Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Vosselaarse Katrien Van Hoof bericht vanuit Londen

Vosselaarse Katrien Van Hoof bericht vanuit Londen

De gelukszoekers LONDEN/VOSSELAAR – Amper 25 is Katrien Van Hoof uit Vosselaar en ze heeft een journalistieke job die tot de verbeelding spreekt. Sinds anderhalf jaar werkt ze voor MandateWire, een afdeling The Financial Times, één van de grootste zakenkranten ter wereld. Van op haar bureau in The City – het financiële hart van Londen – schrijft ze over beleggingen en pensioenfondsen. Tussendoor geniet ze met volle teugen van het leven in de Britse hoofdstad.
Je hebt Vosselaar al enkele jaren achter je gelaten, maar waar moeten we jou nog van kennen?
Mijn lagere school heb ik op het Heilig Graf in Vosselaar gedaan, mijn middelbaar op het Sint-Jozefcollege in Turnhout. Ik heb harp gespeeld aan de muziekschool in Turnhout, naar de tekenacademie in Turnhout geweest. Toen ik 10 jaar was, ben ik eerste geworden in de voorleeswedstrijd van de Noorderkempen.

Rockin’ Around Turnhout doet het weer

Rockin’ Around Turnhout doet het weer

Muziek TURNHOUT – De organisatoren van het jaarlijkse muziekgebeuren Rockin’ Around Turnhout hebben het weer voor mekaar gekregen. Tijdens het paasweekend bieden ze weer het beste wat de rock’n roll op dit ogenblik te bieden heeft. Tenminste, daarvoor stellen ze alles in het werk. “We vallen in hetzelfde weekend als een festival in Las Vegas, waar veel Amerikaanse bands spelen”, legt Peter Van der Flaes uit. Niettemin is hij fier een Amerikaanse topband op zijn affiche te hebben.
Van 18 tot 20 april regeren de rockin’ fifties over Turnhout. Muziekliefhebbers uit heel Europa zakken tijdens het paasweekend naar de Kempense hoofdstad af om zich onder te dompelen in de sfeer van de jaren ’50. In totaal spelen 21 bands uit 12 landen. “Een hele opgave”, zucht de organisatie. “Zoiets logistiek in goede banen leiden is geen makkie, zeker als je weet dat de bands niet enkel uit Amerika, Canada en heel Europa van Portugal tot Scandinavië komen, maar ook uit onontgonnen rock ’n roll territorium als Croatië en Letland. Naast uiteraard de beste groepen uit Nederland en België.”

Restaurant De Nieuwe Erven neemt je mee naar zee

Restaurant De Nieuwe Erven neemt je mee naar zee

Culinair Restaurant REUSEL – Annemiek en Toon van Restaurant De Nieuwe Erven houden van verrassingen voor hun gasten. Zo organiseren ze een boswandeling met brunch, een gastronomisch verrassingsmenu en een 8-zalighedenmenu met lokale producten. De hele maand april krijgt vis de hoofdrol met talloze visgerechten en –menu’s. Bij die gelegenheid wordt het restaurant in een maritiem kleedje gestoken. “Ik vind het hartstikke mooi om met vis te werken”, vertelt chef Toon Kokx.
Restaurant De Nieuwe Erven vierde vorig jaar met veel succes zijn 25-jarige jubileum, maar dat betekent voor Annemiek en Toon niet dat ze op hun lauweren gaan rusten. Integendeel, ze hebben alweer plannen klaar om van 2014 een even groot succes te maken. Het eerstvolgende evenement is het Visfestijn. De hele maand april staan in totaal 18 verse vissoorten op de kaart. Dat gaat van grijze garnalen over zeetong, coquilles, snoekbaars, zeeduivel tot kreeft, schol en tarbot. Om de gasten helemaal in de sfeer te brengen wordt het restaurant speciaal aangekleed en serveert het personeel in traditionele Hollandse kledij.

Eetcafé Casa Nova maakt van elk gerecht een feest

Eetcafé Casa Nova maakt van elk gerecht een feest

Culinair Brasserie
RIJKEVORSEL – Op het eerste gezicht straalt Eetcafé Casa Nova weinig bijzonders uit. Het interieur oogt sober en op de kaart vind je vooral klassiekers. Maar dat is buiten chef Nadine De Vos gerekend. Zij slaagt erin om van die klassiekers gerechten te maken die je helemaal verrassen. Van een gewone soep maakt ze een ware smaakbelevenis en voor haar croques komen de klanten van heinde en verre. “Zij heeft de zaak mee groot gemaakt”, vertellen de uitbaters.
Eetcafé Casa Nova is een echte familiezaak die wordt uitgebaat door het echtpaar Bob en Louisa Berghmans-Gillis en dochter Katrijn. Ze mogen dit jaar precies vijftien kaarsjes uitblazen en doen dat samen met chef Nadine, want ook zij werkt er helemaal vanaf het begin. Al die tijd was de zaak gevestigd in het Winkelcentrum Breebos, de jongste jaren naast het Kruidvat langs de grote weg Merksplas-Rijkevorsel. Een bezoek aan Casa Nova kan je dus perfect combineren met een (half) dagje shoppen.

