Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Retiese Watermolen: de fijne tijd van het wild

RETIE – November en december is de periode van het wild. Bij taverne De Retiese Watermolen wordt er elk jaar weer reikhalzend naar uitgekeken. Hert, everzwijn, eend,… De suggestiekaart staat er vol van. Je kan zelf langskomen om per twee een sharing wild-schotel te genieten. Altijd gezellig.

De herfst is in het land, het wild ligt op onze borden. “Dit is eigenlijk mijn lievelingsseizoen”, zegt chef-kok Bert Geuens. “Het zijn aparte smaken waar je heel erg leuke dingen mee kan doen. Experimenteren met sauzen of typische herfstgroenten bijvoorbeeld.” De lijst met suggesties staat momenteel vol met wildgerechten. Carpaccio van hert, wildstoverij, everzwijnfilet,… Ook wie een soepje van boschampignons en wilde duif wel kan smaken, komt aan zijn trekken. Of een herfstslaatje met gerookte eend…

Sharing food wild
Sharing food-gerechten zijn bij De Retiese Watermolen al langer in trek. Daarbij worden er op een plank met warme steen vlees, groenten en andere bereidingen geserveerd die je dan per twee kan delen. Via die formule kan je nu ook wild komen eten. Je krijgt dan hert en everzwijn, wildgarnituur en eekhoorntjesbrood voorgeschoteld. Toch liever een traditioneel stuk vlees samen delen? Dan zijn runderentrecôte, runderfilet, lamsrumsteak en varkenskroon mooie opties. Zij staan het hele jaar door op het sharing-menu.

Steak-moment
Nieuw is dat je elke dinsdag en donderdag voortaan je eigen ‘steakmoment’ kan inplannen. Daarbij kan je steak — met verse frieten, een fris slaatje en saus naar keuze — komen eten voor 15,90 euro.

Zwitserse sfeer
Opnieuw op de kaart na het succes van vorig jaar: de kaasfondue. Een stukje Zwitserse sfeer in eigen land, om je al klaar te maken voor het komende eindejaar en het wintersportseizoen. Je kan het allemaal makkelijk combineren met een stevige wandeling in de buurt.

Maandelijks ontbijtbuffet
Elke derde zondag van de maand wordt er tussen 9 en 11 uur een luxueus ontbijtbuffet geserveerd, met o.a. een rijk gamma aan streekproducten. Vergeet vooraf wel niet te reserveren. Volwassenen betalen 17,50 euro, kinderen eten mee voor 1,5 euro per levensjaar.

Onderox-menu van de maand
Kroketje van hertenkalf
***
Filet van Everzwijn, poivradesaus en wildgarnituur
OF
Zeebaars, groenten uit de wok, sausje van prei
***
Verrassingsbordje van de Chef

Prijs: 29,50 euro p.p.
Gratis Onderox-aperitief voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 20 november tot en met zondag 22 december 2019.

Taverne De Watermolen
Watermolen 5
2470 Retie
Tel. 014 37 97 15
www.deretiesewatermolen.be
Alle dagen open vanaf 11 uur
Ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*