Ondernemersnieuws

LivingWood: nieuwbouwwoningen die gewapend zijn voor de toekomst

Gepubliceerd: 2 oktober 2023  |  Onderox editie: 234

Lille/Turnhout — LivingWood maakt kwalitatieve houtskeletbouwwoningen op maat. Het Kempische familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar en bouwde al meer dan 2.000 unieke woningen. “Al onze woningen halen sterke energiescores, waardoor je maandelijkse energiekosten zeer laag zijn.”

LivingWood is een vaste waarde in de sector van de houtskeletbouw. Ze bouwen woningen in heel Vlaanderen, maar hun roots liggen wel in de Kempen, met Lille als uitvalsbasis. Al hebben ze ook een kijkwoning in Turnhout. “We bouwen nieuwbouwwoningen, volledig op maat van de klant”, legt Johan Cleynen uit, die samen met Jef Vervoort zaakvoerder is. “Mensen zijn bij ons geen nummertje. Daarom willen we alles zelf in de hand houden en kiezen we er bewust voor om maximaal honderd woningen per jaar te bouwen.”

PRIJSVASTHEID
“Een belangrijk pluspunt: wij garanderen prijsvastheid, ook bij prijsfluctuaties in de sector”, benadrukt Johan. “Onze offertes zijn zeer gedetailleerd en duidelijk. Daar komt geen halve euro meer bij. Dat is een groot voordeel ten opzichte van renovaties. Daar weet je nooit hoeveel het uiteindelijke kostenplaatje gaat bedragen. We merken dat mensen meer terughoudend zijn geworden sinds de prijsstijgingen die corona met zich meebracht. Toch blijft een nieuwbouwwoning een veilige investering naar de toekomst toe.”

BINNEN HET AFGESPROKEN BUDGET
“Want bij renovaties komen heel wat dingen kijken”, gaat Johan verder. “Je komt soms voor verrassingen te staan, je moet een heleboel offertes aanvragen en hopen dat alles past binnen een planning en dat iedereen zich daaraan houdt. Akkoord, de initiële startkosten zijn meestal hoger bij een nieuwbouwwoning, maar op de lange termijn ben je net goedkoper af. Heel belangrijk daarbij: wij denken goed mee na met onze klanten, ook over het financiële aspect. Wij bouwen jouw droomwoning binnen een afgesproken budget en begeleiden jou in je materiaalkeuzes. En je hoeft helemaal zelf geen werken uit te voeren, tenzij je dat wil uiteraard. Want we kunnen ook voor een ruwbouw zorgen tot die winddicht is zodat je daarna zelf werken kan uitvoeren om kosten te besparen. Maar dan weet je tenminste zeker dat je basis goed zit.”

KORTE BOUWTIJD
Een bijkomende reden waarom mensen voor houtskeletbouw kiezen: de korte bouwtermijn. “Wij bouwen elke woning op vier tot zes maanden”, klinkt het. “En die woning is dan helemaal je ding. Je hoeft geen compromissen te maken omdat je gebonden bent aan een vaste structuur. Je hebt de volledige vrijheid om alle hoekjes en kantjes te maken zoals jij dat wil.”

LAGE ENERGIEKOSTEN
LivingWood bouwt uitsluitend woningen met een E-peil van 30 of lager. “Veel bouwheren kiezen er zelfs voor om nog meer te investeren in duurzaamheid. Daarom zitten we vaak onder de E10. Je maandelijkse kostenplaatje blijft zo heel laag”, legt Johan uit. “En vergeet niet: ook bij een renovatie ben je verplicht om fors te investeren in duurzaamheid, iets waar niet iedereen vooraf voldoende rekening mee houdt.”

Interesse? Via de website kan je makkelijk een vrijblijvende afspraak maken. Daar kan je ook het ideeënboek downloaden en heel wat realisaties bekijken. Of ontmoet LivingWood op één van onderstaande events:
7 tot 15 oktober 2023: Bis Beurs in Flanders Expo Gent
22 oktober 2023: nieuwbouwzondag in de kijkwoningen in Turnhout en Temse en op meerdere werven (o.a. in Rijmenam, Berlare en Vosselaar)
26 oktober 2023: infoavond bij Wienerberger in Londerzeel

LivingWood
Tel. +32 (0)475 52 40 45
info@livingwood.be
www.livingwood.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.