Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

De Bourgondische Brouwerij bruist van het leven

De Bourgondische Brouwerij bruist van het leven

Culinair Brasserie WEELDE – Afgelopen voorjaar heeft De Bourgondische Brouwerij opnieuw de deuren geopend en sindsdien bruist het er van de bedrijvigheid. Als beloning voor het harde werk en het grote enthousiasme mag het nieuwe team intussen een groot aantal vaste klanten verwelkomen. Die komen in de eerste plaats voor de lekkere keuken, die inspeelt op de seizoenen. Met de intrede van de herfst krijgen wildgerechten alle aandacht.

La Belle, de verborgen parel in het groene Bel

La Belle, de verborgen parel in het groene Bel

Culinair Restaurant GEEL – Culinaire genotzoekers hebben er een adresje bij. In alle stilte opende Peter Vangenechten (31) anderhalf jaar geleden zijn restaurant La Belle in het Geelse gehucht Bel. Via mond-aan-mondreclame bouwde hij intussen een trouw publiek op, maar tegelijk staat vast dat velen deze culinaire parel nog niet hebben ontdekt. Daarom presenteert La Belle een mooi kennismakingsmenu aan de lezers van Onderox Magazine.

La Tazza verrast met feestelijk ontbijt

La Tazza verrast met feestelijk ontbijt

Best of breakfast RETIE – In juni dit jaar bestond La Tazza precies tien jaar. Wat zich aanvankelijk beperkte tot een koffiehuis, groeide uit tot een gezellige zaak waar je ook voortreffelijk kunt lunchen en dineren. Sinds uitbaatster Katrien Feyen vorig jaar haar verhaal deed in deze rubriek, heeft ze het aantal ontbijters flink zien toenemen. Om haar bestaande en nieuwe klanten te bedanken maar ook te verrassen, presenteert ze naar aanleiding van haar jubileum een feestelijk ontbijt.

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Goed in je vel Wellness GROBBENDONK – Vorige winter interviewde ik voor Onderox Wim Vanacker, de man die met zijn unieke NOOZ-concept een nieuwe betekenis gaf aan wellness. We hadden het toen over tijd en ruimte, over privacy en intense ervaringen voor alle zintuigen. Bij mezelf dacht ik toen: dit wil ik ooit zelf beleven. Toen hij me enkele weken geleden aanbood om het NOOZ-arrangement voor de Onderox-lezers uit te proberen, heb ik geen seconde getwijfeld.

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Reportage SINT-TRUIDEN – In het voorjaar wordt Haspengouw overspoeld door toeristen die net zoals de bijen worden aangetrokken door de rijkelijk bloeiende bloesems. Een half jaar later zijn die lieflijke bloempjes uitgegroeid tot volle appels, peren en kersen waarvan allerlei fruitsappen, ambachtelijke stroop en andere streekproducten worden gemaakt. Is Haspengouw in de lente op zijn mooist, dan is de streek in het najaar op zijn lekkerst.

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

Toerisme Reportage Wandelen Reizen KIRCHBERG – Nergens anders zag ik ze tot dusver: hoge banken waar je eigenlijk meer op ligt dan zit. In de Duitse Hunsrück staan ze overal langs wandelwegen, vaak op mooie uitzichtpunten. Daarmee maakt de regio duidelijk dat ze wandelaars wil vertroetelen. Nog een plaatselijke uitvinding zijn de ‘Traumschleifen’, lusvormige wandelingen langs opmerkelijke plekken voor halve of hele dagtochten en perfect gemarkeerd. Welkom in wandelparadijs Hunsrück.

Chapeau breidt ontbijten uit met luxe versie

Chapeau breidt ontbijten uit met luxe versie

Best of breakfast Brasserie MOL – Binnenkort is het alweer twee jaar geleden dat brasserie Chapeau de deuren opende in hartje van Mol. Tot voor kort kon je er dagelijks terecht voor een gewoon ontbijt, maar nu komt daar een luxe versie bij. “Op vraag van de klanten”, licht zaakvoerder Rob Rymen toe. “Families en andere gezelschappen willen er een completere maaltijd van maken en dus schenken we een cava vooraf en geven we een dessert achterna.”

De Ster zet gerechten op een hoger schavotje

De Ster zet gerechten op een hoger schavotje

Culinair Brasserie ARENDONK – Bij Eetcafé De Ster in Arendonk krijgen gerechten een prominentere plaats op de kaart. Sinds afgelopen zomer is het aanbod uitgebreid met meer slaatjes, pasta’s en andere broodjes. “Op die manier mikken we meer op mensen die hier komen eten en werken we diverser”, legt uitbaatster Inge Geenen uit. Op haar suggestiebord durft ze wat exotischer gaan.

Den en Heuvel: voorbereiding tot in de puntjes

Den en Heuvel: voorbereiding tot in de puntjes

Culinair Restaurant KASTERLEE – Wanneer je zeven dagen op zeven open bent, moet het werk in de keuken goed georganiseerd zijn. Toch zeker als je met verschillende chefs werkt. Bij Den en Heuvel in Kasterlee wordt elk bord tot in de details uitgewerkt om een constante, perfecte kwaliteit te garanderen. “Alle aandacht gaat naar het product. Dat moet herkenbaar zijn en vormt de essentie op elk bord”, legt zaakvoerder Frédéric Peeters uit

Getest: Happy Autumn bij Thermen Goirle

Getest: Happy Autumn bij Thermen Goirle

Goed in je vel GOIRLE – Liefhebbers van pure verwennerij moeten deze herfst de grens over, maar niet heel ver. Enkele kilometers voorbij Poppel bevindt zich Thermen Goirle, een wellnesscentrum dat uitblinkt in volledigheid en variatie. Je hebt er allerhande sauna’s, stoombaden, binnen- en buitenzwembaden en er wordt een hele lijst aan behandelingen verstrekt. Wij testten het Happy Autumn Arrangement met onder meer een gelaatsverzorging en hot stone massage.