Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Alicja Gescinska: "Nog altijd worstel ik met de vraag waar ik thuishoor"

Alicja Gescinska:

Interview BEERSE/RIJKEVORSEL – ‘Al het waardevolle in het leven is even moeilijk als zeldzaam, dat wist Spinoza al.’ Het is maar één van de waardevolle zinnen in het nieuwe essay van filosofe Alicja Gescinska (37). Deze zomer verhuisde ze met haar man en drie zoontjes van Oost-Vlaanderen naar de Kempense rust in Beerse. “Onze tuin ligt in Rijkevorsel, de volgende straat is Vlimmeren”, zegt ze. De verhuisdozen zijn nog maar net uitgepakt maar voor Onderox maakte ze graag tijd om te praten over haar boek en de weg die ze al heeft afgelegd.

Nicoty: een feest om te vertoeven

Nicoty: een feest om te vertoeven

Culinair Restaurant WECHELDERZANDE – Restaurant Nicoty heeft er een drukke zomer opzitten. Toch staan er ook dit najaar nog heel wat zaken gepland. Intussen lopen ook de bestellingen voor de twee aparte feestzalen vlot binnen. Want ook als je feest in kleinere groep, moet alles tot in de puntjes in orde zijn.

Annelies Grietens, werken in een sprookjesbos

Annelies Grietens, werken in een sprookjesbos

Interview GEEL/ANTWERPEN/KAATSHEUVEL – Stel. Je wandelt als vijfjarig meisje voor de eerste keer door het Sprookjesbos van de Efteling en je bent helemaal betoverd door de magie. De fascinatie laat je niet los. En vijfentwintig jaar later loop je opnieuw door het attractiepark. Maar deze keer als Commercieel Manager voor de Belgische en Franse markt. Dan heb je ongetwijfeld een droomjob te pakken. Het overkwam Annelies Grietens uit Geel. Nog steeds betoverd door de magie. Al is de Efteling ondertussen zo veel meer dan enkel het Sprookjesbos.

De maand van het wild

De maand van het wild

Culinair Wild Dames en heren, het is (bijna) november. Tijd om te gaan wandelen, kastanjes te gaan rapen en te verpozen in een restaurant waar je de lekkerste wildgerechten voorgeschoteld krijgt. Om het voor u alvast een stukje gemakkelijker te maken, hebben we op deze pagina drie Kempense restaurants gebundeld die deze dagen elk een extra voordelig wildmenu serveren. Die kastanjeboom in de buurt, die moet je helaas wél nog helemaal zelf gaan zoeken.

Glaskunstenares verovert de wereld

Glaskunstenares verovert de wereld

Kunst GROBBENDONK – Hoe bel je aan bij een kunstenares van wie de koning van Marokko onlangs twee glasschilderijen kocht? Gewoon, en Isabelle Scheltjens doet zelf de deur open. Voor haar geen kapsones, ondanks dat haar vrouwenportretten in galerieën over de hele wereld worden verkocht. Wat is haar geheim? “Een zelfbedachte kunstvorm, hard werken en met de voetjes op de grond blijven”, zegt ze. Meer Kempens kan het niet worden.

Een nieuwe start voor Villa Tilia

Een nieuwe start voor Villa Tilia

Culinair Best of breakfast RETIE – Sinds kort zijn Annick en Keith de nieuwe gastvrouw en -heer van Villa Tilia, het bekende hotel-restaurant in de Peperstraat in Retie. Zij ontvangen je graag op hun wondermooie terras, met zicht op de tuin van de oude pastorie of binnen in het stijlvol ingerichte landhuis. Omdat ze zelf zo’n liefhebbers zijn van een lekker ontbijt, kreeg de eerste maaltijd van de dag, ook voor niet-hotelgasten, meteen een stevige upgrade.

De passies van Karel Deruwe

De passies van Karel Deruwe

Interview Op Visite ZOERSEL – Er kon geen betere setting zijn voor een interview met Karel Deruwe. Het Boshuisje in Zoersel, waar Hendrik Conscience inspiratie opdeed voor ‘De Loteling’ en midden in de bossen. Met een frisse Kriek-Lambiek in de hand – het is bloedheet vandaag – wandelen we met Karel (62) door zowel zijn rijk gevulde acteurscarrière als de moeilijke tijden waarin de artistieke wereld is verzeild geraakt. Tegelijk ontdekken we zijn passie voor de natuur en welke grootse plannen hij nog heeft voor de Zoerselse bossen.