Ondernemersnieuws

De Nieuwe Erven viert 35ste verjaardag met jubileummenu

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Reusel — Restaurant De Nieuwe Erven in Reusel viert feest. Nog tot het einde van het jaar serveert het gastkoppel Annemiek en Toon een viergangenmenu voor 35 euro, om het 35-jarig bestaan van de zaak te vieren. Daarnaast worden de aspergeliefhebbers in de watten gelegd met de eerste asperges uit de volle Reuselse grond, iets waarvoor de zaak al jaren bekend staat.

Restaurant De Nieuwe Erven is gevestigd in een gerenoveerde boerderij die de grootvader van chef-kok en zaakvoerder Toon Kokx meer dan 100 jaar geleden bouwde. Op een plek waar lang geleden bossen en heidegronden werden ontgonnen. Vroeger was de boerderij omgeven door akkers en weilanden, intussen werden er huizen gebouwd. In 1988 opende het restaurant de deuren, na een grondige renovatie van een viertal jaar. In 1994 werd de serre bijgebouwd en 2001 werd het Grand Café toegevoegd aan het restaurant, samen met een eigen kelderbar. Intussen staat Toon 53 jaar achter de potten en pannen, waarvan dus het grootste gedeelte in zijn eigen ‘De Nieuwe Erven’.

DE EERSTE ASPERGES
De gerechten zijn geïnspireerd op een klassieke Franse keuken waarbij gewerkt wordt met verse en kwalitatieve producten. Zo zweert Toon bij vier soorten verse groenten bij de hoofdgerechten. Ook de culinaire seizoenen worden gevolgd. Zo verschijnen vanaf 28 april weer de eerste asperges uit volle grond op de borden. Die worden hier in Reusel geteeld. “We hebben er de ideale grond voor”, vertelt Toon enthousiast. “Nergens smaken de asperges beter dan hier in Reusel.” De liefhebbers kunnen hier langskomen voor een vijfgangenmenu waarin de koningin van de groente ten volle wordt geeerd. Verder wordt ook het wildseizoen gevierd en is er het erg populaire ‘20-gangen proevertjesmenu’. Daarnaast is het De Nieuwe Erven-keuzemenu het hele jaar door verkrijgbaar. Dat menu wijzigt regelmatig, afhankelijk van de seizoenen.

VEEL KEMPENAREN
In de zaal neemt Annemiek, de echtgenote van Toon, de rol van gastvrouw op zich. Veel van de klanten zijn Kempenaren. “Hun mentaliteit past perfect bij die van ons”, vertelt het koppel. “Zij komen een avondje rustig genieten en vergeten even hun alledaagse zorgen. Bij deze willen we een extra dankwoordje richten aan onze Belgische gasten die al die jaren al bij ons langskomen. Zonder hen hadden we nooit onze 35ste verjaardag van ons restaurant mogen vieren. Ons sociale leven speelt zich voor een groot stuk af in ons restaurant”, legt het koppel uit. “We hebben hier al hechte vrienden gemaakt en zien regelmatig vertrouwde gezichten terug. En zo lang ik veel voldoening blijf halen uit mijn werk, zet ik door. Misschien word ik op een dag wel de oudste chef van Nederland”, lacht Toon. Op zondag is de keuken vanaf 12 uur geopend, op vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur. Van maandag tot donderdag is De Nieuwe Erven enkel op afspraak open voor groepen. Wie de komende weken bij De Nieuwe Erven wil langskomen: denk eraan dat brug 5 aan Voorheide in Arendonk afgesloten is. Je kan makkelijk in Reusel geraken via een korte omleiding langs het voormalige douanecomplex aan de E34 in Postel, daar is de toegangsweg tijdens de werken opengesteld voor alle verkeer.

JUBILEUMMENU 35 JAAR DE NIEUWE ERVEN

 • Combinatie van kabeljauwfilet, victoriabaars en gerookte zalm op salades met luchtige kerrie-gembermayonaise
 • Heldere runderbouillon met gesneden groenten en rundsvlees en verse broodjes met roomboter
 • Malse varkenshaas-fi let met port-sjalottensaus en garnituren van viertal seizoensgroenten en aardappelgerecht
 • Jubileumdessert van huisgemaakte lekkernijen en geslagen room

Prijs: 35 euro p.p.

REUSELS ASPERGEMENU

 • Combinatie van Reuselse asperges met gerookte gandaham en gekonfijte bessen op diverse salades
 • Schuimig lichtgebonden aspergesoepje met geslagen room
 • Asperges met gebakken spekjes, gekookt ei en broodcroutons op een spiegel van choron-saus
 • Gebakken zalmfilet met Hollandse saus, Reuselse asperges en Charlotte peterselieaardappelen
  OF
  Lamshaasjes en dragonsaus met Reuselse asperges en Charlotte peterselieaardappelen
 • Feestelijke creatie van verse Hulselse aardbeien, aardbeienbavarois en geslagen room

Prijs: 49,50 euro p.p.

De Nieuwe Erven
Mierdseweg 69, 5541 EP Reusel
Tel. +31 620 30 02 27
info@nieuwe-erven.nl
www.nieuwe-erven.nl
Open: vr, za: vanaf 17 uur
Zo: vanaf 12 uur
Ma tot do: enkel voor groepen

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.