Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Redactie

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Elke Vanhoof, Olympische atlete ontvangt Europese BMX-toppers

Interview Sport DESSEL – Off-Roadclub BMX 2000 heeft enige ervaring met het organiseren van een EK BMX. Als locatie is het Joël Smets BMX-circuit uiteraard een gedroomd pareltje. In 2013 waagden de organisatoren zich voor het eerst aan dergelijk opzet. En de goesting is nog lang niet weg, vandaar dat er van 9 tot 12 juli, als corona geen stokken in de wielen steekt, diverse finalerondes op het flitsende fietsmenu staan. Eén van de drijvende krachten is Olympisch atlete en grossier in kampioenschapstruien Elke Vanhoof.

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

‘DE STIG’ als eerbetoon aan koppigheid en doorzettingsvermogen

Interview Sport DESSEL — Vier jaar geleden ging een Kempens wielertalent voorgoed verloren. Stig Broeckx (29) maakte in de Baloise Belgium Tour een doodsmak. Na maanden coma waarin geen dokter hem nog een kans gaf, begon Stig aan een lange revalidatie. Ongezien wat de jongen heeft gepresteerd. Televisiemaker Eric Goens van het NieuwsHuis en regisseur Diederd Esseldeurs maakten er een film over: ‘De Stig’, die op 3 maart in première ging. Onderox ging kijken en kon de makers van de film strikken voor een gesprek.

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Clem Mertens, de man van 150 marathons

Interview Sport BALEN — In 2014 hield een hardnekkige blessure marathonloper Clem Mertens (69) noodgedwongen enkele maanden aan de kant. Stilzitten was er echter niet bij. Hij schreef een boek over zijn loopverleden dat in 1986 begon en stelde verbaasd vast dat hij al twee keer rond de wereld had gelopen. In mei komt zijn 150ste marathon er normaal gezien aan, nota bene in het jaar dat hij 70 wordt.

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

(H)eerlijke bieren met natuurlijke grondstoffen

Tussen pot en pint Mocht je de ambitie hebben om alle bieren op de kaart van café ‘t Kelderke in Geel te willen pro-even, kan ik je garanderen dat je huisarts daar een sterke mening over zou hebben. Johan heeft immers een bierkaart waar zelfs een doorwinterde bierliefhebber respectvol ”U” tegen zegt. Een bierproeverij organiseren in zo’n echt biercafé, het voelt een beetje als thuiskomen.

Altaarstuk over het leven van Dimpna weer in de Kempen

Altaarstuk over het leven van Dimpna weer in de Kempen

Reportage Kunst De Barmhartige Stede blijft tradities in het hart dragen. In het kader van de vijfjaarlijkse Sint-Dimpnadagen, die door het coronavirus intussen tot 2021 werden uitgesteld, werd het Dimpna-altaarstuk, dat Goossen Van der Weyden rond 1505 schilderde voor de abdij van Tongerlo, aan een grondige restauratie onderworpen. Het stuk bestaat uit acht delen. Maar waar is het originele paneel nummer zes?

Kaasfondue

Kaasfondue

Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees ge-rust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Philip Decoster van kaasspeciaalzaak Domus Casei in Turnhout. (Domus Casei is een voedingswinkel en mag in deze coronatijden dus gewoon openblijven.)

Eliana Erebara: “Politiek en fotomodel zijn, dat is perfect combineerbaar”

Eliana Erebara: “Politiek en fotomodel zijn, dat is perfect combineerbaar”

Interview ARENDONK – Op het eerste zicht heeft de politiek enerzijds en de modellenwereld anderzijds weinig met elkaar gemeen. Toch bestaat de kans dat je in de toekomst op beide domeinen Eliana Erebara (16) zult spotten. De Arendonkse is maatschappelijk erg geëngageerd en ziet voor zichzelf wel een rol weggelegd in de Belgische politiek. Daarnaast timmert ze ook naarstig aan haar carrière als fotomodel en mannequin. Zo stond ze eerder dit jaar nog in de finale van Top Model International in Parijs.

Carl Plasschaert: in vijftig dagen de Atlantische Oceaan over

Carl Plasschaert: in vijftig dagen de Atlantische Oceaan over

Interview LAAKDAL — Tussen het Canarische eiland La Gomera en het Caraïbische Antigua liggen vijfduizend kilometers oceaan. Carl Plasschaert (41) uit Laakdal legde die afstand af in vijftig dagen. In een roeiboot, met als enige gezelschap een satelliettelefoon, instrumentenbord, mondvoorraad en twee roeispanen. “En een knop die ik kon indrukken als ik in nood kwam”, zegt hij. “Maar die heb ik gelukkig niet nodig gehad.” Hoe sterk kan de eenzame roeier zijn!