Ondernemersnieuws

Hotel-Restaurant Alauda bedankt haar klanten voor de jarenlange trouw

Gepubliceerd: 4 november 2021  |  Onderox editie: 213

Dessel —Hotel-restaurant Alauda in Dessel sluit eind december definitief de deuren. Met een vleugje spijt in het hart, maar ook met veel trots en voldoening blikken zaakvoerders Yves Massart en Enzo Gatto terug. “We hebben hier een formidabele tijd mogen beleven.”

In 1995 kreeg Enzo Gatto Alauda in handen. Hij maakte er een restaurant van en voegde er twee jaar later een hotel aan toe. Yves Massart, waarmee hij toen al samenwerkte, stapte in 2001 mee in de zaak. Nu, twintig jaar later, loopt het verhaal van Alauda dus ten einde. “We zijn op een leeftijd gekomen waarop het tijd is om alles door te geven”, zegt Yves. “We zoeken al bijna drie jaar naar een overnemer. Eerst focusten we op het overnemen van ons huidige concept. Daar was heel wat interesse voor, maar om alles rond te krijgen bij de bank, dat bleek geen evidentie. Daarna werden er contacten gelegd met een projectontwikkelaar die hier wel potentieel zag.” Uiteindelijk kwam het tot een akkoord, dat half oktober werd ondertekend. “Hier en daar wordt al gespeculeerd over de exacte invulling, maar er ligt nog niks 100% vast”, benadrukt Yves. “De mogelijkheid dat het restaurant blijft bestaan, is er nog altijd. Al is het niet duidelijk in welke vorm dat dan zou zijn.”

TOT 18 DECEMBER
“Het werd tijd om een einde te maken aan de onzekerheid”, legt Yves uit. “Ook voor ons personeel en voor de mensen die hier voor volgend jaar al geboekt hebben. We kunnen hen onmogelijk op het allerlaatste moment op de hoogte brengen.” En dus wordt 18 december de allerlaatste dag waarop Enzo en Yves hun Alauda openen. “Kijk allemaal nog eens of je thuis nog ergens een cadeaubon hebt liggen, het zou zonde zijn om die ongebruikt te laten”, roept Yves op.

Intussen staat de telefoon roodgloeiend. “Het is drukker dan ooit. Iedereen wil nog een laatste keer langskomen.” Wie dat wil doen, wacht best niet te lang meer. Enkel op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er nog tafeltjes vrij. De rest is al volzet. “Het is fijn om op zo’n positieve manier te kunnen afsluiten”, stelt Yves. “Het geeft een bevestiging van het feit dat we hier iets moois gecreëerd hebben waarmee we veel mensen blij hebben gemaakt. Die voldoening gaat ons altijd bijblijven”, klinkt het.

“Ik heb dertig jaar met Enzo als vennoot samengewerkt, wat toch niet evident is. Dat is altijd vlot gegaan. Samen met een prachtig team dat we hebben opgebouwd. Het heeft er allemaal voor gezorgd dat het een enorm plezante tijd was. Waarvoor we iedereen uit de grond van ons hart willen bedanken. Onze gasten uiteraard, ons team en onze leveranciers. Maar ook de gemeente Dessel en de industrie in de omgeving. We hebben samen een prachtig parcours afgelegd.”

Alauda
Turnhoutsebaan 28, Dessel
Tel. +32 (0)14 37 50 71
info@alauda.be
www.alauda.be
Open: Di tot za: vanaf 17 uur
Ma en zo gesloten
Hotel elke dag open

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.