Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Dansliga Arendonk swingt het nieuwe seizoen in

Dansliga Arendonk staat aan de start van haar zesde seizoen met meer ambitie dan ooit. De belangstelling voor de kinderlessen is de voorbije jaren sterk gegroeid, vandaar wordt dit jaar de nadruk gelegd op stijldansen voor koppels. Met kortlopende lessenreeksen, uitstekende lesgevers, open oefenavonden en middagen voor 50-plussers trekt de dynamische dansclub nu ook voluit de kaart van de volwassenen. En dat allemaal aan prima prijzen.


Gangmakers achter Dansliga Arendonk zijn Petra Verwaest en haar man Emiliano. Vijf jaar geleden startten ze met danslessen voor kinderen in de gemeenschapsschool De Wamp in Arendonk en na een omweg via een zaaltje op de Voorheide namen ze vorig jaar hun intrek in een eigen pand aan het kanaal. In een voormalige loods die ze omdoopten tot Danszaal Baila, richtten ze drie prachtige zalen in, een grote en twee kleinere, alle voorzien van zwevend parket.

Nieuwigheden voor volwassenen
Stilstaan is achteruit gaan, redeneren de initiatiefnemers en daarom komen ze met een reeks nieuwigheden die vooral volwassenen zullen aanspreken. “Onze lessen voor kinderen lopen uitstekend, maar we stellen vast dat koppels hun weg naar ons nog niet hebben gevonden,” legt Petra uit, “terwijl we weten dat er in Arendonk en omgeving heel wat dansliefhebbers zijn.” Twee jaar geleden begonnen ze met stijldansen voor koppels, zowel ballroom als latin. En dat willen ze nu verder uitbouwen.

5 dansen per jaar
Op drie jaar heb je bij Dansliga Arendonk alle dansstijlen onder de knie en maak je met je partner mooie figuren over de vloer. Een jaarreeks bestaat uit 26 lessen tussen september en de paasvakantie en per jaar komen 5 dansen aan bod. Het eerste jaar is dat quickstep, Engelse wals, chachacha, rumba en jive. Petra: “We beperken met opzet het aantal dansen per jaar zodat die grondig kunnen worden aangeleerd. Zijn er mensen die een bepaald probleem hebben of een les hebben gemist, dan vragen we hen om bijvoorbeeld de volgende keer een uur vroeger te komen om zich bij te werken. Daar zijn we heel flexibel in.”

Kortlopende cursussen
Maar je hoeft je bij Dansclub Arendonk niet direct voor een heel jaar in te schrijven. Met korte cursussen maken ze de instap een stuk makkelijker. Gedurende vijf lessen tijdens vijf weken na mekaar bekwaam je je in één bepaalde dans. Meer zelfs: ben je met minstens vijf koppels die een bepaalde dans willen aanleren, dan wordt op verzoek een cursus georganiseerd. “Vaak kunnen we mensen die nooit aan dansen toekomen, op die manier toch prikkelen om eens te proberen,” vertelt Emiliano, “en velen maken nadien de overstap naar het jaarprogramma.”

Grote kwaliteit, kleine prijs
Petra beschikt over een diploma trainer A in zowel ballroom als latin van de Dansliga Sportfederatie vzw i.s.m. Bloso en ook de andere acht lesgevers zijn gediplomeerde trainers in hun vakgebied. Bij een doorlichting van de Dansliga Sportfederatie vzw kreeg de Dansliga Arendonk een kwaliteitslabel met maar liefst 99 punten. Een bewijs van de uitzonderlijke werking. En voor de prijs hoef je het niet te laten.  Voor een jaarreeks betaal je € 160 per koppel, wat neerkomt op amper € 6,15 per les. Voor een 5-lessenreeks betaal je € 50 per koppel.


Oefenavonden
Elke zaterdag vanaf 21 uur zijn er open oefenavonden. Dan kunnen de dansen die in de loop van de week zijn aangeleerd, en andere, extra geoefend en verfijnd worden. Er wordt allerlei soorten muziek gedraaid en je kan zelf ook een nummer aanvragen.

Nieuw: 50-plussers
50-plussers zijn in het bijzonder uitgenodigd op donderdagmiddag. Van 13 tot 14 uur staan er lijndansen op het programma en van 14 tot 15 uur stijldansen. De eerste drie donderdagen van de maand zijn er lessen, de vierde is een oefenmiddag. Lesgevers zijn Georges Haveneers en Gaby Bovijn uit Lommel, wedstrijddansers die op een heel aangename en rustige manier de lessen geven.

Opendeurdag
Zondag 2 september van 14 tot 17 uur is iedereen van harte welkom op een opendeurdag in zaal Baila aan de Brulen in Arendonk. Die middag staan er allerlei demonstraties op het programma en kan je deelnemen aan initiaties discoswing en de dans van het jaar. Inschrijven kan je trouwens nog de hele maand september.


Dansliga Arendonk
Zaal Baila
De Brulen 57
Arendonk
0479 398 527 (Petra)
info@dansliga-arendonk.be
www.dansliga-arendonk.be


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*