Ondernemersnieuws

Kerstmis aan het water: Horeca De Lilse Bergen serveert waaier aan activiteiten

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Lille — Het belooft dit najaar weer druk te worden in De Lilse Bergen. De huidige zaakvoerders van het horecagedeelte hebben hun concessie verlengd en plannen bijkomende investeringen. Intussen is het domein weer gratis toegankelijk en begint het programma voor de kerstperiode vorm te krijgen, met een mix van vertrouwde events en gloednieuwe activiteiten.

De Lilse Bergen is overgeschakeld naar hun wintermodus. Dat betekent dat je nog tot en met 31 maart 2024 gratis het domein mag betreden om de horeca te bezoeken. Voor café/feestzaal De Eekhoorn belooft het weer gezellig druk te worden. Met wandelaars en fietsers (De Eekhoorn is ook deelnemer van het nieuwe Lekkerstappen Wandelfestival), vriendengroepen, of met gezinnen met kinderen die rustig in de buitenspeeltuin spelen terwijl hun ouders een oogje in het zeil houden vanop het winterterras. Elke woensdag, zaterdag en zondag kan je hier terecht vanaf 11 uur. Op woensdag is de keuken open tot 17 uur, in het weekend tot 18 uur. In de aanloop naar de feestdagen schakelt de horeca hier zelfs nog een versnelling hoger. Dan wordt hier drie weken lang ‘Kerstmis aan het water’ gevierd, van 22 december tot en met zondag 7 januari 2024. Elke dag valt er wel iets te beleven.

KERSTCAFÉ
“Zo is het terras die hele kerstperiode open en kan je terecht aan de take-away voor een drankje of wat lekkers”, zegt zaakvoerder Piet Daneels, die samen met compagnons Michel Leys en Bart Wouters de zaak leidt. Buiten staat een ofyr opgesteld waar regelmatig iets op gebakken wordt, bokes met spek bijvoorbeeld, en kan je je rustig verwarmen aan enkele vuurkorven. Vanop het terras heb je een prachtig zicht op het strand en de zwemvijver. Regelmatig wordt er ook livemuziek voorzien. Binnen in het café en de zaal is er wel gewoon bediening. Daar kan je iets komen drinken of één van de klassiekers op de kaart komen proeven: fish en chips, frietjes met videe of stoofvlees, wildstoverij met kroketjes en wintergroentjes,… De keuken is tijdens ‘Kerstmis aan het water’ elke dag open tot 18 uur. En ook dit jaar zal De Eekhoorn weer volledig in een jas van kerstversiering gestoken worden.

NIEUWJAARSDUIK
Blikvanger van de eindejaarsperiode zijn de twee kerstconcerten van de Bonanzas. Tickets kosten daarvoor 23 euro. Alle overige activiteiten zijn gratis bij te wonen, zonder reservatie. “Zo wordt de nieuwjaarsduik op 2 januari zeker en vast een ander hoogtepunt”, weet Piet. “Vorig jaar hebben we dat heel kleinschalig aangepakt en waren er toch al 173 deelnemers. Dit jaar reiken we een prijs uit voor de ludiekst geklede individu en groep. Om 13 uur warmen we ons in groep op met enkele oefeningen op het strand om ons klaar te maken voor de duik. Nadien is er livemuziek en veel gezelligheid.” Verder is er een vuurwerkshow op 27 december, een korte lichtjeswandeling op 28 en 29 december (vanaf 17 tot 21 uur) en op 5 januari komt de ‘drag bingo’ (met Mysty Moonlight) langs die onlangs nog een uitverkochte Roma platspeelde.

NIEUWE CONCESSIE
Intussen raakte bekend dat Piet, Michel en Bart hun concessie met De Lilse Bergen verlengd hebben. “En dus blijven we investeren”, legt Piet uit. “Met zonnepanelen op het gebouw, maar we hebben ook een splinternieuwe foodcontainer/ frituur die vanaf volgende zomer op het strand komt, een nieuwe horecakiosk aan de speeltuin voor ijsjes en drankjes en ook in de aankleding en het meubilair van De Eekhoorn gaan we nog vernieuwen. Ook het domein zelf zorgt voor een mooie nieuwe overkapping, die dit najaar nog geplaatst wordt op het terras. En de laatste zaterdag van de zomervakantie willen we een nieuw familiefestival lanceren”, verklapt Piet alvast. “Toekomstplannen genoeg dus, maar laat ons ons eerst maar opmaken voor de kerstperiode. Die belooft weer heel erg leuk te worden.” 

DE BONANZAS XMAS
Op 19 en 20 december. Tickets: 23 euro p.p. (groepstarief vanaf 15 personen: 19 euro p.p.) Bestellen via: reservatieshorecalilsebergen@gmail.com. Café open vanaf 16 uur. Start optreden: 19.30 uur

Horeca De Lilse Bergen
Kerstmis aan het Water
Standweg 6, Gierle
Tel. +32 (0)14 55 84 67
Tel. +32 (0)477 54 39 35
horecalilsebergen@gmail.com
www.lilsebergen.be
www.lekkerstappen.be
Open:
(1 oktober tot 31 maart)
Wo, za, zo: vanaf 11 uur
(Uitgezonderd 22 december tot 7 januari)
Elke dag vanaf 11 uur (1 januari: gesloten)

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.