Ondernemersnieuws

Philip Helsen & Zn: nieuwe toonzaal voor een nog betere service

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Lichtaart – Zaterdag 28 oktober opent Philip Helsen & Zn officieel de deuren van de nieuwe toonzaal aan de Leistraat in Lichtaart. De firma bestaat bovendien 20 jaar. “Hoe kunnen we dit jubileum mooier vieren dan met een nieuwe toonzaal”, aldus Philip.

Philip Helsen is al een gans leven een vloerder in hart en nieren. Na enkele jaren in loondienst gewerkt te hebben, zette hij in 2003 de stap naar het zelfstandig statuut. “Het klopt dat ik ondertussen wel een woordje kan meepraten over keramische vloeren en natuursteen”, lacht de zaakvoerder. “Toch blijft het mij erg boeien en blijf ik graag op de hoogte van de nieuwste trends, want de wereld van vloeren en tegels staat uiteraard ook niet stil.” In de beginjaren werd het vloeren en tegelen vaak uitgebreid met volledige badkamerrenovaties. “En dat doen we nog steeds”, gaat Philip verder. “We werken hiervoor samen met een loodgieter, een elektricien, een bezetter en een schilder. En dat is al vele jaren een vast team. Het maakt dat deze samenwerking steeds erg vlot verloopt. Eén offerte, één contactpersoon, één gsm-nummer, maar wel een volledige begeleiding van A tot Z. Hiernaast doen we ook vaak vloerwerken voor terrassen en zwembaden.”

TOONZAAL OP AFSPRAAK
Het idee van een toonzaal leefde al vele jaren bij vader en zoon. “De noodzaak was er zeker”, gaat Lorenz verder. “Zeer vaak kregen we de vraag van onze klanten waar ze hun vloer konden kiezen. Hiervoor werkten we dan samen met diverse partners. Maar dat in eigen huis kunnen aanbieden, is toch een mooie meerwaarde. Bovendien kunnen we zo blijven inspelen op de trends van het moment en de toonzaal in die zin aanpassen.” Het is ook zoon Lorenz die de klanten in de toonzaal ontvangt. “Elf jaar geleden ging ik een eerste keer mee naar de werven. En ondertussen heb ik, net als mijn vader, de microbe helemaal te pakken. Dat enthousiasme breng ik graag over naar de klanten. Om die reden werken we enkel op afspraak, zodat er voldoende tijd is om het project van de klant helemaal uit te werken.” Ook Amy, de vriendin van Lorenz, heeft haar kapsalon ‘By Eem Hair’ ondergebracht in het gebouw aan de Leistraat. Hier vind je ook de stijlvolle vloer van Philip Helsen & Zn terug. Amy had sinds 2020 haar kapsalon in Weelde maar maakte nu mee de verhuis, net als al haar klanten.

PARKETTEGELS
Over trends gesproken, de parkettegels staan momenteel zonder twijfel op nummer één. Deze tegels sieren dan ook in hoofdzaak de toonzaal. Philip gaat verder: “Op zicht is het verschil met houtparket niet meteen te zien. Maar parkettegels zijn vooral veel onderhoudsvriendelijker. Het is echt een topproduct dat momenteel erg in trek is.” Naast parkettegels vind je er eveneens de populaire patroontegels in bloemmotief en handgemaakte Marokkaanse tegels. “Ook XXL-tegels komen meer en meer in het aanbod. Klanten willen voortaan zo weinig mogelijk voegen”, besluit Lorenz. Naast alle tegels en vloeren heeft Philip Helsen & Zn ook een sterk assortiment aan onderhoudsproducten van het merk Lithofin. “We werken al vele jaren met dat merk en zijn nog nooit teleurgesteld. Sowieso een prima keuze”, aldus Philip.

PERSONEEL GEZOCHT
Philip Helsen & Zn werkt in hoofdzaak voor particulieren, al kunnen ook aannemers rekenen op de expertise van vader en zoon Helsen. Om de groei van de afgelopen jaren verder te kunnen zetten, is de firma steeds op zoek naar enthousiaste vloerders. Wie geïnteresseerd is mag zich steeds aanmelden.

Philip Helsen & Zn
Leistraat 5, Lichtaart (Kasterlee)
Tel. Philip: 0474 58 73 74
Tel. Lorenz: 0479 66 89 33
Philip.helsen@outlook.com
Lorenz_helsen@hotmail.com
Open: ma tot za: op afspraak
Tel. Martine: 0473 86 42 19

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.