Ondernemersnieuws

De Concertvereniging: klassieke topconcerten van internationaal niveau

Gepubliceerd: 16 december 2022  |  Onderox editie: 226

Turnhout – De Concertvereniging organiseert al bijna honderd jaar klassieke concerten, dicht bij huis. De lijst van uitgenodigde ensembles, solisten en orkesten is ronduit indrukwekkend. Ook tijdens het voorjaar van 2023 staan er in Cultuurhuis De Warande weer drie fantastische avonden geprogrammeerd, te starten met het Casco Phil Nieuwjaarsconcert op maandag 9 januari.

Precies honderd jaar na de sterfdag van Ludwig van Beethoven werd in Turnhout De Concertvereniging boven het doopvont gehouden. Het doel van de vereniging was en is nog altijd om in de Kempen klassieke muziek op hoog niveau aan te bieden door beroep te doen op professionele orkesten en solisten uit binnen- en buitenland. Al vele jaren loopt dit in samenwerking met Cultuurhuis de Warande, eveneens in Turnhout.

NIEUWJAARSCONCERT
De drie concerten die dit voorjaar op de kalender staan ogen opnieuw ronduit indrukwekkend. Zo kan je op maandag 9 januari naar het Casco Phil Nieuwjaarsconcert. Dirigent Benjamin Haemhouts is één van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Hij wordt bijgestaan door de Belgische sopraan Hanne Roos en de Spaanse bariton Alberto Martinéz Lorenzo. Zij brengen onder andere werken van Mozart, Haydn en de Strauss-familie.

ABDEL RAHMAN EL BACHA
Op dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, komt Abdel Rahman El Bacha naar De Warande voor een pianorecital. El Bacha won reeds in 1978 met unanimiteit de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij wordt vaak in één adem genoemd met de allergrootsten. In 2019 ontving hij van de universiteit van Leuven een Doctoraat Honoris Causa. Eveneens een concert dat je niet mag missen.

ORCHESTRE PHILHARMONIQUE ROYAL DE LIÈGE
En dat geldt zeker ook voor het concert van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège op donderdag 23 maart. De Zwitserse-Australische dirigente Elena Schwarz en Anastasia Kobekina op cello brengen samen met het filharmonisch orkest werk van Schumann en Shostakovich.

TICKETS
Tickets voor de concerten kunnen aangekocht worden bij Cultuurhuis De Warande (www.warande.be) of via de website van de vereniging (www.concertvereniging.be).

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.