Ondernemersnieuws

Geels Vijvertje: 'Elke zwemvijver die wij plaatsen is uniek'

Gepubliceerd: 24 maart 2023  |  Onderox editie: 229

Geel — De laatste jaren investeren steeds meer mensen in hun eigen tuin. “Daardoor is de vraag naar biologische zwemvijvers en biologische zwembaden enorm gestegen”, vertellen Fred en Brigitte van Geels Vijvertje. Zij begeleiden ook klanten die zelf aan de slag willen om hun eigen vijver te bouwen.

“De mensen hebben ontdekt dat een biologische zwemvijver een heel leuk onderdeel kan zijn van een tuin”, weten Fred en Brigitte. “We weten comfort in onze eigen tuin nu meer dan ooit naar waarde te schatten.” Geels Vijvertje heeft heel wat ervaring in het plaatsen van biologische zwemvijvers. “Elke vijver die we plaatsen is uniek en helemaal gericht op de omgeving waarin hij terechtkomt. We kunnen ook een warmtepomp plaatsen waardoor je het zwemseizoen kan verlengen.”

BIOLOGISCHE ZWEMBADEN
“Ook onze biologische zwembaden zijn erg populair, met folie in een kleur naar keuze”, gaat Fred verder. “Daarbij hoort een technische installatie, waardoor er geen biofilm ontstaat en je glashelder water verkrijgt, uiteraard zonder chloor. Die biologische zwembaden zijn veel energiezuiniger dan de traditionele zwembaden, en veel mooier in de tuin.”

ENERGIEZUINIGE POMPEN
Voortaan heeft de zaak naast hun vertrouwde merk Messner het aanbod verder uitgebreid met pompen van Auga. “Dat is een Nederlands merk dat staat voor kwaliteit en energiezuinigheid. Zo hebben we bijvoorbeeld hun pompen van 12- Volt opgenomen in ons aanbod, die erg weinig energie vragen.” In de winkel vind je verder alle denkbare vijver- en aquariumbenodigdheden. Onderhoudsproducten, pompen, filters, afboordingen van Eco, visvoer en uiteraard ook een mooie selectie aan aquariums en vissen. In april komen trouwens de nieuwe vijvervissen binnen, zeker de moeite dus om even te komen kijken. Vergeet ook niet om aan je waterkwaliteit te denken als je je zwemvijver weer klaarmaakt voor de zomer. Kom even langs met een watermonster en Fred kijkt alle parameters na en helpt je om je zwemvijver optimaal zomerklaar te krijgen.

NIEUWE ONDERHOUDSROBOT
Om het onderhoud van je zwemvijver nog makkelijker te maken, hebben Fred en Brigitte onderhoudsrobots van Dolphin in hun assortiment. “Die gaat zelf langs de wanden omhoog en poetst ook de bodem volledig zelfstandig. Via een app kan je ‘m handig aansturen. Hij voorkomt ook dat er een biofilm op je folie komt, waardoor de ondergrond minder glad is. Je kan ‘m zelfs gewoon in je zwembad laten liggen.” De Dolphin Scoop Deluxe was de laatste jaren het populairste model, maar sinds kort is ook de Dolphin Bio Supreme M5 in de zaak verkrijgbaar.

ZELFBOUWERS ONDERSTEUNEN
Verder is Geels Vijvertje specialist in het plaatsen en onderhouden van biologische visvijvers. De zaak krijgt de laatste jaren ook heel wat zelfbouwers over de vloer, zowel voor zwem- als visvijvers. Zij halen hier al hun materialen en gaan, onder begeleiding van Fred, zelf aan de slag om de ruwbouwwerken uit te voeren. Fred komt dan zelf langs om de folie te plaatsen en de technieken te installeren. Die werkjes zijn te delicaat om zelf uit te voeren. Zelfbouwers kunnen zo kosten besparen én tijd winnen, niet onbelangrijk als je deze zomer al graag een verkwikkende duik in je eigen tuin wil nemen.

EXTRA TEAMLID GEZOCHT
Het team van Geels Vijvertje is momenteel op zoek naar een extra plaatser die kan helpen om natuurlijke zwemvijvers mee aan te leggen. Interesse? Meld je aan in de winkel of via onderstaande contactgegevens.

Geels Vijvertje
Laar 158, Geel
Tel. +32 (0)14 59 05 51
info@geelsvijvertje.be
www.geelsvijvertje.be
Open: wo, do, vr: 10 tot 18 uur
Za: 10 tot 16 uur
Ma, di, zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.