Ondernemersnieuws

Divago: geothermische boringen en waterputten, met kennis van zaken

Gepubliceerd: 3 november 2021  |  Onderox editie: 213

Het Molse Divago is specialist in geothermische boringen en waterputten. Dat kan zowel voor installateurs van warmtepompen als voor particulieren die in hun tuin aan waterwinning willen doen. Ook landbouwers kunnen aankloppen voor beregeningsputten voor besproeiing van hun gewassen. Afhankelijk van de locatie boort Divago tussen de 50 en de 240 meter diep. “Wij zorgen voor een onuitputtelijke bron van water en energieopslag”, stelt zaakvoerder Dieter Van Gorp.

In januari 2021 voerde Desselaar Dieter Van Gorp zijn eerste diepteboring uit onder de naam van zijn nieuwe zaak Divago, met zijn eigen machine. Voordien was hij al 9 jaar actief in de sector, waarvan 7 jaar als boormeester. Dieter voert, samen met een collega, alle boringen zelf uit. Zijn partner Elke Verhoeven staat in voor de administratie en planning. “Het feit dat we een klein bedrijf zijn, heeft veel voordelen”, legt het koppel uit. “Vlotte communicatie en duidelijke afspraken bijvoorbeeld. En we kunnen altijd kort op de bal spelen. Onze wachttijden zijn beperkt. Binnen 6 tot 8 weken kunnen wij de boring al komen uitvoeren. Een groot pluspunt.”

GRATIS KOELING IN DE ZOMER
Het is de passie voor zijn vak die Dieter de stap naar zijn eigen bedrijf deed zetten. Met Divago is hij in heel Vlaanderen actief, maar de meeste boringen voeren ze dicht bij huis uit, in de Kempen en in Limburg. Als erkend boorbedrijf bieden ze een garantie op tien jaar zandvrij water voor al hun boringen en putten. Voor de meeste geothermische boringen die moeten gebeuren voor warmtepompen wordt Divago ingeschakeld door installateurs. “Geothermie is een erg milieuvriendelijke manier van verwarmen én koelen”, benadrukt Dieter. “Het helpt om je EPC-peil van je woning laag te houden. Het koelen wordt bovendien steeds belangrijker. In combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp betekent het in de praktijk dat je gratis je woning koelt.”

HUISHOUDELIJK GEBRUIK
Maar ook wie als particulier aan waterwinning wil doen, kan het bedrijf uit Mol inschakelen om een waterput te komen aanleggen. Ook daarvoor wordt er diep geboord. “Water dat je wint via een ondiepe put bevat vaak veel ijzer en zal in de praktijk enkel gebruikt kunnen worden om de tuin te besproeien. Een diepe put biedt een betere kwaliteit van water, het is beter voor het gazon maar ook gebruiken veel particulieren het water voor hun dieren, het vullen van hun zwembad, jacuzzi of vijver.”

ONUITPUTTELIJKE BRON
“Een onuitputtelijke bron van water en energieopslag dus”, vat Dieter samen. Voor gezinnen, maar ook voor landbouwers. Ook zij kunnen bij Divago aankloppen voor waterputten om hun gewassen mee te besproeien.

Interesse? Contacteer Divago via onderstaande gegevens. Zij zorgen op korte termijn voor een offerte. Die is afhankelijk van de locatie, de wens van de klant en van hoe diep er geboord moet worden.

Divago
Tel. +32 (0)479 69 56 58
info@divagobv.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.