Ondernemersnieuws

DVG Laswerken: al 25 jaar lang puur ambachtswerk uit eigen atelier

Gepubliceerd: 30 oktober 2023  |  Onderox editie: 235

Retie — Een hobby die uitgroeide tot een bloeiende eigen zaak, het is de geschiedenis van DVG Laswerken kort samengevat. Zaakvoerder en bezieler David Van Gompel viert dit jaar de 25ste verjaardag van zijn firma, waarmee hij ooit startte met het maken van decoraties en intussen alle denkbare constructies vervaardigt. Een zaak die doorheen de jaren al prachtige stukjes van puur ambachtswerk mocht afleveren.

Wie regelmatig in Retie en omgeving rondrijdt, heeft vast al eens een bordje van DVG Laswerken zien hangen. “Het is een hobby die compleet uit de hand is gelopen”, glimlacht zaakvoerder David Van Gompel. “In 1995 begon ik in mijn vrije tijd decoratie te maken. Kandelaars, kaders, spiegels, vuurkorven, noem maar op. Drie jaar later ben ik dat ook beginnen verkopen, in bijberoep. Met mijn spaarcenten kocht ik mijn eerste machine. Tot ik in 2004 de kans kreeg om Siersmederij Heylen in Vorst-Laakdal over te nemen. Ik heb dan een naamswijziging naar DVG Laswerken gedaan en ik was vertrokken, in hoofdberoep deze keer. Eerst was het nog zoeken naar de ideale locatie, tot ik in 2011 per toeval hier in de Veldenstraat in Retie terechtkwam, bij een woonhuis met een atelier erachter. Dat was ideaal voor wat ik in gedachten had.”

EIGEN FEESTZAAL
In 2016 besloot David om tussen het huis en het atelier, als visitekaartje van de zaak, een overkapping te maken. Maar dat mondde al snel uit in een volledige feestzaal: D’Amare. En zo kan je hier in het weekend dus ook terecht om feestjes te organiseren. David zorgt voor bediening en staat zelf in het buitengedeelte te bakken aan zijn ofyr. “We hebben intussen al concrete plannen om de feestzaal verder uit te breiden en meteen ook onze inox- en aluminiumafdeling in het atelier groter te maken.”

TRAPPEN, CARPORTS, POORTEN,…
Intussen is DVG Laswerken verder gegroeid en kan David samen met zijn team alle soorten constructies voor hun klanten maken. Inox, aluminium, gietijzer,… Denk aan: poorten, overkappingen, trappen voor binnen en buiten, balustrades, carports, brievenbussen, stalen ramen en deuren, hekwerk,… Ook voor kleine werkjes of decoratie kan je hier nog steeds terecht. “Want wie het kleine negeert, is het grote niet weert”, lacht David.

MEE NADENKEN
Het team telt in totaal vijf personen, waaronder ook Joris Van Gompel, de broer van David, die o.a. de rol van medezaakvoerder en technisch tekenaar op zich neemt. “Mijn steun en toeverlaat binnen ons bedrijf”, klinkt het. David komt zelf alles opmeten en denkt goed mee na met de klant. “Dat is één van onze grote sterktes. Ik ga ter plaatse en schets in 3D meteen al met de hand enkele details van hoe het er kan gaan uitzien. Zo laat ik mensen met een goed gevoel achter, iets wat ik heel erg belangrijk vind.” En zo kan David zijn creatieve geest loslaten op elk project. DVG Laswerken heeft intussen heel wat trouwe partners, zowel bouwfirma’s als particulieren, waar ze al jaren mee samenwerken. “Vertrouwen is essentieel voor ons.”

EIGEN ATELIER
Alles wordt hier in het eigen atelier gemaakt, door ervaren vakmensen. “We hebben al prachtige realisatie op onze naam staan, doorheen de jaren, waar we heel trots op zijn. Want elk project is anders. Dat maakt het ook zo’n boeiend vak met heel veel mogelijkheden”, besluit David.

DVG Laswerken
Veldenstraat 7a, Retie
Tel. +32 (0)496 38 76 80
david@dvglaswerk.be
www.dvg-laswerk.be

D’ Amare
Veldenstraat 7a, Retie
Tel. +32 (0)496 38 76 80

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.