Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

De Watermolen: hedendaags met een klassieke basis

De Watermolen: hedendaags met een klassieke basis

Culinair Restaurant KASTERLEE – De Watermolen heeft een naam om hoog te houden. Jarenlang al komen gastronomen van heinde en verre om te proeven van de culinaire creaties van chef Dirk Wittebrood en zijn team. “Onterecht dragen we het imago mee van oubolligheid”, zegt zaakvoerder Toon Biermans. “Ik nodig iedereen uit, ook jonge mensen, om eens langs te komen en zelf te ervaren dat onze keuken weliswaar een klassieke basis heeft, maar daarmee gaan we creatief aan de slag.”

Voor de lekkerste frietjes naar Port Aventura

Voor de lekkerste frietjes naar Port Aventura

Culinair Brasserie MOL – Het mag dan al een Belgische klassieker zijn die je overal kan eten, toch zijn er velen die speciaal voor de frietjes naar Port Aventura rijden. Daar zijn drie goede redenen voor. In de zomer serveren ze die niet omdat de keuken te klein is om voor iedereen verse frieten te bakken. En dus hunkert iedereen naar de herfst, wanneer ze weer wel op de kaart komen. Verder zijn ze verdomd lekker en – omdat het oog ook wat wil – worden ze op een originele manier geserveerd.

Het Pajottenland is op-en-top platteland

Het Pajottenland is op-en-top platteland

Toerisme Reportage Reizen GOOIK – “Onvoorstelbaar. Zo dicht bij Brussel en zo landelijk.” De Pajottenlanders krijgen het vaak te horen van mensen die de streek bezoeken. Hier geen drukke snelwegen of zware industrie, maar een golvend landschap met vruchtbare akkers en vliegende bacteriën die de lambiek spontaan doen gisten. Niet voor niets stond hier de wieg van het Brabants trekpaard en componeerde Urbanus er zijn ‘bakske vol met stro’. Zou hij er een draailier of snarentrom voor hebben gebruikt?

Andalusië met een Westmals tintje

Andalusië met een Westmals tintje

Toerisme De gelukszoekers GRANADA/WESTMALLE – Twee eeuwen lang was Cortijo Valavero een pachtboerderij waar boeren uit het dorp op de omliggende landerijen amandelen, olijven en Johannesbrood oogstten. Toen de laatste pachters het landgoed verlieten, geraakte de Cortijo in verval. Zo vond Vanessa Wouters uit Westmalle in 2002 alleen nog enkele metersdikke muren. In haar dromen zag ze echter al een Bed & Breakfast. In de schil van Andalusië, met een blanke pit uit de Kempen.

Je gezondere leven start in Thermae 2000

Je gezondere leven start in Thermae 2000

Reportage Wellness VALKENBURG – Er is minstens één goede reden om niet voor één maar meteen voor twee dagen af te reizen naar het wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg. Er valt zoveel te beleven dat het je een berg stress zou bezorgen om dat allemaal in één dag te proppen. En laat nu stress het laatste zijn dat je hier wil overkomen. Integendeel, er wordt alles in het werk gesteld om je zoveel mogelijk te laten ontstressen terwijl lifestylecoaches je de hand reiken naar een gezondere levensstijl.

Brasserie Chapeau: voor elk moment van de dag

Brasserie Chapeau: voor elk moment van de dag

Culinair Brasserie MOL – Brasserie Chapeau is permanent op zoek naar manieren om de klanten te plezieren. Op hun vraag wordt gestart met eenspeciale bierkaart en staat in november een biermenu-avond op het programma. De steakavond op maandag groeide in korte tijd uit tot een vaste waarde, zo ook de gratis verjaardagsactie. Met de nieuwigheden geven de uitbaters een steeds betere invulling aan hun plan om van de Chapeau een eet- en drinkgelegenheid te maken voor elk moment van de dag.

Goossens-Goossensteam maakt het waar in Australië

Goossens-Goossensteam maakt het waar in Australië

Toerisme De gelukszoekers BRISBANE/KASTERLEE – Zijn het gelukzoekers? We betwijfelen het een beetje. Kristel en Steven Goossens lijken ons eerder bewuste wereldburgers te zijn die de wereld als hun thuis zien. De liefde en hun werk voerden hen naar het Australische
Brisbane. Met enig genoegen geven we het wedervaren van een Vlaams koppel in een land waar een Belg de kans krijgt om het zelfs tot minister van financiën te schoppen.

Getest: het hapjesarrangement bij ZenClusive

Getest: het hapjesarrangement bij ZenClusive

MOL – ZenClusive doet zijn naam alle eer aan. Drie uur in de privé-wellness brengt je in een staat van complete ontspanning en harmonie. Zen dus. Tegelijk ervaar je het exclusievere door de knappe inrichting met indirecte verlichting, een flakkerende haard, lig- en rustzetels en een mooie tuin met zwembad en jacuzzi. De easy listening-muziek op de achtergrond doet de rest. Drie uren in zo’n omgeving vliegen voorbij.

10-daagse van het wild van 4 t.e.m. 14 november

Culinair Restaurant Voor het derde jaar op rij organiseert Onderox Magazine de ’10-daagse van het wild’. Een selectie van betere restaurants uit de Kempen stelt je van maandag 4 tot en met donderdag 14 november zijn mooiste wildgerechten voor, vervat in een 3- of 4-gangenmenu. Gastronomen wrijven zich alvast in de handen, want wat is er lekkerder dan een stukje hert, patrijs, haas of fazant.
De menu’s worden enkel geserveerd op reservatie. Reserveren doe je rechtstreeks bij het restaurant met vermelding van ‘Onderox 10-daagse van het wild’. Dat doe je best tijdig, zeker tijdens het weekend. De menu’s gelden in de periode 4 t.e.m. 14 november 2013.

Ontwaken met zicht op de Pyreneeën

Ontwaken met zicht op de Pyreneeën

De gelukszoekers Reizen LE FOSSAT/KASTERLEE – Ann Van den Brande (36) en Jef Leysen (42) maakten jarenlang furore in de horeca. Eerst als uitbaters van café De Gieterij in Kasterlee en nadien als eigenaars van brasserie ’t Ligtdaar in Lichtaart. In 2009 zwaaiden ze het Kempense nachtleven vaarwel en openden in Zuid-Frankrijk hun chambres d’hôtes ‘La ferme de Maurel’. “Nu worden we ’s morgens wakker met zicht op de Pyreneeën”, glimlachen ze. “En hebben we alle tijd voor onze kinderen.”