Ondernemersnieuws

Pure Petfood and More: 'Gezonde voeding is een enorme meerwaarde, voor elk dier'

Gepubliceerd: 16 december 2022  |  Onderox editie: 226

Retie — Dierenartsassistente en dierenvoedingsdeskundige Samantha Van Leusden is gepassioneerd door dieren en dierenvoeding. Haar expertise deelt ze via haar eigen winkel: Pure Petfood and More, gespecialiseerd in gezonde voeding voor honden en katten. In een huiselijke setting helpt ze haar klanten om net die voeding te vinden die perfect is voor hun dier. “En die gezonde voeding hoeft niet duur te zijn. Dat is een groot misverstand.”

“Alles is begonnen met mijn eigen honden, mijn American Bully’s”, weet Samantha. “Daar liep ik shows mee en heel vaak kreeg ik de vraag hoe het kwam dat mijn honden, in de zomer én in de winter, er zo mooi uitzien. Ik verwees dan altijd naar hun gezonde voeding. Daar is het idee ontstaan voor de winkel. Want gezonde voeding heeft een enorm groot aandeel in het dagelijks welzijn van je dieren.” Samantha startte haar zaak in eerste instantie vanuit haar eigen garage, maar daar was al snel te weinig ruimte zodat ze, anderhalf jaar geleden, besloot om te verhuizen naar haar huidige locatie, in de Passtraat in Retie. Met een ruime parking vlak voor de deur.

DESKUNDIGHEID
“De zaak is echt ontstaan uit mijn passie en mijn liefde voor dieren”, gaat Samantha verder. “Ik wou altijd dierenarts worden, maar ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen om dan dieren te moeten laten inslapen.” En dus koos ze voor de opleiding dierenartsassistente, waarbij ze zich specialiseerde in voeding. Dat advies is voor veel klanten erg belangrijk. Zo komen baasjes van dieren die gezondheidsproblemen hebben of kampen met allergenen of intoleranties vaak hier terecht. “Ik kan met hen op zoek gaan naar wat voor hun huisdier de beste voeding is. Ik kan ook specifieke voedingsschema’s opstellen. Maar ook voor perfect gezonde dieren is de voeding die wij aanbieden uiteraard een grote meerwaarde.”

ZONDER TOEVOEGINGEN
Gezonde dierenvoeding, wat betekent dat exact? “Het moeten eerlijke en pure producten zijn”, legt Samantha uit. “Met een heel hoog percentage vlees en groenten, zonder toevoegingen.” Pure Petfood and More biedt een ruim gamma aan, met een keuze uit voeding op basis van 18 verschillende soorten vers vlees, met daarnaast ook veel gezonde snacks. In de eerste plaats richt de zaak zich op honden en katten. “Maar ook wie nog andere huisdieren heeft, kan hier voeding bestellen. Die hebben we wel niet standaard in de winkel liggen.”

EIGEN LABEL
Samantha biedt zelf haar eigen voeding aan via haar private label ‘Pure Petfood and more’. “Daar ben ik heel trots op”, klinkt het. “We hebben dat uitgebreid met ons eigen panel uitgetest.” Het merk is enkel hier en in enkele trimsalons in de buurt te verkrijgen. Al is Samantha intussen ook verder op zoek naar andere verdelers. Daarnaast is Samantha in haar winkel zelf verdeler van Profine en Riverwood. “Ik neem alleen eerlijke en gezonde producten op in mijn gamma. Daarbij is het ook belangrijk dat alles betaalbaar blijft. Vaak heerst er het beeld dat gezonde voeding altijd duurder is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wij bieden gezonde dierenvoeding aan in alle prijsklassen. Daarnaast probeer ik ook mee te denken met de klanten. Zo zijn we onlangs overgeschakeld van zakken van 15 naar zakken van 20 kilogram omdat die voordeliger zijn voor de klant.”

HONDENBIERTJES EN KATTENKAVIAAR
Naast voeding biedt Samantha o.a. ook manden, kussens, speelgoed en leibanden aan. “Wij bouwen ook zelf kennels op maat. Onlangs nog hebben we voor een hondenfokker een volledige wand met kennels gemaakt.” Ook handgemaakte standaards om voer- en drinkbakken in de plaatsen zijn in de winkel verkrijgbaar. Een deel van het gamma wijzigt regelmatig, afhankelijk van de seizoenen. “Zo hebben we nu Imune+ in de winkel staan, een boost voor de immuniteit van je honden en katten, en hebben we leibanden met verlichting erin om ook als het donker is of schemert veilig te kunnen wandelen.” Met de feestdagen in zicht heeft Samantha enkele leuke items in de zaak staan. “Hondenbiertjes, kazen en zelfs kattenkaviaar”, vertelt ze met de glimlach. “Daarnaast hebben we in de aanloop van Kerstmis ‘Goods for dogs’ en ‘Goods for cats’, verrassingsboxen met allerlei leuke items voor je huisdier.” 

ONDEROX-ACTIE
Wie tijdens de maanden december en januari iets aankoopt bij Pure Petfood and More met de vermelding ‘Onderox-actie’ krijgt gratis een klein cadeautje mee naar huis.

Pure Petfood and More
Passtraat 15 bus 1, Retie
www.petfoodandmore.be
Open: ma: 10 tot 15 uur
Wo, do, vr: 10 tot 12 en 13 tot 18 uur
Za: 10 tot 12 en 13 tot 16 uur
Di en zo gesloten

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.