Ondernemersnieuws

Lauwers NV: het ultieme vakantiegevoel met je eigen 'vintage' buggy

Gepubliceerd: 31 augustus 2021  |  Onderox editie: 211

Arendonk – We vertellen vast niets nieuws als we zeggen dat je bij Lauwers Groep uit Arendonk terecht kan voor alles wat je wagen betreft. Zowel verkoop, herstellingen en onderhoud maken al vele jaren deel uit van de diensten die Lauwers aanbiedt. Maar sinds deze zomer kan je bij hen ook terecht voor een aankoop van de Embuggy Vintage. Dit is een supercoole buggy met al het mogelijke rijcomfort en vooral, het absolute zomer- en fungevoel.

Voor de oprichting van de NV K. Lauwers moeten we al zestig jaar terug naar 1961. Karel Lauwers en zijn echtgenote legden toen de basis van een allesomvattende autogroep. De jarenlange ervaring en een gemotiveerde ploeg medewerkers bouwden het bedrijf verder uit. “Het bedrijf startte oorspronkelijk met carrosseriewerken”, vertelt Kevin Raeymaekers. “Dat doen we uiteraard nog steeds. Net als alle herstellingen en onderhoud. Zowel voor personenwagens, bestelwagens, bussen als vrachtwagens. Maar we verkopen ook nieuwe en jonge tweedehandsvoertuigen. Hiervoor werken we al vele jaren samen met DEX Easy Car Shopping. Later hebben we ook het depannagebedrijf KDS aan onze diensten toegevoegd.”

EXCLUSIEVE INVOERDER
Sinds deze zomer is Lauwers exclusieve invoerder van de Embuggy Vintage. “Het idee van deze buggy is eigenlijk de gezelligheid van een buggy te combineren met optimaal rijcomfort”, gaat Kevin verder. “De wagens zijn dus volledig nieuw en van uitstekende makelij met de knowhow van Toyota en Daihatsu. De afwerking is top met bumpers van roestvrij staal en een aluminium vloer en dito velgen. Het interieur ziet er lekker oldskool uit met het houten stuurwiel en de leder-look sportzetels. Maar vergis je niet. Het is allemaal erg modern. De radio bijvoorbeeld is voorzien van bluetooth met bijhorende kwalitatieve speakers. En verder is de motor een 1.300cc automaat en ondanks een vermogen van slechts 15 Kw is hij vrij pittig. In de loop van 2022 wordt de elektrische versie verwacht.”

ZOMERS RIJCOMFORT
Het is duidelijk dat de ingenieurs achter de Embuggy gezocht hebben naar optimaal rijplezier zonder zorgen. Zo wordt hij gehomologeerd op basis van een quad en niet van een wagen. “Dit heeft uiteraard heel wat voordelen”, weet Kevin. “Er komt geen technische controle aan te pas en je betaalt bijvoorbeeld geen BIV. Toch is de buggy voorzien op drie personen, wat het bij uitstek tot ideaal vervoer maakt voor een al dan niet zomers daguitstapje.” Ook de frisse en hippe kleuren brengen je meteen in vakantiegevoel. Daarnaast kan ook het interieur en afneembaar dak in drie kleuren gekozen worden. Wat voor unieke combinaties en ongetwijfeld ook leuke reacties op straat zorgt. Ideaal dus als vrijetijdsauto. Kevin besluit: “We bekijken nog of we de buggy kunnen uitrusten met zo’n authentieke koffer achteraan. Dat maakt volgens ons het plaatje compleet. Tot slot geef ik nog mee dat de Embuggy ook gehuurd kan worden. Kom gerust eens langs om alle mogelijkheden te bespreken.”

Lauwers Groep
Roobeek 50 - 2370 Arendonk
Tel. +32 (0)14 68 90 90
info@lauwersnv.be
www.lauwersnv.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.