpop en Graspop Metal Meeting. Met oog voor kwaliteit en betrouwbaarheid, waarbij je als klant volledig ontzorgd wordt.

We stappen binnen bij The Workshop in Reusel en komen terecht in een winkelruimte van bijna 500 vierkante meter groot, met een industriële look en feel. Links en rechts van mij word ik geflankeerd door veiligheidsbrillen, kledij in alle kleuren en maten, veiligheidsbroeken, handschoenen,… Alles wat je nodig hebt om veilig je job uit te kunnen oefenen is aanwezig. Erwin Bierens, de bezieler van de zaak, begroet mij vriendelijk. Hij neemt me mee achter de schermen en toont de eigen textielzeefdrukkerij, de borduurstudio en de persruimte waar de werkkledij helemaal gepersonaliseerd kan worden, bijvoorbeeld met bedrijfslogo’s en de namen van de werknemers. “We hebben de beste machines die te verkrijgen zijn. Zo kunnen we alles in eigen beheer houden en snel schakelen. We houden het volledige proces bewust zelf in handen, het is de beste manier om kwaliteit te garanderen.”

FORMULE 1
“Wij zijn een vrij klein bedrijf, met een team van elf personen, maar dankzij onze persoonlijke service kunnen wij wedijveren met de allergrootsten”, legt Erwin uit. “Onlangs hebben we op vier dagen tijd 1.000 poloshirts gemaakt voor het formule 1-team van Haas, toen ze de samenwerking met hun Russische sponsor hadden verbroken. Ze moesten dan wel op zeer korte termijn nieuwe shirts hebben, met zes logo’s erop. Dinsdagavond kreeg ik telefoon, vrijdagmiddag kon alles ingevlogen worden naar Bahrein, waar de volgende Grand Prix plaatsvond. Zoiets krijg je nergens anders klaar.”

COMFORTABEL EN VEILIG
In het aanbod zitten gerenommeerde merken als Dassy, Mascot en Tricorp. Binnenkort komt daar nog Helly Hansen bij. De zaak werkt zowel voor zelfstandigen, kmo’s, grote bedrijven als multinationals. Binnen alle denkbare sectoren: horeca, voeding, bouwbedrijven, sanitair, events,… “We hebben alles in huis om werknemers in elke branche veilig aan te kleden. Daarbij is het ook belangrijk dat de kledij comfortabel is. Je moet er tenslotte elke dag in werken. En het moet er netjes uitzien, want je bent het visitekaartje van je bedrijf. Je kan hier dus aankloppen voor veiligheidskledij, maar net zo goed voor gepersonaliseerde kledij om in de winkel te staan of om een hele dag op een vakbeurs rond te lopen.”

VOLLEDIG GEPERSONALISEERD
“We leveren dus echt aan alle sectoren en dat maakt onze branche ook zo leuk”, gaat Erwin verder. “Een sterk punt van ons: we kunnen al vanaf één stuk volledig personaliseren. Als er bijvoorbeeld een nieuwe werknemer in dienst komt, kan die gewoon hier langskomen. Wij zorgen voor kleding met zijn eigen naam erop, in zijn eigen maat. Wij weten ook wat we van zijn werkgever wel en niet mogen aanbieden. We koppelen alles aan de persoon zelf. Als er ergens iets bijbesteld moet worden voor een bepaalde persoon, weten we meteen welke maten die heeft en welke voorkeuren er zijn. Daarna leveren we gewoon op locatie, binnen de 10 tot 15 werkdagen.”

SPECIALIST IN VEILIGHEIDSSCHOENEN
De shop heeft een opvallend ruim aanbod aan veiligheidsschoenen. “Daar zijn we gespecialiseerd in”, klinkt het. “We hebben in totaal meer dan 500 paar in voorraad. Waaronder 60 verschillende modellen. Ook vrouwenschoenen op maat zijn hier verkrijgbaar. Als je het hier niet vindt, vrees is dat je het nergens gaat vinden. We voeren ook voetmetingen uit en kijken naar de stand van de voeten, informeren of er klachten zijn,… Wie bijvoorbeeld een hele dag moet staan heeft een heel andere schoen nodig dan wie afwisselt tussen bureauwerk en de werkvloer. Comfortabele en kwalitatieve werkkledij is enorm belangrijk. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken.”