Hof van Eel: de liefde voor Kempense producten

Hof van Eel: de liefde voor Kempense producten

Culinair Best of breakfast RAVELS – Sofie De Keyser van Hof van Eel koestert een bijzonder liefde voor Kempense hoeve- en streekproducten. Ze verwerkt ze in ontbijten, lunches en picknickmanden en sinds kort verkoopt ze die ook in haar streekproductenwinkel en via haar webshop. “Je proeft er de ambachtelijkheid en de passie van de producent in die er zijn hart en ziel in legt”, vertelt ze.
Het begon destijds met een ontbijtidee. “Ik zocht voor Moederdag een tof cadeau voor mijn moeder en kocht een ontbijtbon. Ze vond dat heel plezant maar wat erin stak en de presentatie waren teleurstellend. Ik dacht: dat kan beter en zo ben ik daarmee begonnen in het weekend en in mijn vrije tijd. Ik ben dan gaan kijken hoe het anders kan en wou er een totaalbeleving van maken, dus zonder plastic bordjes en geen voorverpakte hesp maar allemaal artisanaal gemaakte producten. Zo ben ik ook mijn eigen confituren beginnen maken en ook de rest moest ambachtelijk zijn. Automatisch kom je dan terecht bij streek- en hoeveproducten.”

Een Orval smaakt nergens zo lekker als in de Gaume

Een Orval smaakt nergens zo lekker als in de Gaume

Toerisme Reportage Reizen FLORENVILLE/ORVAL – De Gaume maakt aanspraak op de titel van de minst gekende regio van het land. De streek ligt weggedoken in de hiel van België en het ontbreekt er aan grote toeristische trekpleisters. Of toch. Bier- en kaasliefhebbers beginnen ongetwijfeld te watertanden bij het aanhoren van de naam van Orval. Door het microklimaat is het in de Gaume gemiddeld enkele graden warmer dan in de Ardennen en de zon schijnt er meer. Waar wacht je dan op?

In Belle-Vue presenteert de chef zelf zijn gerechten

In Belle-Vue presenteert de chef zelf zijn gerechten

Culinair Restaurant TONGERLO – Uitbater en chef van restaurant Belle-Vue in Tongerlo Louis Boogers maakt er een erezaak van om de bestelling zelf aan tafel op te nemen. Van de gelegenheid maakt hij gebruik om toelichting te geven bij zijn gerechten. “Het grootste deel van de klanten neemt wat ik hen voorstel”, lacht hij. En zo doet Louis dat al 35 jaar. Echtgenote Ghislaine Taveirne verwelkomt de gasten en zorgt ervoor dat de gerechten netjes aan tafel worden geserveerd.

Getest: het duetarrangement bij Vankan

Getest: het duetarrangement bij Vankan

Goed in je vel Wellness BALEN – Een gelaatsbehandeling bij Vankan Beauty & Wellness in Balen gaat een stuk verder dan een reiniging en een voedend masker. Uitbaatster Jolien Cools en medewerkster Dorien Loenders maken er een compleet ritueel van. Dit mocht ik zelf ondervinden tijdens het uitproberen van het duetarrangement. Dat omvat een gelaatsverzorgin, een peeling van de rug en een zalige hotstone massage van de rug.

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Culinair Best of breakfast MOL – Havencafé Port Aventura heeft een verrassing klaar naar aanleiding van het Onderox-ontbijt van de maand. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Lynn Boonen een nieuwigheid die ze omschrijft als een ‘Anders ontbEItje’. Ze experimenteerde met eieren en daaruit vloeide een bijzondere ei-creatie voort, die wordt aangevuld met nog veel meer lekkers. Als Onderox-ontbijter kun je trouwens gratis mee met de Taxi-Boat.

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Culinair Brasserie REUSEL – ‘Pannenkoekenherberg’ noemt de Hollandershoeve in Reusel (NL) zichzelf, maar die vlag dekt de lading niet. Er staan inderdaad tachtig verschillende pannenkoeken op de kaart. Maar daar bovenop ben je op elk moment van de dag welkom voor een lunch, high tea of diner. Uitbaters Gertjan Lavrijsen en Marieke van den Borne kiezen resoluut voor producten van de streek en mogen daardoor het certificaat ‘Erkend Kempen Goed’ dragen.