Ondernemersnieuws

Schoenen Van Aken: comfortabele kwaliteitsschoenen voor elke dag

Gepubliceerd: 24 maart 2023  |  Onderox editie: 229

Turnhout — Comfortabele schoenen hoeven helemaal niet saai te zijn. Dat bewijst Schoenen Van Aken uit Turnhout elke dag, met een modieuze collectie in verschillende stijlen voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Daarnaast is de zaak gespecialiseerd in wandelschoenen en kan je langskomen voor steunzolen en orthopedische schoenen op maat. “We richten ons altijd op comfort”, legt zaakvoerster Leen Teblick uit. “Zo hebben de meeste schoenen hier hun eigen breedtematen en een uitneembaar voetbed.”

Schoenen Van Aken biedt een zorgvuldig uitgekozen collectie aan comfortabele en modieuze schoenen om elke dag te kunnen dragen. Ook wie piekfijn uitgedost naar een feest wil, zal hier zijn gading vinden. In het aanbod zitten kwalitatieve merken als FinnComfort, Durea, Solidus, Ecco en Gabor. “Want ook een dagelijkse schoen moet comfortabel en mooi zijn”, vertelt zaakvoerster Leen Teblick. De laatste twee jaar is het aanbod aan wandelschoenen fors uitgebreid. Met een breder assortiment van bekende merken als Meindl, Ecco en Lowa.

JOYA-DAGEN
Af en toe zet het team een merk in de kijker. Op donderdag 11 mei is dat bijvoorbeeld Joya. Het merk staat garant voor schoenen met een zachte, dempende loopzool. Die dag komt een vertegenwoordiger langs met een reeks passchoenen waarmee de klanten een korte testwandeling kunnen maken. “Om zelf te kunnen ervaren dat ze ongelooflijk zacht zijn om mee te lopen”, legt Leen uit. “Bovendien zijn ze goed voor je rug en helpen ze mensen die kampen met hielspoor.”

STEUNZOLEN OP MAAT
In de meeste schoenen hier kan je eigen steunzolen dragen. “En we hebben ook sandalen waarin dat kan. Dat vind je niet op veel plaatsen. Ook voor wie erg brede of net heel smalle voeten heeft, hebben wij geschikte sandalen.” Alle steunzolen worden hier trouwens op maat gemaakt, in het eigen atelier, ook voor wie ze nodig heeft in zijn gewone schoenen of sportschoenen. Daarnaast vind je in de winkel o.a. wandelsokken en onderhoudsproducten.

ZES GENERATIES VAKMANSCHAP
Intussen is Schoenen Van Aken al aan de zesde generatie toe. Samen met haar man Toon en haar schoonvader Jef leidt Leen de zaak. Zij is meestal in de winkel te vinden terwijl haar man en haar schoonvader zich voornamelijk richten op de orthopedische schoenen die hier, na doorverwijzing van een dokter of een specialist, op maat gemaakt worden. In 2020 werd de winkel grondig gerenoveerd om klaar te zijn voor de toekomst en om het gedeelte waar de orthopedische schoenen opgemeten worden iets ruimer te maken. “Advies blijft enorm belangrijk bij ons”, legt Leen uit. “Je kan gewoon langskomen als je modieuze en comfortabele schoenen zoekt, maar ook als je met bepaalde pijntjes kampt of als je concrete vragen hebt. Wij luisteren goed en zoeken mee naar een juiste schoen.”

Schoenen Van Aken
Kruishuisstraat 38, Turnhout
Tel. +32 (0)14 41 11 12
info@schoenenvanaken.be
www.schoenenvanaken.be
Open: di tot do: 9 tot 18 uur
Vr: 9 tot 12 en 13 tot 18 uur
Za: 9 tot 17 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.