Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Bericht aan de lezers

Beste lezer... Op woensdag 25 maart verschijnt onze volgende editie. De omstandigheden waarin deze nieuwe Onderox Magazine gemaakt werd, waren nog nooit zo surrealistisch. Vol onrust en onzekerheid, maar ook met hartverwarmende initiatieven en berichten. Toen de eerste maatregelen in ons land van kracht gingen, was deze editie al voor de helft klaar. Het was voor ons erg wikken en wegen wat we best konden doen. Op de redactie, achter de schermen en zelfs in gesprek met onze klanten kwam naar voren: als het ons lukt om dit nummer te maken, mits het respecteren van de geldende maatregelen, dan moeten we dat doen. In de eerste plaats voor u, beste lezer.

Sommige stukken hebben we herschreven of voorzien van kanttekeningen, anderen hebben we bewust niet aangepast. Net om een beetje afleiding te kunnen bieden van het allesoverheersende nieuws. Sommige artikels voelden daardoor een beetje vreemd aan, net omdat ze geschreven waren vlak voor de crisis bij ons uitbrak, toen corona nog ver van ons bed was. Ga er in mee, en laat je voor even terug onderdompelen in meer zorgeloze momenten.

Het is voor ons moeilijk om in te schatten wat er de komende dagen en weken nog te gebeuren staat. Tussen het drukken en de verdeling van ons magazine kan de wereld er zelfs al helemaal anders uitzien, zo leerde ons de voorbije weken. Wij hopen alleszins deze nieuwste editie vlot tot bij u te krijgen. We gaan er ons uiterste best voor doen. Klik hier om te kijken hoe u dit nieuwe nummer in handen kan krijgen.

Onze volgende editie verschijnt normaal gezien op 22 april, maar hoe wij ons de komende weken verder gaan organiseren, is nog niet duidelijk. Via onze sociale media en onze website houden we je alleszins op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
Uiteraard is veel van wat u in dit nummer leest onder voorbehoud geschreven. Als een projectie naar een tijd waarin het virus ons nog niet gijzelde. Het is nog maar even geleden, al lijkt het veel langer.

De vaste lezers zullen bij deze editie enkele zaken opmerken. Zo hebben we wat minder culinaire pagina’s toegevoegd maar kozen we ervoor om de menu’s van vorige editie te verlengen zodat iedereen die zijn reservatie de laatste weken geannuleerd zag, alsnog kan komen proeven van de kookkunsten van de Kempense chefs. Op het moment dat de horeca terug open mag, uiteraard. We hebben lang genoeg in onze eigen potten en pannen staan roeren. Wanneer de maatregelen opgeheven worden, zoeken wij opnieuw de horeca op. Of we zetten ons op de eerste terrasjes. Nog nooit snakten we daar collectief zo erg naar.
Een Kempenaar is van oorsprong nu eenmaal een bourgondiër. Maar nu moeten we allemaal veel burgerzin aan de dag leggen. De volksgezondheid primeert, iedereen moet een steentje bijdragen. Eens de situatie stabiliseert, kijken we verder. Voor de handelaars die momenteel economische verliezen lijden, zal dat hopelijk snel zijn. Als alle maatregelen weer worden opgeheven, zullen wij er als vanouds zijn om leuke adresjes en winkels aan te raden. Ze kunnen, nu meer dan ooit, onze steun gebruiken.

Normaal gezien gebruiken wij dit nummer ook om enthousiast de komst van het Lekkertrappen Fietsfestival aan te kondigen, maar ook daar gooit corona even roet in het eten. We wachten af hoe lang de horecazaken, onze vertrekpunten, nog gesloten moeten blijven. Mogen de deuren weer open, dan kan u naar goede gewoonte weer gaan fietsen, want alle tochten zijn klaar om gereden te worden.

Voor nu wensen we iedereen goede moed, een uitstekende gezondheid en hopelijk bereiken we elkaar snel terug. Wanneer u ons opnieuw leest, blijft voorlopig een raadsel. Wij hopen heel snel! Wees verstandig en zorg voor elkaar!

Het team van Onderox Magazine

Foto: Romi Vosters


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*