Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

“We moeten minder klagen en meer durven”

“We moeten minder klagen en meer durven”

Interview MOL – Pascal Paepen (49) is financieel expert, docent, professor, schrijver, columnist, televisiemaker,... en bovenal een echte optimist. De fiere Mollenaar vond zowaar in zijn overvolle agenda nog een moment om even met ons af te spreken. “De voorbije jaren heb ik telkens mijn eigen record verbeterd van ‘drukste jaar ooit’.”

“Waar Monten is, is rook”

“Waar Monten is, is rook”

Interview Op Visite MOL/LOMMEL – Tussen 1977 en 1987 rijfde Swa Monten (70) maar liefst tien jaar op rij de Belgische titel binnen in de rallycross. Dergelijke zegereeks Merckxiaans noemen? Doe gerust, want de racende onderwijzer moest beroepshalve passen voor sommige Europese proeven. Anders zou zijn erelijst zonder de minste twijfel nog veel indrukwekkender geweest zijn. Stil blijven zitten, staat nog niet op zijn agenda.

Onderox vaart uit met vijftig lezers

Onderox vaart uit met vijftig lezers

Interview Acht afleveringen lang heb ik me uitgesloofd voor het Grote Avontuur: de Antwerpse haven verkennen aan het roer van een enorme boot. Aan de vooravond van die krachttoer, klop ik voor de laatste richtlijnen aan bij René Verbeeck (63), de kapitein van passagiersboot Jan Plezier. “Er is niets mooier dan varen”, zegt René. Check! Vijftig lezers van Onderox mogen gratis mee aan boord.

Tweehonderd kilometer door de woestijn

Tweehonderd kilometer door de woestijn

Reportage KASTERLEE/MAROKKO – Wat bezielt vijf Kempense mannen om de frisgroene bossen van Kasterlee te verlaten om tweehonderd kilometer te gaan lopen of wandelen in de hitte en het zand van een Marokkaanse woestijn? Onderox zocht de mannen in kwestie op, na hun prestatie die ze, de versleten schoenen niet te na gesproken, alle vijf met glans hebben doorstaan.

Een kaart vol suggesties bij ‘t Neerhof

Een kaart vol suggesties bij ‘t Neerhof

Culinair Restaurant MOL – Bistro-restaurant ‘t Neerhof in Mol kookt volgens de seizoenen. Altijd vers en gevarieerd. Ze staan bekend om hun vis en schaaldieren, maar serveren ook heerlijke vleesgerechten. En wie op de vaste kaart zijn zin niet vindt, gaat zeker het suggestiemenu of de aparte suggestiekaart kunnen smaken.

Filmmaker wordt stripscenarist

Filmmaker wordt stripscenarist

Interview Literatuur MOL – Mollenaar Enzo Smits klopt met forse kneukels op de grote poort van de stripwereld. En dan wel in het marktsegment dat als ‘strip underground’ gecatalogeerd staat. Enzo schreef het scenario voor de striproman ‘Wolven’, het lag in het verlengde van zijn opleiding als filmmaker én hij vond het leuk om te doen, samen met tekenaar Ward Zwart. Zo plezant dat er al stellingen gebouwd worden voor een nieuw scenario. Ward punt alvast de tekenstiften bij.

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

“Ik heb mijn doodsangst van me af geschreven”

Interview Op Visite TURNHOUT – Walter van den Broeck vierde onlangs zijn 76e verjaardag. De Turnhoutse schrijver van literair erfgoed zoals Groenten uit Balen en Brief aan Boudewijn levert ook na zijn pensioen met de regelmaat van een tweejaarlijkse klok een nieuw werkstuk af. In De babyboomboogie schetst hij een beeld van zijn “gelukkige generatie”.

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Trouwe lezers ontdekken het Onderox Fietsfestival

Fietsen LICHTAART/HERENTALS – De voorbije maand stapten heel wat nieuwsgierige fietsfanaten weer hun tweewieler op om een route van het gloednieuwe Onderox Fietsfestival uit te proberen. Keuze genoeg, want deze keer zijn er een recordaantal van 35 fietstochten te ondernemen. Wij stuurden trouwe lezers Saar Vanhoof en Kim Pluym uit om voor ons de route van Floreal in Lichtaart uit te testen.