Ondernemersnieuws

Ooms Woonrealisaties biedt met eigen interieurarchitecten ook interieurmaatwerk aan

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Rijkevorsel - De meeste mensen kennen Ooms Woonrealisaties al als bouwonderneming. Sinds kort biedt het Kempense familiebedrijf echter ook interieurmaatwerk aan. Van de hand van de eigen interieurafdeling, die volledig op eigen benen staat. Hoog tijd voor hen om uit de schaduw van de nieuwbouw- en renovatieprojecten te komen. “Bij ons blijft de interieurafdeling niet op de achtergrond. Dat zou zonde zijn”, legt Ellen Aerts uit, manager interieur. Zo heeft de zaak haar eigen interieurarchitecten, die elke zaterdag aanwezig zijn in het nieuwe inspiratiecentrum in Rijkevorsel om bezoekers bij te staan in het realiseren van hun woondromen.

Ooms Woonrealisaties vormt met zijn 2.000 m² aan toonzaal stilaan de compleetste Kempische inspiratieplek voor al wie wil bouwen of verbouwen in de provincie Antwerpen. Met veel aandacht voor interieur, want de zaak is trots op de eigen interieurafdeling en op hun eigen interieurarchitecten die daar elke dag aan de slag gaan.

INSPIRATIEZATERDAGEN
Elke zaterdag, van 9 tot 15 uur, kan je vrijblijvend met hen kennismaken in de toonzaal. Eén keer per maand organiseren ze zelfs een inspiratiezaterdag, waarbij telkens één element uit een woning centraal staat en een leverancier langskomt om zijn product uitgebreid te tonen. Zo kon je onlangs nog zien hoe een gietvloer tot stand komt en staat eind november alles in het teken van sanitair. Elk weekend heb je zo wel een reden om eens binnen te springen bij Ooms Woonrealisaties.

EIGEN INTERIEURARCHITECTEN
De interieurafdeling is doorheen de jaren een steeds belangrijkere pijler geworden binnen de werking van Ooms Woonrealisaties. Eentje die volledig op eigen benen staat. “Doordat de naam ‘Ooms’ al bijna 70 jaar synoniem staat voor bouwen of verbouwen, weet nog niet iedereen dat onze interieurarchitecten nu ook kunnen ingeschakeld worden voor pure interieurprojecten”, legt manager interieur Ellen Aerts uit. “Dus ook wie bijvoorbeeld een dressing op maat wil, een kastenwand in de leefruimte of een gloednieuwe keuken kan bij ons terecht. Onze eigen gediplomeerde interieurarchitecten werken zo op dezelfde manier als een zelfstandige interieurarchitect. Met één bijkomend voordeel, namelijk dat het ontwerp van onze interieurarchitecten ook door onze eigen schrijnwerkerij én plaatsers wordt uitgewerkt. Zo heb je ontwerp en uitvoering onder hetzelfde dak. Ook belangrijk: onze eigen gediplomeerde interieurarchitecten kunnen op exact dezelfde manier werken als hun zelfstandige collega’s. Zo kunnen zij bijvoorbeeld ook mensen aan huis adviseren.”

EÉN PLUS ÉÉN IS DRIE
Dat de roots van Ooms Woonrealisaties in de ruwbouw liggen, daar plukt de interieurafdeling vandaag ook de vruchten van. “Zo ontfermt een klassieke schrijnwerkerij zich bijvoorbeeld bij een totaalrenovatie meestal niet over aanpassingen in de ruwbouw van een woning. Denk aan het inslijpen van elektriciteitsaansluitingen, het plaatsen of verplaatsen van leidingen of het uitbreken van een binnenmuur”, zegt Ellen. “Daarvoor zal de klant vaak nog meerdere aannemers moeten consulteren. Wie onze interieurarchitecten aanspreekt, hoeft zich over meerdere aannemers geen zorgen te maken. Onze ruwbouwploegen van nieuwbouw en renovatie springen in dergelijke situaties immers bij. Zo geniet de klant van één aanspreekpunt voor alle werken.”

EEN OVERVLOED AAN INSPIRATIE
Start alvast met je uitgebreid te laten inspireren in het inspiratiecentrum. Daar vind je alles terug waar je naar op zoek bent. Kastwerk, vloeren, trappen, laminaat, binnendeuren, plinten, deurkrukken, werkbladen, venstertabletten,… Je kan het allemaal komen uitkiezen en bekijken, onder één dak. Je hebt hier zelfs een aparte hoek waar je stalen en materialen kan samenbrengen om als het ware je eigen moodboard te maken. “Zo geven onze interieurarchitecten je meteen een goed zicht op hoe alles er bij jou thuis kan gaan uitzien”, legt Ellen uit. ‘En zo kan alles heel snel concreet worden. We vertalen een idee naar een 3D-ontwerp en zorgen voor realistische renders.”

INSPIRATIEZATERDAG
Zaterdag 18 november: thema: sanitair en badkamerrenovaties, in samenwerking met Versani (groothandel Herenthout), Hotbath (Italiaans kraanwerk), Tece (sanitairsystemen) en Fiora (wandpanelen, wastafels,…).

Ooms Woonrealisaties
Oostmalsesteenweg 220, Rijkevorsel
Tel. + 32 (0)3 309 09 09
info@ooms.be
www.ooms.be
Open: ma tot vr: 9 tot 12 en 13 tot 17 uur
Za: 9 tot 15 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.