Ondernemersnieuws

Bistro Tilo: Kempense ondernemers bundelen coronaproof amusement

Gepubliceerd: 6 april 2021  |  Onderox editie: 207

Retie — Na een jaar corona-crisis durft de verveling al eens toeslaan. Om toch in spiratie te bieden voor leuke uitjes en activiteiten voor bij jou thuis lanceerden Bert Geuens en Griet Cools van Bistro Tilo in Retie een nieuwe website: www.corona-uitjes.be. Intussen sloten al meerdere Kempense ondernemers aan. “Maar er mogen er zich nog meer melden. In deze tijden moeten we elkaar steunen!” 

De deuren van Bistro Tilo in Retie zouden normaal gezien in maart 2020 voor het eerst opengaan. Intussen zijn we een jaar later en is de zaak noodgedwongen meer gesloten dan open geweest. “Dus zijn we naar andere opties gaan kijken. Je moet jezelf kunnen heruitvinden, zeker in deze tijden”, stellen zaakvoerders Bert en Griet. “Zo hebben we onder andere een fiets- en een wandelarrangement gelanceerd, die allebei nog steeds lopen. Het zijn die deelnemers die ons gevraagd hebben of we niet nog meer leuke activiteiten konden bieden, je kan nu eenmaal niet altijd gaan wandelen of fietsen. Zo zijn we op het idee gekomen om een website te lanceren met allemaal activiteiten die, helemaal coronaproof, de verveling mee kunnen bestrijden.” Ook andere Kempense ondernemers toonden al snel interesse en plaatsten hun eigen activiteiten intussen mee op de nieuwe website. “Ondernemers met leuke ideetjes, mogen zich nog altijd melden bij ons”, zegt het koppel. “Het is belangrijk dat we samenwerken en elkaar helpen, nu meer dan ooit!”

PARTY@HOME
Via de website kan je allerlei activiteiten vinden én ook makkelijk bestellen. Zo vind je er takeaway maaltijden, een pakket om thuis wijn te degusteren, een pubquiz, spelletjes met versnaperingen,… Onder de noemer ‘Party@Home’ kan je zelfs een online feest boeken met al je vrienden, compleet met muziek van dj’s Prosit en F.R.A.N.K. en drankenpakketten naar keuze. De dj’s draaien live hun plaatjes voor een camera zodat alle feestvierder hun set goed kunnen volgen en er interactie mogelijk is tussen dj’s en feestvierders.

TOTAALVAKANTIE IN EIGEN TUIN
Zelfs een mobiele sauna en hottub bestellen kan heel makkelijk via corona-uitjes, er is zelfs de optie om daarnaast voor meerdere dagen voor een compleet ingerichte glampingtent te kiezen, met o.a. een vuurkorf en hangmat. “Een volledige vakantie in je eigen tuin dus”, vat Bert samen. “Want als je dat wenst, kunnen wij ook alle verschillende maaltijden voorzien.” Verder kan je o.a. een picknickpakket combineren met een coronaveilig ritje op een elektrische step.

NIEUW TERRAS EN INDOOR ZOMERBAR
Intussen werken Bert en Griet er hard aan om klaar te zijn als Bistro Tilo weer mag openen. “We hebben geïnvesteerd in een gloednieuw terras en we hebben een indoor zomerbar die helemaal klaar is om gasten te ontvangen, mocht het bijvoorbeeld slecht weer zijn.”

AXEBOX
Vanaf 1 april kan je zelfs in open lucht komen bijlwerpen bij Bistro Tilo, in bubbels van maximaal 10 personen. “We worden één van de pop-uplocaties van Axebox. Onder begeleiding van een ‘axepert’ krijg je zo tips en tricks om te leren bijlwerpen. Wij voorzien hapjes en drankjes zodat het een heerlijk ontspannende activiteit wordt om samen met vrienden en familie te komen doen.”

PAASSPEURTOCHT
Ook aan de jongsten is gedacht: op 3, 4 en 5 april kunnen zij samen met hun ouders op zoek gaan naar de code van de paasschat tijdens een wandeling van zo’n 5 kilometer. Voor 10 euro per kind ontvangen zij een schatkaartroute, een rugzakje vol lekkernijen en een verrassing uit de schatkist. Langskomen kan tussen 11 en 18 uur, ook de paashaas zelf zal aanwezig zijn. Vooraf reserveren is verplicht, via info@bistrotilo.be. Intussen kunnen ook de volwassenen blijven wandelen en fietsen. Elke zaterdag en zondag kunnen zij, ook tussen 11 en 18 uur, langskomen voor een wandeling van 6,5 of 9 kilometer of voor twee verschillende fietstochten van elk 32 kilometer. Deelnemers betalen 13 euro p.p. (inclusief routeformulieren, rugzakje, hapjes, drankjes en gevulde waterfles).

ONDEROX-ACTIE
Wie via corona-uitje een party, quiz of spelletjesbox bestelt met de vermelding ‘Onderox-actie’ ontvangt een bon voor een gratis cocktail die je kan gebruiken zodra Bistro Tilo weer open mag. Wie langskomt om de nieuwe Axebox te komen proberen, krijgt één gratis consumptie per deelnemer bij vermelding van ‘Onderox’ bij je reservatie vooraf.

Bistro Tilo
Brand 57 - 2470 Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
Tel. +32 (0)468 17 23 78
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be
www.corona-uitjes.be
www.axebox.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.