Ondernemersnieuws

Kantoor Van Hees zet team in de bloemetjes bij veertigste verjaardag

Gepubliceerd: 24 mei 2022  |  Onderox editie: 220

Kantoor Van Hees in Arendonk brengt binnen een uniek concept een bankagent en een onafhankelijke verzekeringsmakelaar samen onder één dak. Een bundeling van krachten die heel wat voordelen heeft, zowel voor kmo’s, zelfstandig ondernemers als particulieren. Het zorgde ervoor dat de zaak een stabiel kantoor werd, met ook een vestiging in Lommel, dat gestaag verder kan groeien. Begin mei mochten er veertig kaarsjes op de verjaardagstaart gezet worden.

Op 1 mei 1982 opende Kantoor Van Hees de deuren in het centrum van Arendonk onder de leiding van Frank Van Hees. Frank is vandaag nog steeds zaakvoerder, al deelt hij die verantwoordelijkheid voortaan met Els Van Hees, zijn dochter, en Roy Slenders, die doorgroeide vanuit de zaak zelf. Zij hebben elk hun specifieke bevoegdheden.

ONE-STOP-SHOP
Kantoor Van Hees brengt een Fintro bankagent en een onafhankelijke verzekeringsmakelaar onder één dak samen. Dat betekent dat het voor kmo’s en zelfstandig ondernemers dienst kan doen als one-stop-shop waarbij zij zowel voor hun bankzaken als voor hun verzekeringen hier terechtkunnen. “Zo bieden wij de nodige expertise en gemoedsrust ter ondersteuning”, legt Els uit. “Dan kunnen die ondernemers weer bezig zijn met waar ze goed in zijn: ondernemen. Het levert tijdswinst op en voorkomt een heleboel frustraties.”

FINTRO BANKAGENT
Fintro is het zelfstandige netwerk van BNP Paribas Fortis. “Doordat we een groot moederbedrijf achter ons hebben, kunnen we zeer veel bankproducten aanbieden. Op het vlak van kredieten gaat dat bijvoorbeeld over leasing, renting, factoring,… Maar ook op beleggingsvlak hebben we de goede beleggingsfondsen van BNP Paribas Fortis. In tegenstelling tot de meeste grootbanken staan we dicht bij onze klanten en zijn we gemakkelijk bereikbaar, zowel voor afspraken als voor telefonische vragen.”

POLISSEN BINNEN ALLE SECTOREN
Het kantoor kan een uitgebreide inventarisatie uitvoeren en een analyse maken van de verzekeringstechnische risico’s die in jouw specifieke geval van toepassing zijn. Zo worden je noden bekeken, worden er oplossingen aangeboden en zal blijken wat je zeker, misschien of niet zal willen verzekeren. Via een doorgedreven marktstudie bij meerdere verzekeraars wordt een optimaal pakket samengesteld dat de beste invulling geeft op het vlak van prijs-kwaliteit. “We werken samen met de bekende grote maatschappijen, maar hebben ook de nodige contacten bij alle gespecialiseerde nichemaatschappijen. Zo kunnen we aantrekkelijke polissen aanbieden binnen alle denkbare sectoren, ook voor zeer specifieke noden. Wij zijn groot genoeg om de beste prijs-kwaliteit te kunnen bieden, maar klein genoeg voor de grootste service.”

EIGEN DOSSIERBEHEERDER
Die service schuilt onder meer in een persoonlijke aanpak. Iedere klant krijgt zijn eigen dossierbeheerder toegewezen die voeling heeft met jouw zaak. Hij of zij volgt voortaan jouw dossier op, is op de hoogte van jouw specifieke situatie en kan snel en professioneel antwoord bieden op al jouw vragen. “Bij ons ben je geen nummer”, stelt Roy duidelijk. “Bovendien verandert de bank- en verzekeringswereld steeds sneller Zeker voor ondernemers zijn er voortdurend nieuwe evoluties waarop je moet inspelen. Klanten adviseren wordt daarom steeds belangrijker. Dat doen wij ook proactief, zowel in het verzekeringswezen als binnen onze bankactiviteiten.”

TWEE VESTIGINGEN
In 2009 startte Kantoor Van Hees ook in Lommel hun eigen vestiging op. Vandaag zitten ze op een prachtige locatie: de derde verdieping van een stijlvol kantoorgebouw. De twee vestigingen werken intensief samen. Zo worden alle schadegevallen, zo’n 1.600 per jaar, bijvoorbeeld in Arendonk behandeld en kunnen ook beide kantoren rekenen op de opgebouwde expertise van het volledige team. Zo heeft het kantoor een jurist in huis die advies kan geven, waar nodig.

VERNIEUWINGEN
In Lommel wordt het kantoor momenteel trouwens stevig uitgebreid en heringericht. Zo wordt op korte termijn de kantoorruimte verdubbeld. “Op die manier maken we een verdere groei mogelijk, maar kunnen we ons ook nog meer klantgericht gaan werken”, vult Roy aan. En nu er sinds 1 april van dit jaar ook in Arendonk cashvrij gewerkt wordt, zal ook het kantoor daar stevig opgefrist worden. In Lommel verliepen alle bankactiviteiten al een tijdje helemaal cashloos.

TEAM IN DE BLOEMETJES
“Ons team maakt het succes van onze zaak”, benadrukt Frank. “We zijn heel trots op hen.” Om de 40ste verjaardag te vieren trok het voltallige team begin mei naar het Spaanse Bilbao. “We wilden hen graag op die manier in de bloemetjes zetten. Ons personeel is de motor van onze zaak, dat beseffen we maar al te goed.”

OOK VOOR PARTICULIEREN
Kantoor Van Hees vertegenwoordigt zo’n 7.000 bank- en verzekeringsklanten en mocht vorig jaar gemiddeld meer dan één nieuwe klant per dag verwelkomen. “Het grootste deel van die klanten zijn ondernemingen en zelfstandigen”, weet Frank. “Maar via onze woonkredieten vinden veel particulieren ook de weg naar ons verzekeringskantoor. Ook zij genieten dus van het voordeel dat onze bundeling van krachten elke dag oplevert.”

Kantoor Van Hees Arendonk
Vrijheid 10, Arendonk
Tel. +32 (0)14 47 03 30
Open: ma tot vr: 9 tot 12 uur (namiddag op afspraak)

Kantoor Van Hees Lommel
Louis Pasteurstraat 11 bus 301, Lommel
Tel. +32 (0)11 54 18 16
Open: ma tot vr: 9 tot 12 uur (namiddag op afspraak)
info@kantoorvanhees.be
kantoorvanhees@fintro.be
www.kantoorvanhees.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.