Ondernemersnieuws

Corsendonk Hooge Heyde opent nieuwe wellness ook voor externe bezoekers

Gepubliceerd: 29 april 2022  |  Onderox editie: 219

Kasterlee — De gloednieuwe wellness Namasté maakt onderdeel uit van boetiekhotel Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee. Toch zijn ook externe gasten van harte welkom die voor een halve of een hele dag gebruik willen maken van de wellness. De badjassen en slippers staan alvast klaar, laten we even gaan binnenkijken.

De gloednieuwe wellness ligt verscholen op het gelijkvloers van Corsendonk Hooge Heyde. Met valentijn opende Namasté voor het eerst de deuren. Wij nemen je mee op een rondleiding om kennis te maken met alle mogelijkheden die de nieuwe wellness biedt. Via de centrale inkomruimte en een grote glazen deur bereiken we de hal waar de gescheiden kleedkamers liggen. Badkledij is overal in de wellness verplicht, badjassen en slippers liggen klaar voor alle bezoekers. Op de achtergrond speelt rustgevende muziek, de stress begint al zachtjes weg te ebben. Via de kleedkamers stappen we de ontvangstruimte binnen, waar een medewerker ons vriendelijk begroet. Achter de balie staan enkele verzorgingsproducten klaar en op een tafeltje is er fruitwater en thee voorzien, die bezoekers van de wellness de hele dag door gratis kunnen nemen.

BINNENZWEMBAD EN RELAXATIERUIMTE
De nadruk ligt hier duidelijk overal op rust en ontspanning. In de grote centrale ruimte springt het binnenzwembad onmiddellijk in het oog. Met lekker warm water, erg uitnodigend om meteen al een duik in te nemen. Maar we verkennen eerst nog even verder. In dezelfde open ruimte bevinden zich een traditionele sauna, een infraroodsauna, een hamam en meerdere douches. In de grote relaxatieruimte aan de andere kant van het zwembad staan enkele relaxatiebedden opgesteld rond een gashaard centraal in de ruimte. Met als kers op de taart een duohangstoel die aan het plafond schommelt en gevuld is met kussens. Als je hierin niet tot rust komt, dan vrees ik dat het ergens anders ook niet gaat lukken.

MASSAGES EN BEHANDELINGEN
Via de ontvangstruimte wandelen we door naar een gang waar drie aparte deuren ons naar een behandelingsruimte brengen. De middelste is extra groot en volledig ingericht voor duomassages. In deze ruimtes kan je naast massages ook terecht voor gelaatsverzorging, pedicure, manicure en enkele bijzondere wellnessbehandelingen. De behandelingen boek je vooraf, de prijzen kan je vinden via onderstaande website of bekomen via mail.

LUNCHEN IN BADJAS
Verderop stappen we het restaurant binnen. Klein en gezellig, met een zestal tafeltjes, maar meer dan voldoende om ’s middags rustig te lunchen. En dat is ook net de bedoeling. Je hoeft je dus niet helemaal om te kleden, je neemt gewoon in badjas plaats. A la carte eten kan hier niet, wel serveert de chef zijn eigen verrassingslunch. Wie speciale diëten volgt of met allergieën kampt, kan een lunch op maat verkrijgen. Bij mooi weer kan je via een schuifdeur ook even buiten een frisse neus halen. Vanaf begin juni wordt op het terras trouwens ook apart meubilair voorzien, zowel om buiten te lunchen als om rustig in de zon te relaxen.

HELE OF HALVE DAG
Voor een dagticket (van 7 tot 17 uur) of een avondticket (17 tot 23 uur) betaal je 19 euro p.p. Voor 29 euro krijg je de ganse dag (van 7 tot 23 uur) toegang tot de wellness. ’s Middags kan je, als je dat wenst, lunchen in het restaurant in de wellness, ’s avonds is er de optie om te dineren in het grote restaurant van het hotel. Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van de wellness. Kiezen om een nachtje te blijven slapen is dus zeker een aanlokkelijke optie voor de wellnessfans, kwestie van helemaal stressvrij te zijn als je nadien weer het dagelijkse leven wil trotseren.

ONDEROX-ARRANGEMENT
Speciaal voor onze lezers heeft Hooge Heyde een wellness-arrangement voorzien. Daarbij krijg je de hele dag toegang tot de wellness (van 7 tot 23 uur) en krijg je een gastronomische verrassingslunch (één gang) geserveerd in het restaurant dat bij de wellness hoort, inclusief een glaasje cava en een detox-shotje. Indien gewenst kan je nog bijkomende behandelingen of massages boeken bij je reservatie. Meer info en prijzen van de behandelingen zijn te verkrijgen via mail.

  • Prijs: 39,50 euro p.p.
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-actie’. Geldig van zondag 1 mei tot en met donderdag 30 juni 2022.

Corsendonk Hooge Heyde
Steenfortstraat 5, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 55 18 34
info.hoogeheyde@corsendonkhotels.com
www.wellnessnamaste.be
www.corsendonkhotels.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.