Ondernemersnieuws

Healthy Fresh verkozen tot beste fruit- en groentevakman van België 2022

Gepubliceerd: 23 september 2022  |  Onderox editie: 223

Turnhout — De Turnhoutse groente- en fruitwinkel Healthy Fresh heeft de prijs van ‘Beste fruit- en groentevakman van België 2022’ gewonnen. De jury prees daarbij o.m. de klantvriendelijkheid, de service en het oog voor kwaliteit die de zaak kenmerkt. “De waarde van vers eten heb ik met de paplepel meegekregen”, vertelt zaakvoerster An Cabanier.

Vier jaar geleden opende An Cabanier de deuren van haar groente- en fruitwinkel Healthy Fresh, langs de Koningin Elisabethlei, net buiten het centrum van Turnhout. De zaak biedt een ruim en compleet assortiment aan groenten en fruit, aangevuld met vlees, brood en streekproducten. “Alles wat je nodig hebt om een lunch of een diner te maken, vind je bij ons”, klinkt het in de winkel. Daarbij wordt bij voorkeur met lokale leveranciers gewerkt die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Net zoals dat in de winkel het geval is, waar An streng toekijkt op de kwaliteit van haar producten.

PERSOONLIJKE SERVICE
Al vormt zij ook het eerste aanspreekpunt voor de klanten. “De klant staat hier echt centraal. Dat zit ‘m in de kleine dingen. In ons personeel dat rustig de tijd neemt om vragen te beantwoorden of in het familiale contact dat hier de standaard is. Veel mensen komen langs voor de verse producten, maar zeker ook om even een babbeltje te slaan. Ik ken intussen al mijn vaste klanten bij naam en zij spreken mij ook gewoon bij de voornaam aan.” Elke dinsdag is het ‘dankbare dinsdag’ waarbij de klanten bij hun aankopen gratis een extraatje ontvangen. Kinderen die mee komen winkelen, krijgen altijd een stuk fruit mee naar huis. An kreeg er zelfs de bijnaam ‘Aardbei An’ door, bij haar allerjongste klanten. “En als er drie of vier klanten aan één kassa staan, openen we meteen een extra kassa. Ik hou zelf ook niet van wachten”, klinkt het met de glimlach.

PRESTIGIEUZE AWARD
Healthy Fresh werd onlangs door een onafhankelijke jury verkozen tot ‘Beste fruit- en groentevakman van België 2022’. Een verkiezing die werd georganiseerd door o.a. Flandria, BelOrta, VLAM vzw en Boerenbond en waarvoor er ‘mystery shoppers’ in de winkel langskwamen. “Een heel mooie onderscheiding en een fijne erkenning voor onze manier van werken”, zegt An trots. “Een goede motivatie ook om op deze manier verder te doen.”

NADRUK OP VERS
De liefde voor verse producten is An niet vreemd. “Ik stam uit een beenhouwersfamilie”, glimlacht zij. “Bij ons stond er altijd vers fruit, verse groenten en vers vlees op tafel. De waarde van vers eten heb ik letterlijk met de paplepel meegekregen.” Verder valt het op dat de winkel altijd netjes is opgeruimd en dat de producten mooi worden gepresenteerd. Iets waar An veel aandacht aan schenkt. “Wij hebben respect voor onze producten, dat is een extra manier om dat te tonen.” In de winkel kan je in een aparte bak de ‘Lelijke Eendjes’ vinden. “Groenten en fruit die niet meer in perfecte staat zijn, maar wel nog ruim voldoende zijn om in een slaatje te verwerken of aan je spaghettisaus toe te voegen. Zo helpen wij om voedselverspilling tegen te gaan.”

FRUIT OP SCHOOL EN OP HET WERK
Ook op andere vlakken toont de zaak haar betrokkenheid. Via het project ‘oog voor lekkers’ levert het fruit aan heel wat scholen uit de buurt. Bedoeling daarbij is om kinderen gezonde tussendoortjes te leren eten, maar ook om kinderen uit gezinnen die het fi nancieel moeilijk hebben te helpen. “Wij leveren bewust ook fruit als aardbeien en meloen, wat in die gezinnen veel minder aangekocht wordt.” Er is ook subsidie beschikbaar voor scholen om ze hierin te ondersteunen. (Meer informatie: www.healthyfresh.be/oogvoorlekkers). Ook bij bedrijven in de buurt zorgt Healthy Fresh voor vers fruit om tijdens de werkpauzes van te genieten. “Het zijn de kleine dingen waar je gelukkig van wordt”, stelt An. “Een gezonde snack krijgen op de werkvloer bijvoorbeeld. Ideaal om je werknemers mee in de watten te leggen.” Ze bepalen hierbij zelf hoe vaak en welk soort fruit ze het liefst hebben. (Bedrijven die interesse hebben kunnen eens kijken op de webpagina www. healthyfresh.be/fruitophetwerk).

GESCHENKMANDEN
Healthy Fresh specialiseert zich ook in het maken van geschenkmanden. “Die kan je zelf samenstellen of je kan kiezen voor één van de exemplaren die we zelf hebben gemaakt. Met vers fruit en enkele sapjes erbij bijvoorbeeld. Ook onze ontbijtmanden zijn erg in trek. Daarbij kan je zelf via een formulier kiezen wat je wel en niet wenst. Het maakt dat we zo’n mand perfect naar het budget van de klant kunnen voorzien.” De bestelde manden worden à la minute gemaakt, een extra garantie op versheid.

WEBSHOP MET VERSE PRODUCTEN
Healthy Fresh heeft ook haar eigen webshop (www.healthyfresh.be/webshop) waarop het grootste deel van het aanbod in de winkel is opgenomen. Je kan alles thuis laten leveren of je bestelling afhalen in de winkel. “We merken dat een webshop voor verse producten nog niet ingeburgerd is. Maar wie het al probeerde, weet dat wij die zorg voor kwaliteit uit de winkel ook verderzetten naar de webshop. Kwaliteit is altijd gegarandeerd.” Ideaal dus voor wie last minute een barbecue plant of voor wie graag zijn familie op zondag verrast met een rijkelijke brunch, boordevol verse producten, maar geen tijd meer heeft om uitgebreid te gaan winkelen.

EXTRA TOUCH
“Wij willen onze klanten het gevoel van een buurtwinkel geven, maar dan met een ruimer aanbod aan verse producten. Een fruit- en groentewinkel met een extra touch.” Veel klanten komen ook van buiten Turnhout, bijvoorbeeld met de fi ets over het Bels Lijntje. “In veel gemeenten in de regio zijn er geen buurt- of groentewinkels meer. Er zijn zelfs mensen die naast een grootwarenhuis wonen die speciaal naar hier komen.”

RUIME OPENINGSUREN
An leidt een team van een zevental medewerkers en wordt zelf bijgestaan door haar man Koen Verheyen, die de rol van algemeen directeur vervult. De winkel telt ruime openingsuren en is elke dag (behalve donderdag) vanaf 7 uur open. En is de winkel toch gesloten? Dan kan je buiten nog altijd aan de automaten terecht. Die worden regelmatig bijgevuld met vers brood en ook frisdrank en zuivelproducten zijn hier 24/24 uur verkrijgbaar. 

ONDEROX-ACTIE
Wie t.e.m. 31 oktober 2022 via de webshop bestelt met de vermelding ‘Onderox-actie’ krijgt 10% korting op zijn bestelling. 

Healthy Fresh
Kon. Elisabethlei 105, Turnhout
www.healthyfresh.be
Open: ma, di, wo, vr: 7 tot 18 uur
Za: 7 tot 17 uur
Zo 7 tot 13 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.