Ondernemersnieuws

Lichtkoning: een wereld van licht en stijlen

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Beerse - De Lichtkoning combineert een ruime showroom in Beerse met een onlineshop met meer dan 20.000 verschillende lichtproducten, voor binnen en buiten. Dure designmerken vind je niet in het aanbod, wel kwalitatieve verlichting in alle maten, vormen en stijlen.

Het wordt weer donkerder buiten, het sein voor veel mensen om aan nieuwe verlichting te denken. En dus komen er ook voor de Lichtkoning in Beerse weer hoogdagen aan. “We bieden designverlichting aan voor een schappelijke prijs”, legt zaakvoerder Dennis Wilms uit. “We kiezen voor kwaliteit, maar blijven daarbij bewust weg van de dure merken. Ons aanbod bestaat uit een combinatie tussen Spaanse en Italiaanse merken aangevuld met gangbare Belgische labels. Met hier en daar nog enkele andere toevoegingen die we zelf heel mooi vinden. Zo hebben we Griekse verlichting in huis omdat die erg stijlvol is en vaak nog onbekend bij ons.”

EIGEN LABEL
Daarnaast biedt de Lichtkoning een eigen productielijn aan. “Gemaakt in ons eigen atelier”, vertelt Dennis. “We maken daar nu bijvoorbeeld led-lijnen met twee profielen: de Slim Line (5,5 x 3,3 cm) en de Line (5,3 x 5,3 cm). We hadden al led-lijnen in ons aanbod, maar enkel in standaardmaten. Maar de vraag van onze klanten kwam steeds vaker om buiten die standaardmaten te gaan en zo kunnen we die extra flexibiliteit tonen. We kunnen nu tot 4 meter aanbieden uit één stuk.” De nieuwe led-lijnen zijn erg in trek voor keukens, bergings en burelen. “We hebben ook een versie met een afstandsbediening en kunnen zelfs gekleurde led-verlichting plaatsen. In de toekomst gaan we zeker nog extra producten toevoegen aan onze eigen lijn, die nu ook al spotjes en enkele andere armaturen bevat. Zo werken we achter de schermen al aan onze eigen hanglampen”, verklapt Dennis.

OP MAAT
“Een eigen productielijn was voor ons eigenlijk een logische stap, want wij werken graag op maat van de klant. Zo passen we nu regelmatig armaturen aan of maken we eigen composities op vraag. Je hebt dan zelf de keuze in grootte en vorm.” De Lichtkoning richt zich op een compleet aanbod aan verlichting, zowel voor binnen als buiten. Denk aan: hanglampen, tafellampen, wandverlichting, staanlampen, inbouwspots,… “Online bieden we intussen meer dan 20.000 producten aan, die kunnen we uiteraard niet allemaal in onze showroom tonen. We proberen daarom een mix te maken tussen de meest populaire armaturen en onze nieuwste modellen zodat klanten hier al heel wat inspiratie kunnen komen opdoen.”

FAMILIEBEDRIJF
Intussen is de Lichtkoning uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Zo zijn de ouders en de vrouw van Dennis mee actief in de zaak, samen met vijf vaste medewerkers. Wie in de showroom langskomt, kan altijd rekenen op het vrijblijvende advies van Dennis en zijn team. De grote voorraad van de Lichtkoning vertaalt zich naar korte wachttijden voor de klanten op de meeste producten. “Via onze webshop kan je de voorraden ook altijd zelf bekijken en zo zien wat je meteen kan komen afhalen of laten leveren. Online wordt ook aangegeven wat er allemaal in de showroom getoond wordt.”

Alle bestellingen kunnen aan huis geleverd worden. Of je kan je bestelling zelf afhalen, er is een ruime parking vlak voor de deur.

Lichtkoning
Ketelaarstraat 3 unit 9, Beerse
Tel. +32 (0)14 70 96 84
info@lichtkoning.be
www.lichtkoning.be
Open: di tot za: 10 tot 18 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.