Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

Filmmaker wordt stripscenarist

Filmmaker wordt stripscenarist

Interview Literatuur MOL – Mollenaar Enzo Smits klopt met forse kneukels op de grote poort van de stripwereld. En dan wel in het marktsegment dat als ‘strip underground’ gecatalogeerd staat. Enzo schreef het scenario voor de striproman ‘Wolven’, het lag in het verlengde van zijn opleiding als filmmaker én hij vond het leuk om te doen, samen met tekenaar Ward Zwart. Zo plezant dat er al stellingen gebouwd worden voor een nieuw scenario. Ward punt alvast de tekenstiften bij.

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

Interview Op Visite TURNHOUT – Walter van den Broeck vierde onlangs zijn 76e verjaardag. De Turnhoutse schrijver van literair erfgoed zoals Groenten uit Balen en Brief aan Boudewijn levert ook na zijn pensioen met de regelmaat van een tweejaarlijkse klok een nieuw werkstuk af. In De babyboomboogie schetst hij een beeld van zijn “gelukkige generatie”.

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Fietsen LICHTAART/HERENTALS – De voorbije maand stapten heel wat nieuwsgierige fietsfanaten weer hun tweewieler op om een route van het gloednieuwe Onderox Fietsfestival uit te proberen. Keuze genoeg, want deze keer zijn er een recordaantal van 35 fietstochten te ondernemen. Wij stuurden trouwe lezers Saar Vanhoof en Kim Pluym uit om voor ons de route van Floreal in Lichtaart uit te testen.

Maand van de asperge

Maand van de asperge

Culinair Maand van de asperge Het aspergeseizoen is weer daar. Voor de liefhebbers verzamelden wij enkele extra lekkere aspergemenu’s en ook op onze culinaire pagina’s zijn er deze maand extra veel asperges te proeven. Zowel De Nieuwe Erven in Reusel als Koningsbos in Kasterlee serveren je graag dat overheerlijke witte goud.

Gezond en wel

Gezond en wel

Gezondheid Welkom bij ‘Gezond en wel’, onze gloednieuwe gezondheidsrubriek. Vanaf nu reserveren we elke maand een mooi plaatsje om onze gezondheidsexpert Tobias Maerien even aan het woord te laten. Hij vertelt over thema’s als correct eten en optimaal sporten, om maar twee voorbeelden te noemen.

Een dorp na de wervelwind

Een dorp na de wervelwind

Geschiedenis OOSTMALLE – Weet jij nog waar je was op 25 juni 1967? De inwoners van Oostmalle herinneren het zich nog levendig. Het was een zondagmiddag, bloedheet en bij de familie Kenis uit de Kloosterstraat werd een zevende zoon boven de doopvont gehouden. Heel het dorp was uitgelopen om de stoet te zien. Tot om zeventien minuten over vier de hel losbreekt. Vijftig jaar later is er voor de Oostmallenaars nog altijd een leven vóór en een leven nà de tornado.

Het peperkoeken hart van Nele Goossens

Het peperkoeken hart van Nele Goossens

Interview ZOERSEL – Een peperkoeken hart, maar dat hart ligt ook op de tong. Over enkele maanden toert de cabaretière uit Zoersel opnieuw door Vlaanderen met haar one woman show ‘Dag Janine & dag José’, waarin ze met het publiek op hilarische wijze de baksteenperikelen deelt die ze zelf aan den lijve ondervindt bij het verbouwen van haar woning in Zoersel.

Het Onderox Fietsfestival gaat weer van start

Het Onderox Fietsfestival gaat weer van start

Fietsen KEMPEN – Het is zover! We starten met een gloednieuwe editie van het Onderox Fietsfestival. Dit jaar hebben we een recordaantal van 35 tochten voor jou uitgewerkt. En voor het eerst trekken we met de fiets naar de Noordertuin, de streek ten noorden van Antwerpen. Het Onderox Fietsfestival loopt van 1 april tot en met 30 september. En naar goede gewoonte zijn er weer prachtige prijzen te winnen.

Micha Marah vecht voor het Vlaamse lied

Micha Marah vecht voor het Vlaamse lied

Interview Op Visite TURNHOUT/OOSTHOVEN – Micha Marah, dat is toch dat rode meisje van vroeger dat zo vol overgave ‘Tamboerke’ zong? En is die nu al niet stokoud? Niks van. Als we de Kempense zangeres opzoeken in Turnhout, is ze méér dan alive and kicking. Met een eigen televisieprogramma op Ment TV, een muziektheatershow en een single ‘Jij’ die op de dag van het interview van 17 naar 13 springt in de Vlaamse Ultratop.