Ondernemersnieuws

De Surprise Shop: de winkel vol verrassingen

Gepubliceerd: 4 november 2021  |  Onderox editie: 213

Dessel — De Surprise Shop is een familiezaak die haar naam niet gestolen heeft. Je valt hier van de ene verrassing in de andere. Zowat alles wat met darts, hobby’s, cadeautjes, themafeestjes, decoratie en verkleden te maken heeft, kan je hier vinden. Van buitenaf lijkt het een vrij kleine winkel, maar dan stap je binnen en blijf je maar nieuwe afdelingen ontdekken. Wie hier zijn zin niet vindt, gaat het nergens vinden.

Tot 15 jaar geleden had Gerry Walters een winkel in Arendonk, gespecialiseerd in darts en trofeeën. Toen de zaak naar Dessel verhuisde, werd het assortiment al vrij snel uitgebreid. “Het is een beetje uit de hand gelopen, zo kan je het wel noemen”, glimlacht hij. “We hebben regelmatig de winkel verder uitgebreid door stukken van de achterliggende hal mee te integreren. Intussen is de zaak zo’n 600 vierkante meter groot. Iets wat mensen niet verwachten als ze hier binnenstappen.”

HONDERDEN PUZZELS EN DIAMOND PAINTINGS
We laten ons even rondleiden door Cindy, de dochter van Gerry, die samen met haar vader en partner Tonny de zaak leidt. Als eerste komen we bij de puzzels terecht. Daarvan heeft De Surprise Shop er meerdere honderden in voorraad. Meerdere gangpaden vol. “Voor corona verkochten we er ongeveer 30 per jaar, vooral voor kinderen, tijdens de lockdowns lag dat aantal rond de 80 per week. Veel mensen hebben het plezier van puzzelen opnieuw ontdekt.” Een afdeling verderop komen we bij de ‘Diamond Paintings’ terecht. Daarbij maak je een schilderij met kleine steentjes, op basis van kleurencodes. Het heeft iets van color by numbers (wat De Surprise Shop ook in voorraad heeft), maar je werkt nog een stuk preciezer. “Heerlijk om te doen”, stelt Cindy. “Het is alvast één van mijn favoriete bezigheden. Intussen hebben we zo’n 30.000 Diamond Paintings in voorraad, gaande van kleine sleutelhangers tot gigantische schilderijen.” Ook Pixelhobby is een aanrader voor wie oog voor detail heeft. Of begin met het bouwen van mini-huisjes die je helemaal zelf in elkaar steekt. We komen het onderweg allemaal tegen. Net als heel wat decoratieve items, Decopatch, borduurwerk, kleiversierraden, kleurboeken, knutselkoffers,…

MINI BUILDING BLOCKS
“Pas nieuw in ons aanbod zijn de mini building blocks”, toont Cindy ons. “Kleine bouwsteentje, het lijkt wel een miniatuurversie van Lego, waarmee je allerlei figuren kan maken.” Ze toont ons enkele bekende tekenfilmfiguurtjes, helemaal vervaardigd uit die mini building blocks. Ook nog behoorlijk nieuw in het aanbod: miniatuurbouwpakketten van hout of metaal die je volledig zonder lijm in elkaar zet. Je kan er allerlei voertuigen, constructies of gebouwen mee maken. Verderop komen we op de carnavalsafdeling terecht. Een overweldigend aanbod aan maskers, verkleedkledij en allerlei accessoires komt ons tegemoet. “Voor wie carnaval wil vieren, themafeestjes heeft, voor wie sjaaltjes en hoedjes zoekt om naar het Schlagerfestival te gaan of voor wie zich op chirokamp wil verkleden in een specifiek thema. Elke gelegenheid is goed om je leuk te verkleden.”

DARTEN ALS EEN PROFESSIONAL
Darts blijft een belangrijk onderdeel van de winkel. “Ik ben al 36 jaar met de sport bezig”, stelt Gerry, die ook voorzitter is van de BDC (Belgium Darts Corporation). “Het begon in 1985 met een kastje met wat dartspullen erin in ons café, maar al snel groeide dat verder door. Zo sponsorden wij ooit met onze zaak 22 profs en semi-profs. Zij droegen onze reclame en speelden met ons materiaal.” Onder wie voormalige wereldkampioenen Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen. Ook Eric Clarys, bij de dartsfans bekend als co-commentator op VTM, lag in zijn dagen als speler bij Gerry onder contract. Intussen worden de toppers niet meer voorzien van materialen, maar organiseert en faciliteert Gerry wel nog heel wat grote toernooien, waaronder de Dutch Open, één van de grootste wedstrijden ter wereld. Sinds de kerstperiode vorig jaar, toen VTM op regelmatige basis darts begon uit te zenden, liep het in de winkel storm voor dartborden, pijltjes en accessoires. “Tot op de dag van vandaag blijft het heel goed lopen. Wij staan erom bekend dat we het grootste aanbod in heel België hebben.” Inclusief pijltjes en ‘flights’ van zowat alle huidige wereldtoppers, in alle denkbare kleuren en vormen. “Mensen komen vaak naar hier omdat ze nog niks hebben en advies willen. Ze kunnen hier hun pijltjes ook uittesten. Elke Belg heeft intussen wel zijn dartbord hangen, zo lijkt het alleszins. Dus nu komen de mensen voornamelijk voor pijltjes en accessoires zoals een band voor rond het bord, een mat voor op de grond, verlichting of kleding. En de opkomst van de man- en womancaves heeft vast ook bijgedragen aan het succes.”

WEBSHOP
Kort samengevat: De Surprise Shop is er voor iedereen die een leuke nieuwe hobby zoekt of die nog intensiever met zijn huidige hobby aan de slag wil gaan, al zullen de Sint en de Kerstman hier zeker ook probleemloos hun gading vinden. Kijk gerust al eens op de webshop, waar je al een greep uit het assortiment terugvindt of kom eens langs in de winkel zelf om je te laten overdonderen door het immense aanbod van de zaak.

De Surprise Shop
Meistraat 62, Dessel (Witgoor)
Tel. +32 (0)14 67 02 80
www.desurpriseshop.com
Webshop: www.desurpriseshop.be
Open: Ma tot vr: 9 tot 18 uur
Za: 9 tot 17 uur
Zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.