DE TOEKOMST IS DUURZAAM
Oudere bedrijfskleding neemt The Workshop terug om te laten recycleren. Dat is geen toeval, want duurzaamheid staat hier hoog op het prioriteitenlijstje. Zo zit Erwin mee in een denktank die de toekomstvisie van Nederland mee vorm moet geven. “We hopen als bedrijf ook steeds meer het goede voorbeeld te kunnen geven. Zo willen we dat de volledige productie van onze beide bedrijven volledig in Nederland kan plaatsvinden. Vanaf volgend jaar kunnen we die stap zetten. Intussen biedt The Workshop ook al volledig circulaire kleding aan.”

MERCHANDISE.NL
Intussen is ook Bas van der Heijden er bij komen staan. Hij is de verantwoordelijke voor merchandise. nl. Dat bestaat intussen 20 jaar, maar werd twee jaar geleden door Erwin overgenomen en onder hetzelfde dak gebracht als The Workshop. Hij haalde vervolgens Bas aan boord om de activiteiten van merchandise.nl verder uit te breiden. “Voordien waren we vooral actief in de festivalwereld”, legt Bas uit. “Maar de laatste twee jaar hebben we het aanbod enorm uitgebreid. Nu bieden we alle denkbare merchandise aan die een bedrijf of ondernemer kan gebruiken. Kerstpakketten, relatiegeschenken, pennen, strooigoed voor op een beurs,… Eigenlijk kunnen we alles wat bedrukt kan worden leveren”, zegt Bas terwijl hij mij een voorraad toont met o.a. ijskrabbers, kersttruien, notitieboekjes, festivalbandjes, sjaals, jetons en paraplu’s.

HOLLAND ZINGT HAZES, MYSTERYLAND,…
“We denken altijd mee met de klant. Wat zijn de tofste mogelijkheden voor welke gelegenheid? Is er een leuke verjaardag te vieren? Wil je iets bijzonders om weg te schenken bij de opening van je zaak? Ben je op zoek naar een tof item om bezoekers mee te geven als je op een beurs staat? Alles is mogelijk. Binnen elk budget en ook voor beperkte oplages.” In het verleden leverde merchandise.nl zo onder meer aan Holland Zingt Hazes, X-factor, het Eurovisie Songfestival, de dance-events van ID&T, Mysteryland, Pinkpop en Graspop Metal Meeting. “Maar we kunnen net zo goed kleine en grote ondernemers verder helpen”, benadrukt Bas. “We werken ook voor gemeentes en studentenverenigingen. Het grote voordeel voor die kleinere spelers is dat zij kunnen rekenen op de ervaring en kwaliteit die wij in huis hebben door voor zo’n grote events te werken.

ONE-STOP-SHOP
“Onze job is enorm divers. De ene dag zijn we fietsbellen en skulls op maat aan het maken voor Graspop, een dag later werken we de T-shirts en merchandising af voor een Amerikaanse band die hun Europese tour start, daarna gaan we aan de slag voor een podiumbouwer die graag tandenborstels heeft met hun logo erop. Elke dag weer wat anders. Nu beginnen ondernemers stilaan aan hun kerstcadeaus te denken. Als je dan kan uitpakken met een tof geschenkje met je logo en telkens de eigen naam van de werknemer erop, daar scoor je heel veel punten mee.” “We merken ook dat veel bedrijven met hun aankopen zo verschrikkelijk verspreid zitten dat ze zelf het overzicht kwijt raken. Voor hen kunnen wij een one-stop-shop zijn en hen volledig ontzorgen. Daarom gaan we ook vaak bij de bedrijven of ondernemers zelf langs om hun wensen ter plaatse te bespreken.”

Neem gerust contact op, of spring eens binnen, de koffie staat klaar. Vooraf een afspraak maken kan ook, dan ben je er zeker van dat de specialist binnen jouw vakgebied aanwezig is voor het nodige advies.

The Workshop
Wilhelminalaan 97A, Reusel
Tel. +31 (0)497 72 65 82
info@workshopsafety.nl
www.workshopsafety.nl
Openingstijden shop: di tot vr: 13 tot 17 uur
Za: 9 tot 12 uur
Zo en ma gesloten
Buiten deze tijden kan de shop bezocht worden op afspraak. De zaak is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12 en van 12.30 tot 17 uur. 

Merchandise.nl
Wilhelminalaan 97A, Reusel
Tel. +31 (0)497 64 51 01
info@merchandise.nl
www.merchandise.nl
Onze website is 24/7 beschikbaar

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.