Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

Dalilla Hermans, gewoon een griet van de Kempen

Dalilla Hermans, gewoon een griet van de Kempen

Interview TURNHOUT/BERCHEM – Een deelname aan de Slimste Mens Ter Wereld, meer had Dalilla Hermans (32) niet nodig om de meest gegoogelde BV van 2017 te worden. Maar dat heeft haar nauwelijks veranderd. De idealen zijn nog steeds dezelfde. Al helpt een beetje bekendheid wel om haar boodschap over diversiteit en racisme over te brengen. En dat is anno 2018 nog steeds nodig.

Peter Vervecken “België is geen topfavoriet op het WK"

Peter Vervecken “België is geen topfavoriet op het WK

Interview Sport Op Visite MOL/ARENDONK – Dag op dag zeven jaar geleden stond Peter Vervecken als eerste assistent-referee nog naast het doel bij Barcelona tegen Real Madrid, de halve finale van de Champions League. Drie jaar later hing hij de schoenen aan de haak. Het gevoel dat hij alles had meegemaakt. Alles uit de carrière gehaald wat mogelijk was. Tijd dus om te stoppen. En daar heeft hij nooit spijt van gehad. Al blijft hij de Belgische competitie en straks het WK van dichtbij volgen. “Ik vrees dat de Rode Duivels geen hoge toppen gaan scheren. Al hoop ik dat ze het tegendeel bewijzen.” Op visite bij een nog steeds afgetrainde ex-topscheidsrechter.

Kempense band maakt zich klaar voor Graspop

Kempense band maakt zich klaar voor Graspop

Muziek MEERHOUT/TESSENDERLO/HAM – Eind juni verzamelt metalminnend Europa weer aan de Stenehei in Dessel voor Graspop Metal Meeting. Dit jaar ook met Kempens geweld op de affiche: Moments, vijf twintigers die hun kunnen tonen in de metaldome met hun – voor de kenners – melodic hardcore. “Op Graspop gaat het nog nét ietsje krachtiger zijn.”

@Cabasse: een feestzaal vol leven

@Cabasse: een feestzaal vol leven

Culinair Best of breakfast RETIE – In het centrum van Retie, onder de kerkentoren, huist de nieuwe feestzaal @Cabasse. De zaal is in handen van cateringbedrijf CooKINGS, is beschikbaar voor alle soorten feesten en bedrijfsevents en opent de deuren enkele keren per maand voor een sfeervolle activiteit, toegankelijk voor iedereen.

Leven in Portugal: back to basics in haar puurste vorm

Leven in Portugal: back to basics in haar puurste vorm

Interview De gelukszoekers Reizen FAMALICAO/HOOGSTRATEN/ANTWERPEN – Toen Kissy en Glen een eerste keer in Portugal op vakantie gingen, wisten ze meteen dat ze hier de rest van hun leven zouden doorbrengen. Hier kregen ze terug het gevoel dat niets moet maar alles mag. Een gevoel dat ze in België een beetje waren kwijtgespeeld. Drie jaar geleden werden dan de valiezen gemaakt en verhuisden ze definitief naar Portugal. Al zat er niet zo bijster veel in de valiezen want Kissy en Glen willen bij voorkeur zelf in hun behoeften voorzien.

‘t Neerhof viert de culinaire seizoenen

‘t Neerhof viert de culinaire seizoenen

Culinair Restaurant MOL – Bistro-restaurant ‘t Neerhof in Mol kookt als geen ander volgens de seizoenen. Het aspergeseizoen loopt af, de verse mosselen zijn op komst. Altijd vers en geserveerd in de juiste periode van het jaar, zo wordt er hier gewerkt. Verder zweert ‘t Neerhof bij heel wat keuze voor de visliefhebbers, een snel wisselende suggestiekaart en een mooie verzameling aan lekkere wijnen.

Kim Hertogs: de eigenzinnige zoektocht van een creatief brein

Kim Hertogs: de eigenzinnige zoektocht van een creatief brein

Interview TURNHOUT/ANTWERPEN – Toen Kim Hertogs (35) op achttienjarige leeftijd naar de Antwerpse Universiteit trok, wist ze al heel snel dat ze niet meteen naar Turnhout zou terugkeren. Kim wou op ontdekkingstocht en dat wil ze nog altijd. Nieuwe impulsen opdoen, haar creativiteit ten volle benutten, mensen inspireren, kansen grijpen, organiseren, acteren, schrijven en zo veel meer. En dan blijkt af en toe Antwerpen al te klein te zijn.

De maand van de asperge

De maand van de asperge

Culinair Maand van de asperge De laatste dagen van april zijn aangebroken. Tot groot jolijt van de culinaire fijnproevers, want dan zijn de verse asperges weer daar. Wij selecteerden alvast drie Kempense restaurants waar je een overheerlijk, en extra voordelig, aspergemenu kan gaan eten. Laat het smaken!