Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

Celine Van Ouytsel: “Hoog tijd voor een nieuwe Kempische Miss België”

Celine Van Ouytsel: “Hoog tijd voor een nieuwe Kempische Miss België”

Interview HERENTALS —Het is van 2002 geleden, dames en heren, dat er nog eens een Kempische schone het kroontje van Miss België kreeg opgezet. Ann Van Elsen stond toen op het hoogste schavotje. Heet haar opvolgster misschien Celine Van Ouytsel? Herentalse in hart en nieren, sinds kort gediplomeerd advocate, regerend Miss Antwerpen, bestuurder van een roze wagen en één van de absolute topkandidates om in januari ’s lands mooiste te worden. Hoog tijd om kennis te maken!

Spoorhuis stelt zijn nieuwe kaart voor

Spoorhuis stelt zijn nieuwe kaart voor

Culinair Brasserie BAARLE-NASSAU/WEELDE — In bistro Spoorhuis gaan vernieuwing en historiek mooi hand in hand. De zaak ligt langs het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. In de oude spoorgebouwen, op de grens van Baarle-Nassau en Weelde, hebben Raf Doms en Steffie Verheijen drie zaken gebundeld: met naast de bistro ook nog interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis.

Yves Van de Paer: “Soms denk ik: wat heb ik toch een coole job”

Yves Van de Paer: “Soms denk ik: wat heb ik toch een coole job”

Interview Film OUD-TURNHOUT — Amper 26 is Yves Van de Paer, al doet zijn cv een oudere leeftijd vermoeden. Als jongste line producer van het land was de Oud-Turnhoutenaar al betrokken bij Professor T., Patser (de misdaadfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah) en Torpedo, het langspeelfilmdebuut van regisseur Sven Huybrechts. Met Yummy, de eerste Vlaamse zombiefilm, haalt Van de Paer al voor de derde keer de eindgeneriek van een niet-alledaagse bioscoopprent.

Mosselen met Belgische Saffraan

Mosselen met Belgische Saffraan

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand aan het fornuis: Linda van de Saffraanboerderij in Morkhoven.

Bieren voor een speciale aangelegenheid

Bieren voor een speciale aangelegenheid

Tussen pot en pint Hopscheppers… Het lijkt een woord dat uit de mond zou kunnen komen van Kwak, van het landlopersduo Kwak en Boemel uit de strips van Jommeke. Niets is echter minder waar. Op onze maandelijke bierproefavond zijn Jos en Tony deze keer de gastsprekers. Zij zitten geenszins opgescheept met een spraakgebrek. En hop is heden ten dage een zo goed als onmisbaar ingrediënt van bier geworden, dus de naam van hun bierfirma is niet uit de lucht gegrepen.

Joep Soete: "Ik wil mensen helpen met mijn verhaal"

Joep Soete:

Interview Literatuur MOL — Mollenaar Joep Soete (61) is gepensioneerd politieagent en basketter op rust. Af en toe kan je hem nog treffen in Bobbejaanland, waar hij frontdeskmedewerker is. Joep werd geboren in Congo, had een moeilijke jeugd, o.m. door een dominante vader, maar kon via positieve rolmodellen toch zijn eigen weg zoeken en vinden. Zijn levensverhaal schreef hij neer in een gloednieuw boek, zijn debuut.

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Interview Muziek MOL — De Galaxy studio van de broertjes Wilfried en Guy Van Baelen was van bij de start een succesformule. In een mum van tijd katapulteerden ze zich naar dé wereldnorm als het erop aankwam muziek op te nemen. Hun studiocomplex werd verder uitgebreid naar de beeldindustrie. Met de Auro 3D-technologie als voorlopig nieuwe hoogtepunt. In China zal hun technologie binnenkort in meer dan 1 miljard toestellen per jaar geïntegreerd worden. Een mens gelooft zijn eigen oren niet!