Ondernemersnieuws

Feest aan het water: Horeca Lilse Bergen viert het najaar én de kerstperiode

Gepubliceerd: 28 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Lille — In het huidige winterseizoen kan je gratis De Lilse Bergen betreden. Om ‘Feest aan het water’ te bezoeken bijvoorbeeld, het horecagedeelte binnen het domein. Nu kan je er al langskomen op woensdag, zaterdag en zondag. En tijdens de eindejaarsperiode schakelt het nog een versnelling hoger. Met een winterterras en elke dag activiteiten, badend in een overvloed aan kerstsfeer.

De zomer is voorbij en ook domein De Lilse Bergen is overgeschakeld naar hun herfst- en wintermodus. Dat betekent dat iedereen gratis binnen kan om de horeca op het domein te bezoeken. Veel wandelaars en fietsers weten dat al en vertoeven regelmatig op het terras van De Eekhoorn. Maar ook andere bezoekers zijn van harte welkom. Gezinnen met kinderen bijvoorbeeld: de kinderen kunnen rustig spelen in de buitenspeeltuin, terwijl de ouders een oogje in het zeil houden vanop het winterterras. Tijdens deze periode is ‘Feest aan het water’ elke woensdag, zaterdag en zondag open. Onder die overkoepelende naam worden zowel brasserie De Eekhoorn, de bijhorende feestzaal als De Specht (die ’s winters gesloten is) gebundeld. Je kan langskomen vanaf 11 uur. Enkel van 7 tot 13 november staat het jaarlijkse verlof gepland.

KERSTMIS AAN HET WATER
Later dit jaar wordt er nog een versnelling hoger geschakeld. Van 16 december tot en met zondag 8 januari is de zaak namelijk elke dag open en valt er telkens wel wat te beleven. ‘Feest aan het water’ wordt dan drie weken lang ‘Kerstmis aan het water’. Elke dag is er wel iets te doen, het kerstcafé opent telkens om 11 uur. Het dagschema vind je ook terug op www.delilsebergen.be. Enkel op 1 januari staat er een dagje rust ingepland. Blikvanger van de eindejaarsperiode zijn de drie kerstconcerten van Barbara Dex (met band). Tickets kosten daarvoor 23 euro. Alle overige activiteiten zijn gratis bij te wonen, zonder reservatie. Eén van de hoogtepunten wordt de Kids Christmas Show met Jens de Lakei waarbij de aanwezigen aansluitend naar buiten gaan om van een vuurshow te genieten in het schemerdonker. Ook de kerstman komt die dag langs om mee op de foto te gaan met de aanwezige kinderen. Een andere topper op het programma: de nieuwjaarsduik op 2 januari. Met oudjaar worden er overdag oesters en braadworsten geserveerd.

WINTERS TERRAS
De hele kerstperiode is het terras open en kan je terecht aan de take-away voor een drankje of wat lekkers. Buiten staat er een ofyr opgesteld waar regelmatig iets op gebakken wordt, bokes met spek bijvoorbeeld, en vuurkorven om rustig aan op te warmen. Vanop het terras heb je een prachtig zicht op het strand en de zwemvijver. Regelmatig wordt er ook livemuziek voorzien. Binnen in het café en de zaal is er bediening voorzien. Daar kan je iets komen drinken of één van de klassiekers op de kaart komen proeven: fish en chips, frietjes met videe of stoofvlees, wildstoverij met kroketjes en wintergroentjes,… De keuken is tijdens ‘Kerstmis aan het water’ elke dag open tot 18 uur.

OVERVLOED AAN KERSTSFEER
Ook de inrichting zal tijdens die drie weken volledig in kerstthematiek zijn. “Ik vind Kerstmis al mijn hele leven een heel fijne periode”, zegt zaakvoerder Piet Daneels, die samen met compagnons Michel Leys en Bart Wouters de zaak leidt. “We merken dat de kerstsfeer dit jaar op veel plaatsen iets minder gaat zijn. Voor ons is dat het sein om nog meer dan ooit volle bak te gaan. Verwacht je dus eerder aan te veel dan te weinig kerstsfeer hier”, glimlacht Piet. Ook wie binnenkort nog een feestje wil plannen, kan gebruik maken van de bijhorende feestzaal. Daar kunnen ook vergaderingen en seminaries plaatsvinden. Of wil je de komende periode graag met een grotere groep langskomen? Reserveer even vooraf en Piet en zijn team houden voor jullie een gezellig hoekje of enkele tafels vrij.

‘Feest aan het water’ is ook één van de deelnemers aan de nieuwe editie van het Lekkerstappen Wandelfestival. De tocht gidst de wandelaars door de natuur in de buurt en bij aankomst kan je genieten van een ‘mega verwenkoffie’, één van de absolute toppers op de kaart, aan een sterk verminderd tarief.

BARBARA DEX KERSTCONCERTEN
Op 20, 22 en 23 december. Tickets: 23 euro p.p. (groepstarief vanaf 15 personen: 19 euro p.p.) Bestellen via: reservatieshorecalilsebergen@gmail.com. Start optreden: 19.30 uur

Horece Lilse Bergen
Standweg 6, Gierle
Tel. +32 (0)14 55 84 67
Tel. +32 (0)477 54 39 35
horecalilsebergen@gmail.com
www.lilsebergen.be

Open: (1 oktober tot 31 maart)
Wo, za, zo: vanaf 11 uur
(Uitgezonderd 16 december tot 8 januari)
Elke dag vanaf 11 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.