Ondernemersnieuws

KBC Verzekeringskantoor Helsen: al 50 jaar je maat in verzekeringen

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

KASTERLEE/RETIE – Onlangs werd een reuzetaart met 50 kaarsjes binnengereden bij Helsen Verzekeringen. Feest! Wat in 1973 begon als een eenmanszaak, is anno 2023 een flink kantoor met 22 medewerkers en een vestiging in Kasterlee en Retie. En een plaats in de top-10 van grootste KBC-agentschappen van Vlaanderen. Het recept? Een persoonlijke aanpak én schadegevallen correct afhandelen.

Een verzekeringskantoor dat 50 jaar bestaat, dat kan tellen. “Het getuigt alleszins van een grote stabiliteit”, zeggen Chris De Smet, Bram Palmaerts en Famke Stoops, de zaakvoerders van Helsen. “Maar je moet je wel elke dag opnieuw bewijzen.”

EEN BEETJE GESCHIEDENIS
In 1973 ging Jan Helsen in de Doornboomstraat in Kasterlee van start met een verzekeringskantoor. Toen nog onder de vleugels van ABB Verzekeringen. Dochter Tine is nog altijd actief binnen Helsen en geeft al meer dan 30 jaar verzekeringsadvies aan ondernemers. 2002 werd het jaar van de fusies, namelijk met het kantoor van Gie Klaassen in Retie en dat van Staf Maris in Arendonk. In 2010 volgde de integratie van het kantoor van Marc Nuyts uit Schoonbroek.

DE MAAT VOOR JE ZAAK
ABB was destijds een rurale verzekeraar waardoor Helsen nog altijd sterke wortels heeft in de landbouwsector. Vanuit de toenmalige Kredietbank, de voorloper van KBC, kwamen daar ook andere ondernemers bij. 80% van het zakencijfer realiseert Helsen momenteel binnen de ondernemerswereld. “De Kempen telt veel zelfstandigen, familiale ondernemingen en KMO’s. Door de jaren hebben we veel kennis opgebouwd zodat we deze doelgroep zeer goed kunnen adviseren. Een gedreven verzekeraar voor gedreven ondernemers, zo noemen wij onszelf en dat willen wij ook elke dag bewijzen. Net omdat Helsen zelf een hele weg heeft afgelegd begrijpen we de ambitie en verwachtingen van onze ondernemers perfect.” Specialisaties en doorgedreven expertise situeren zich onder meer in de landbouw, horeca, bouw, vrije beroepen, consultancy en handel. Nieuwe ondernemers haken vooral aan via mond-aan-mondreclame, vanuit netwerking en via de samenwerking met KBC Bank, een sterk en vertrouwd merk.

OORLOG OM TALENT
Heel wat KMO-zaakvoerders kampen momenteel met moeilijkheden om talent aan boord te halen of te houden. Zaak is om je steeds beter te profileren als een prima werkgever. Een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering met aanvullend pensioen voor de medewerkers horen hier standaard bij. Advies nodig? Helsen contacteren! Ook voor je andere bedrijfsverzekeringen zoals brand en schade, aansprakelijkheid en – nieuw – cybersecurity. “KBC is een voortrekker op het vlak van digitalisering. Toch blijven we mensen persoonlijk opzoeken. Tijdens een persoonlijk contact kan je beter inschatten wat de risico’s zijn en hen dus op maat verzekeren.” 

MOOIE DYNAMIEK
Zelf is Helsen de jongste jaren ook mooi gegroeid als werkgever, naar 22 medewerkers momenteel. “We geloven in diverse talenten: mensen die juridisch of administratief sterk zijn, anderen die goed met klanten kunnen omgaan. Samen geeft dat een mooie dynamiek. Er wordt veel inspraak gegeven aan de medewerkers, bijvoorbeeld over thuiswerk.” De medewerkerstevredenheid is zeer hoog, zo bleek onlangs uit het verslag van een externe HR-consultant. “En dat stemt ons zelf ook zeer tevreden”, getuigen de zaakvoerders.

1 TEAM HELSEN
De medewerkers werken verspreid over de twee vestigingen in Kasterlee en Retie. Ze zijn het eerste aanspreekpunt op kantoor, beantwoorden jouw mails en telefoons en zorgen voor een vlotte afhandeling van schadegevallen. Wist je trouwens dat Helsen 9,1/10 krijgt van de klanten voor de afwikkeling van hun schadegeval? Dat is het resultaat van 1 Team Helsen. Het zit maar 1 telefoon of mail van jou verwijderd. Helsen is je maat voor je zaak.

Helsen Verzekeringen
Retiesebaan 46, 2460 Kasterlee
Tel. 014 85 23 90
Sint-Martinusstraat 5, 2470 Retie
Tel. 014 37 87 42
kantoor.helsen@verz.kbc.be
www.helsenverzekeringen.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.