Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Interview Sport DESSEL – Off-Roadclub BMX 2000 heeft enige ervaring met het organiseren van een EK BMX. Als locatie is het Joël Smets BMX-circuit uiteraard een gedroomd pareltje. In 2013 waagden de organisatoren zich voor het eerst aan dergelijk opzet. En de goesting is nog lang niet weg, vandaar dat er van 9 tot 12 juli, als corona geen stokken in de wielen steekt, diverse finalerondes op het flitsende fietsmenu staan. Eén van de drijvende krachten is Olympisch atlete en grossier in kampioenschapstruien Elke Vanhoof.

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

Interview Sport DESSEL — Vier jaar geleden ging een Kempens wielertalent voorgoed verloren. Stig Broeckx (29) maakte in de Baloise Belgium Tour een doodsmak. Na maanden coma waarin geen dokter hem nog een kans gaf, begon Stig aan een lange revalidatie. Ongezien wat de jongen heeft gepresteerd. Televisiemaker Eric Goens van het NieuwsHuis en regisseur Diederd Esseldeurs maakten er een film over: ‘De Stig’, die op 3 maart in première ging. Onderox ging kijken en kon de makers van de film strikken voor een gesprek.

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Interview Sport BALEN — In 2014 hield een hardnekkige blessure marathonloper Clem Mertens (69) noodgedwongen enkele maanden aan de kant. Stilzitten was er echter niet bij. Hij schreef een boek over zijn loopverleden dat in 1986 begon en stelde verbaasd vast dat hij al twee keer rond de wereld had gelopen. In mei komt zijn 150ste marathon er normaal gezien aan, nota bene in het jaar dat hij 70 wordt.

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

Tussen pot en pint Mocht je de ambitie hebben om alle bieren op de kaart van café ‘t Kelderke in Geel te willen pro-even, kan ik je garanderen dat je huisarts daar een sterke mening over zou hebben. Johan heeft immers een bierkaart waar zelfs een doorwinterde bierliefhebber respectvol ”U” tegen zegt. Een bierproeverij organiseren in zo’n echt biercafé, het voelt een beetje als thuiskomen.

Altaarstuk over het leven van Dimpna weer in de Kempen

Altaarstuk over het leven van Dimpna weer in de Kempen

Reportage Kunst De Barmhartige Stede blijft tradities in het hart dragen. In het kader van de vijfjaarlijkse Sint-Dimpnadagen, die door het coronavirus intussen tot 2021 werden uitgesteld, werd het Dimpna-altaarstuk, dat Goossen Van der Weyden rond 1505 schilderde voor de abdij van Tongerlo, aan een grondige restauratie onderworpen. Het stuk bestaat uit acht delen. Maar waar is het originele paneel nummer zes?

Kaasfondue

Kaasfondue

Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees ge-rust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Philip Decoster van kaasspeciaalzaak Domus Casei in Turnhout. (Domus Casei is een voedingswinkel en mag in deze coronatijden dus gewoon openblijven.)

Bericht aan de lezers

Bericht aan de lezers

Beste lezer... Op woensdag 25 maart verschijnt onze volgende editie. De omstandigheden waarin deze nieuwe Onderox Magazine gemaakt werd, waren nog nooit zo surrealistisch. Vol onrust en onzekerheid, maar ook met hartverwarmende initiatieven en berichten. Toen de eerste maatregelen in ons land van kracht gingen, was deze editie al voor de helft klaar. Het was voor ons erg wikken en wegen wat we best konden doen. Op de redactie, achter de schermen en zelfs in gesprek met onze klanten kwam naar voren: als het ons lukt om dit nummer te maken, mits het respecteren van de geldende maatregelen, dan moeten we dat doen. In de eerste plaats voor u, beste lezer.

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Hendrik Luyten: verhalenverteller in hart en nieren

Interview Televisie MOL/LIER — Regisseur Hendrik Luyten (50) woont al 19 jaar in Lier, maar is geboren en getogen in Mol. Die Kempense opvoeding bleef altijd overeind. Zijn cv is haast te lang om te overlopen: De XII werken van Vanoudenhoven, ‘VDB. Ik ben God niet.’, Lotgenoten, Vive Le Vélo,… Samen met Koen Wauters volgde hij het afscheidsjaar van Tom Boonen, waarmee hij momenteel de laatste hand legt aan ‘Tom Fietst’, waarbij Boonen wereldwijd mensen opzoekt waarvoor de fiets essentieel is. Voor één keer halen wij Luyten zelf voor de schermen.

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Yannick Michiels: de wereld rond dankzij het oriëntatielopen

Interview Sport DESSEL — Yannick Michiels (28) is momenteel de nummer één in de wereld in het oriëntatielopen. Dankzij zijn meest recente winst in de World Cup finale in China, waar hij alle wereldtoppers te snel af was, tankte hij volop vertrouwen voor de topwedstrijden die er voor hem aankomen. Zijn loopsnelheid scherpt hij minutieus aan en een kaart lezen doet hij nu al sneller dan de doorsnee gps